Första surfen

Så var dagen kommen

Jag har länge haft på min bucket list att surfa men det har varit olika hinder på vägen med skador, för kallt vatten, inte rätt plats osv.

Till slut här på Lembongan tog jag tag i saken och bokade en nybörjarlektion på New Bro surfing.

Allt väl så gott, men när dagen närmade sig så började det bli nervöst. Vad hade jag gett mig in på? Vi skulle eventuellt surfa där det var ett rev och jag ville ju inte krascha där, och hur stora vågor skulle det bli idag?

Väl på plats så fick vi först torrträna med läraren på att ställa sig upp på land. Mycket riktigt så skulle vi surfa över revet, han sa att det var "head high water" ovanför revet för att lugna oss, han var ca 1.60 lång...

Det som var extra kul var att Pernilla och Maja kunde följa med ut på båten för att fota och kolla på.

Jag har alltid trott att jag ska kunna surfa och byggt upp en positiv målbild på hur jag ska göra. När jag hoppade i vattnet så släppte nervositeten och jag var bara laddad på att testa.

Ute på vattnet började vi träna vi på att ställa oss upp stillastående, det var riktigt svårt så jag tänkte att det här går aldrig.

Läraren tog sedan med oss till lineupen och frågade vem av oss som vill börja. När ingen visade framfötterna så tog jag det.

Paddlar ut

Väntar på våg

Here we go...

Halvvägs

Och se på fan, gubben klarar det på första!

Riktigt skön känsla, det smajlet jag hade då skulle man haft på bild. Den positiva målbildsträningen under flera års tid hade gett utdelning.

Jag surfade på och paddlade som en tok tillbaks till lineupen för att köra igen, riktigt tungt att paddla tillbaka men väldigt skoj.

Vi höll på i 2 timmar på vattnet, mer hade jag inte orkat. Det blev flera lyckade åk. Mot slutet kunde jag även börja svänga och kunde hålla handen vågen. Oslagbar känsla!

Tillbaks på land så firades surfsuccén med en stor Bintang och nu är det bara att invänta dödsträningsvärken.

/ Magnus

Gillar

Kommentarer

Wc
,
Snyggt!
Kul att du åkte till 2a sidan jorden för att surfa på Nybro Surfing!
ojadventures
ojadventures,
Ey bro! Tack!
nouw.com/ojadventures
Eva H
,
Sååå himla härligt det ser ut!
Att du klarade det på första försöket är oerhört imponerande! Grattis o var stolt som en tupp. Träningsvärken from hell står man lätt ut med efter det mandomsprovet😆
ojadventures
ojadventures,
Tackar, ja det var riktigt kul!
nouw.com/ojadventures