Det som inte fick hända

Jag såg den nog bara någon sekund för sent. När jag smällde till myggan på Majas arm smetades en smal blodstrimma ut på huden. Den måste precis ha hunnit börja suga. Det var knappt några mygg alls på Perhentian, men just den lördagseftermiddagen när vi satt på vår lilla veranda utanför huset och åt duku-frukt i solen kom det fram några stycken och surrade.

Jag fick direkt en dålig känsla. Nästa dag blev myggbettet så konstigt rött. Dagen därpå blev det ännu en röd ring en bit utanför bettet också. Som den lilla piltavleemojin med tre ringar; rött, vitt, rött. Det här är inte bra, sa jag till Magnus. Men vi försökte lugna oss med att det kanske bara var en liten reaktion för att myggorna är annorlunda här.

Igår kväll var Maja så glad. Vi busade och kastade en boll i rummet och hennes skratt var verkligen kiknande hjärtligt. När jag borstade tänderna stod jag med ett leende framför spegeln i badrummet och lyssnade på det bubblande skrattet som fortsatte från rummet medan hon busade med Magnus.

Nästan varenda natt sedan hon föddes har hon och jag sovit tätt intill. Jag vet precis hur hennes kropp ska kännas mot min. Så det tog inte många sekunder när jag kröp ner bredvid henne i sängen någon timme senare att säga; hon har feber!

39,4 visade första mätningen. Tre dagar efter myggbettet. Jag visste precis vilken diagnos jag skulle googla efter... Denguefeber.

Vi bestämde oss för att ge en alvedonsupp och försöka sova under natten och sen söka läkare på morgonen. På natten tänker jag extra bra, eller kanske extra dåligt då det nog hade varit bättre att sova istället. De värsta scenarierna hann målas upp i huvudet mellan några få timmar sömn. Klockan 19 den kommande dagen väntade dessutom ett plan till Australien på oss också...

På morgonen packade vi ihop våra väskor, åt frukost och bad hotellet beställa taxi till ett sjukhus. Majas feber låg på 38,9. Hon var varm och lite hängig men inte mer tagen än så. Oron för denguefeber började lugna sig, men med en lång flygning som väntar ville vi ändå träffa en läkare för säkerhetsskull.

Med all vår packning med ramlade vi in på ett av de privata sjukhusen i Kota Bharu. Fem stycken i personalen samlades vid disken för att tyda innehållet i Majas pass och vad de skulle skriva på hennes besöksblankett. Knappt 10 minuters väntan innan vi blev visade in till en doktor. Inga kräkningar, diarréer eller hemsk värk i kroppen gjorde att denguemisstankarna avskrevs. En supp i rumpan fick hon och så fick vi hämta ut en karta suppar och en flaska flytande febernedsättandet i disken utanför, det hade läkaren skrivit på ett papper att vi skulle ha. Knappt 70kr för allt, och; läkaren gav grönt ljus för flygresan.

Strax efter kl 10 var sjukhusbesöket klart. Vi var utcheckade med all vår packning, ett småfebrigt barn och 9 timmar att fördriva innan avgång. Vad gör vi nu?

Magnus hade sett att det kunde finnas bagageförvaring på busstationen, så vi tog en taxi dit för att kunna lämna av väskorna. Några skåp fanns dock inte, men granne intill låg ett superstort shoppingmall. Inga förvaringsskåp där heller men vi hittade en kundvagn att lasta väskorna i. Svalt och luftkonditionerat, massa matställen, butiker att kika i och rena toaletter. Allt som behövs för att fördriva en lång dag i väntan på flyget!

Så där gick vi runt hela dagen. Maja sov en lång stund och är så gott som feberfri igen. Nu sitter vi på flygplatsen och väntar bara på att vårt plan ska gå.

Australien nästa!

Gillar

Kommentarer

Eva H
,
En sjuk liten Maja är ju mardrömmen
Men vården utomlands är verkligen effektiv!
Hoppas hon mår bättre nu, ja att ni alla tre har det fint.
Hälsa Australien 🌏
ojadventures
ojadventures,
Febern är borta och vi är så glada att det inte var någon fara, för visst hann vi börja tänka det värsta. ☺️
nouw.com/ojadventures
Syrran S
,
Alltså när jag såg rubriken blev jag så otroligt orolig. Hjälp!

Tur att det gick bra. Nu har ni hunnit hantera två jobbiga lägen så det är bortgjort och ni ser att ni klarar av allt! Längtar efter er! 😊
ojadventures
ojadventures,
Utan läskig rubrik hade jag inte kunnat förmedla vår oro och rädsla. ☺️ Kram och KOM OCH HÄLSA PÅ OSS!
nouw.com/ojadventures
Britt
,
Vad skönt att det gick bra med Maja! Sjukvården är ofta bra utomlands och befinner ni er inom EU/ESS området, så har ni ju självklart ert blåa EU kort med er! Ha en underbarfortsättning på resan!
ojadventures
ojadventures,
Inget EU-land inplanerat på resan så dom korten lämnade vi hemma denna gång ☺️Men mycket bra påminnelse! 😊
nouw.com/ojadventures