Batu Caves och sista dagen i Kuala Lumpur

272 trappsteg i stekande värme. Upp till de imponerande kalkstensgrottorna där det fanns... - byggnadsställningar! Det är egentligen en indisk helig plats och tempel men flera av monumenten var tydligen under renovering. Tur vi åt lunch innan, sa Magnus halvvägs upp. Ja just där i de branta trappstegen när svetten rann kändes svimningen inte långt ifrån med Maja i bärselen och vagnen på axeln.

Med trapporna bakom, fast framför, oss.

Vilken lunch det var förresten. Olika indiska vegetariska rätter som serverades på ett palmblad med ris och såser för 16kr.

På väg upp, kämpa Oja-boy

Finaste platsen vid Batu caves var nog den mindre grottan intill. Värt de 10 kronorna i inträde för att gå in. Där hade det byggts upp skulpturer till en berättelse från hinduismen.

Några indiska monument fanns det utan byggställningar framför

Kuala Lumpur du var mäktig på både höjden, i tempot och värmde upp våra frusna norrbottniska kroppar. Vi lärde oss ta för oss och ta oss fram bland alla miljoner människor och trafik. Du var förvånansvärt ren och välstädad, t.o.m alla miljontals bilar blänkte när dom vällde brummade fram i en förvånansvärt jämn rytm. Den som älskar att shoppa måste älska dig, men vi var tvungna att tänka på vår redan fyllda packning. Vi hann bara se en bråkdel innan våra intensiva dagar i Kuala Lumpur snart är slut. Nu packar vi våra ryggsäckar för att lämna hotellet tidigt imorgon bitti.
Mot flygplatsen, och nästa stopp på vår resa!

Gillar

Kommentarer

Malin Rautila
,
Wow! Så kul att kunna följa er resa och så fantastiska bilder!
Kram till er alla!
ojadventures
ojadventures,
Tack och stor kram till dig!
nouw.com/ojadventures
Liv,
Så himla härligt!!!
livsmode.devote.se
ojadventures
ojadventures,
Eva H
,
De där trapporna så mastiga ut!
ojadventures
ojadventures,
I stekande sol och med barn och packning tog det på flåset 😅
nouw.com/ojadventures