Hejdå Vietnam

Så var det dags att resa igen men i sinnet är vi faktiskt inte riktigt där än. Dagarna har gått alldeles för fort och vi har det ju så bra här precis som det är.

Det känns även som att vår resa börjat gå i expressfart mot sitt slut. Den som ska ha sex veckor semester hade varit jättenöjd, medan vi får panik över att det snart bara är sex veckor kvar! Den allra sista tiden är nu också bokad med vad som blir finalen på vår resa. Och ångesten börjar mellan varven krypa på över hur vi ska kunna återgå till vardagslivet i Sverige och Luleå efter alla dessa månader ute i världen. Vad ska, och vad vill, vi göra då?

Fast mest försöker vi trycka undan de tankarna och fortsätta njuta av här och nu. Resten får väl lösa sig på något sätt!

På vår gata i Ho Chi Minh-stan.

Vi valde ett hotell i Ho Chi Minh City som skulle vara centralt, det blev Meraki Boutique
hotel. Så centralt att vi har bott på en livad partygata där vi somnat till högljudd musik och skrän varje kväll. Men det har ändå inte förstört vår härliga känsla av staden och landet.

Utsikt från vår frukostterrass på åttonde våningen

Förmiddagen spenderade vi idag på ännu ett museum - ännu ett om krig. Det kanske kan verka tråkigt och tjatigt, för vilket ställe med samma tema är det nu i ordningen? Men vi gick båda ut alldeles tagna och nästan tårögda från War Remnants museum. Fotografier från kriget, på soldaterna och på offren. Och ännu fler tankar om hur det går att se på det som utspelade sig.

Vi hade kunnat fortsätta i en evighet att äta pho, dricka coconut milk cocoa och gå på tio museum till om Vietnamkriget. Men nu är det bara att börja packa ihop och runda av för imorgon går planet mot Filippinerna!

Gillar

Kommentarer

MilanaLeiman
MilanaLeiman,
Oj, låter jätteroligt. 😄
nouw.com/milanaleiman
ojadventures
ojadventures,
Allt i Ho Chi Minh City och hela Vietnam var toppen! 👍
nouw.com/ojadventures
Eva H
,
Ja, jag som följt er tycker oxå att tiden gått otroligt fort. Men 6 veckor är ändå inte illa att ha kvar. Ni kommer ju att göra det bästa av dem, som hittills. Kram
ojadventures
ojadventures,
Visst har det! Hur kan ett halvår bara säga svisch!? 😰😱 Ja vii har många saker kvar ännu som vi verkligen ser fram emot! 😊👍
nouw.com/ojadventures