Key West och nu är det slut

Vi hade några dagar kvar efter Karibienkryssningen innan planet lyfter mot Sverige. Det första alternativet var att bara hänga i Miami och fördriva tiden. Men så fick vi se var Key West ligger på kartan. Allra längst ytterst på ett pärlband av små öar.

Den synen avgjorde det. Så vi bestämde oss att hyra bil och köra dit dom dagarna som var kvar!

Highway 1 går hela vägen ner och slutar, eller rättare sagt startar, längst ut på ön. Resan var helt otroligt vacker. Strax efter Miami passerade vi Everglades med varningsskyltar om passerande krokodiler på vägen. Huu! Sedan lämnade vi fastlandet. Vattnet var alldeles overkligt turkosblått och efter några timmar på vägen som går över öar, med broar mellan, så nådde vi till slut Key West.

Vi hann alldeles lagom i tid till solnedgången på Mallory square.

Det finns en sak som är negativt. Den där dollarn som det tjatats om i vartenda inlägg vi skrivit från USA. Men nu är det DYRT! Våra två nätter här är de dyraste nätterna på hela resan. Någonstans i Sydostasien kunde vi bott i femstjärnig svit för de här pengarna. Nu ser det ut precis som ett helt normalt motell i utkanten av stan. Vi blev ändå uppgraderade till king suite. Vilket inte betyder mer än att det finns en liten soffa och att rummet är någon meter djupare.

Men, det finns också tusentals anledningar som gör det värt att åka hit. Som ungefär vartenda hus i denna stad! Med en bakgrund som trähuskonstruktör håller hjärtat och hjärnan på att sprängas av all husinspo. De holländska husen i karibien var fantastiska, men det här! Jag vill bara köra copy+paste på varenda ett och bygga en egen kopia åt oss själva.

Det är porches, fönsterluckor, spröjs, liggande panel, vita staket och alla husen är målade i vitt eller ljusa pastellfärger. Kameran är fylld av bilder på balkongräcken, takfötter och husfärger. Tänk filmen The Truman Show. Det är som att gå runt i en fantasistad!

Här ligger också USAs sydligaste punkt.

Och starten på Highway 1.

Vi följde magkänslan och kunde inte fått en härligare bonus på avslutningen av vår resa. Det blev två nätter på en helt fantastisk plats.

Nu återstår bara att köra tillbaka till Miami igen. Till flyget som ikväll går mot Stockholm där vi först stannar i några dagar.

Snipp, snapp snut - så var vårt halvår på resa runt jorden slut.

Gillar

Kommentarer

Eva H
,
....Men fortsätt blogga! Välkomna till Sverige. Våren är här, iaf i er f.d stad Växjö.
ojadventures
ojadventures,
Kul att du vil fortsätta läsa, och minst några inlägg till kommer det då garanterat bli. Bland annat om vår packning och den vanligaste frågan Vad var bäst. 😊 Kanske också något om vad som händer sen? I vår nya stad Luleå verkar det precis snöat ännu mer och kommit en ny köldknäpp 😰😄
nouw.com/ojadventures
Eva H
,
Ja, du måste ju fortsätta blogga om hur ert nya liv blir hemma i Luleå! Nångång i framtiden kommer jag dit, då får vi ses o ta en fika när det nu inte blev nåt av det i V-ö.
ojadventures
ojadventures,
Då kanske jag får göra det när åtminstone du är nyfiken att läsa! 😊😘 Det tycker jag låter som en bra plan, ni är så välkomna! 😀
nouw.com/ojadventures
Sandra
,
Åh shit alltså redan ett halvår. Ni har verkligen upplevt mkt. Vilken grej. Ni är så välkommen hem. Kul åh få höra mer om allt sen. Här lyser solen åh snön smälter igen. Kram på er åh så ses vi snart. Hoppas resan hem går fint 😍😍
ojadventures
ojadventures,
Ja vad hände! 😩 Vi ser också fram emot att ses. Outfits är nästan helt klara 😁
nouw.com/ojadventures
Malena
,
Herregud!!! Nu är ni på väg hem, ni stack ju nyss liksom!!! Välkomna till Sverige, våren har nått Värnamo så det verkar finnas hopp... Stor kram!
ojadventures
ojadventures,
Svisch sa det halvåret! 😱😫😓 Bara några månader kvar innan snön smälter i Luleå då! 😅 Och du har ju sett isen nrdanför kulturens hus där vi kommer promenera! 😃☺️
nouw.com/ojadventures
Christine - 29°,
Härliga Key West
www.29grader.se/
ojadventures
ojadventures,
Ja helt fantastisk plats!! 😍😍😍
nouw.com/ojadventures