Det stora barriärrevet

Vi hade bestämt oss för att inte åka. Sen började vi tveka. Och till sist så bokade vi in en tur på allra den allra sista dagen.

Den största anledningen till varför folk åker just till Cairns är the Great Barrier Reef - det stora barriärrevet. Även om vi såg ut över det från flygfönstret kanske vi måste passa på att se det på riktigt också?

Det går massor av båtturer från hamnen varje dag. Det som fick oss att tveka var priset och att vi reser med Maja. Dyka och snorkla är den stora grejen med barriärrevet. Inte så lätt med en 1,5-åring, och vi är inte heller så erfarna på sånt.

Vi valde medelvägen. En tur till Green Island i början av revet. Glasbottenbåt för att se fiskarna och korallerna, sen häng på en härlig tropisk ö en hel dag var vad broschyren lockade med.

Båten ut var fullspäckad och turisterna nästan skrek och brottades om stolar och gratis kakor. Vad har vi gett oss in på?

Båtresan tog ungefär 45 minuter. Vi kom ut till den gröna ön i det kristallklara vattnet. Åt en snabb lunch innan det var vår tur att kliva på glasbottenbåten. Vi var skeptiska innan, men oj så positivt överraskade vi blev!

Maja älskade att titta på fiskarna och korallerna under båten. Vi såg gigantiska snäckor, Nemo, havssköldpaddor och fiskar i alla möjliga färger och storlekar

Direkt tillbaka på land somnade Maja och vi bar vagnen en liten bit vidare längs strandremsan och hittade en lugn plats bortom allt hetsigt strandliv där Maja sov i trädskuggan medan vi fick tid att snorkla i havet och bara ta det lugnt en stund.

På eftermiddagen hann vi utforska den lilla ön en stund innan båten väntade för att ta oss tillbaka.

Det var den sista dagen i Cairns som blev den allra bästa, och vi är glada att vi gjorde utflykten till barriärrevet.

Idag har vi vaknat upp i Bali och här väntar nya och helt oskrivna äventyr i en månad framåt!

Gillar

Kommentarer

Men vad kul att hitta hit! Ska själv till Bali i mitten av december, 3,5v med hela familjen (man, 3 barn 11 mån - 8 år). Ska följa er resa!
livetfrandenljusasidan.se
ojadventures
ojadventures,
Wow vad glada vi blev av din kommentar! Vi ÄLSKAR er resepodd och har lyssnat varenda avsnitt under våren och sommaren för att peppa oss inför vår resa! 😀
nouw.com/ojadventures