Kandy

Hela tiden lyssnar vi inåt. När vi kommer till en ny stad. När vi kliver in på ett nytt hotell. När vi sitter och letar nya platser att boka. Känns det här bra och rätt i kroppen?

Kandy är en stad som direkt gav en skön känsla. Det var mycket större här än vi trodde, livlig trafik och mycket folk, men ändå skön känsla. Staden har en sjö i mitten, Kandy lake, och höga frodigt gröna berg runt. Vissa av husen här har lite kolonialsk stil över sig.

Vårt hotell Kandy shady trees villa ligger uppe i bergen. Än en gång ett litet boende med tre rum som hyrs ut hemma hos en familj. I Dambulla var rummen i en egen byggnad på gården, här bor vi på övervåningen i bostadshuset.

Kollar på glimten ner till Kandy lake från balkongen

Ännu en gång har vi blivit så bortskämda och fått fantastisk och personlig service. Vi har blivit skjutsade av deras tuktuk, fått massor med tips och blivit bjudna på en helt otrolig middag nu sista kvällen innan vår resa vidare.

Alltså!

En hel del har vi också hunnit med i stan;

Kandydans med eldshow och promenad på glödande kol. Som även fängslade Maja en hel timme.

Temple of the Tooth. Där en tand från Buddha sägs finnas. Men nej, det här var inte ett tempel i vår smak. Gällt och skärande trumljud som skränade hela tiden. En lång kö som vi inte visste var den ledde, men till slut började det röra på sig och vi fick kika in i ett litet rum med guld och glitter där vi tror(?) att tanden var förvarad.

Royal botanical garden, som ska vara Sri Lankas finaste, hängde vi på i flera timmar. Gick runt i parken, åt lunchbuffe och satt sen i skuggan medan Maja sov.

Hur stört att det där låga jättebreda trädet bakom Magnus är en benjaminfikus!

Kandy City Central - KCC, shopping mall. Äntligen ett köpcentrum med fina vanliga affärer och saker vi faktiskt hade kunnat köpa själva. Vi var på några malls med motsatsen i Colombo, där det kändes som vi ramlade 30 år tillbaka i tiden med de kläder och saker som såldes.

Ätit massa Egg hoppers, ett stekt styv liten pannkaka på en smet av ägg och rismjöl som tillagas med ett extra knäckt ägg i mitten.

Konstigt men svingott!

Vi pratade också om att åka till ett teplantage eller någon annan utflykt på vår sista dag. Men det blev inget av det.

För det är en som sak som inte har känts rätt i magen. Var vi ska bo över julen!! Så nu har vi ägnat alldeles för många timmar åt att för tredje gången ändra och boka nytt hotell. Tur det regnade just idag så det inte gjorde något att vi mest var inne. Och hur det kommer bli, ja det får vi se nästa vecka.

För då vill vi ha mer strandliv, bad och avslappning igen!

Men först ska vi åka tåg i 7 timmar och hänga i Ella tre nätter.

Gillar

Kommentarer