KL dag 1

Nu är vi tillbaka på hotellet efter 10 timmar ute på tur - i Kuala Lumpur. Fötterna är ömma och Maja slocknade i vagnen redan för två timmar sen.


Vy från hotellrummet.

Alltid när vi åker någonstans gillar vi att gå omkring mycket i början och kolla av området. Men det här var nog en av de jobbigare städerna att ta sig fram till fots. Det känns som att en stor del av denna dag mest gått åt till att försöka ta sig fram. Vi tänkte starta med den stora parken som låg så nära. Det hade nog bara tagit några minuter att gå dit om inte alla 3- och 4-filiga vägar utan övergångsställ, järnvägsspår och vägarbeten där trottoaren var borta satte stopp hela tiden så vi fick vända, gå omvägar och leta nya ställen att ta oss fram. I fortsättningen blir det nog mer tågåkande och monorail för oss i denna stad.

Precis när vi till slut var framme i parken somnade Maja. Vi fick titta på blommor och bin på egen hand.

Perdana Botanical Garden

Maja missade de 3812 trappstegen vi bar hennes vagn genom gångvägarna i Deer park. För att få se två hjortar. När hon vaknade var vi utanför Bird Park. Ett inhägnad område där fåglarna flög fritt. Den som känner Magnus Oja vet att det var bra fobiträning. Vi hade inte tänkt gå in men så kändes det som en bra plats för att också låta Maja springa fritt.

Fågel

Fisk

Och mitt i mellan

Tyvärr råkade vi ta med sandaler som var lite för stora, lilla skrutt som tydligen inte växt i storlek 20 än. Efter att dom glidit av ett antal gånger kom McGyvnus Oja på att trycka dit strumpor för att fylla ut utrymmet. Stackars barn som redan var nog svettig. Lärdom; låt barnet gå runt lite också vid skoutprovning.

Vi avslutade dagen med China Town, central market och TÅG tillbaka (1 station).

Gillar

Kommentarer