Bali fortsätter leverera

Att vakna upp på Bali med den här utsikten utanför fönstret

Och ta ett dopp så fort lusten faller in

Tre mil på kartan är väl klart på mindre än två kvart i Sverige, men här är det minst en timmes bilfärd. Det är dock ganska rogivande att snirkla fram i 40-50 km/h och hinna titta på allt utanför fönstret. För överallt är det saker att se. Små affärer, tempel, trafiken, risfält, djur. Titta där, är inte bara ett av Majas vanligaste uttryck.

Det officiella taxibolaget på Bali heter Blue bird. I deras app går det att se beräknat pris på resan redan innan. Det har vi gjort och hänvisat till då chaufförerna ofta sagt det dubbla när vi velat göra upp om priset i förväg. Ännu billigare är det förstås att åka med Grab eller Uber. Appar där man knappar in sin resa och beställer en bil till platsen man står på. Vissa platser här har dock förbud mot Uber och Grab. T.ex Canggu dit vi var igår.

Risfält i Canggu

Canggus genväg in till stan för trafiken

Vi åkte också till Tanah Lot som är häftiga tempel på klippor ute i havet. Bilderna på det i kameran blev så tråkiga och i gopro suddiga. Googla istället.

Under templet fanns Holy Spring Water som vi blev välsignade med. Jag skvätte på mitt huvud. Där behövs mest kraft. Maja fick också vatten men gillade inte blomman bakom örat.

Idag har vi rest vidare på Bali och checkat in på Ubud view bungalow. Ubud känns lite grönare, lite mjukare, mer yoga och organic fast fortfarande dom livliga gatorna och vanligt budande bland linnen och väskor.

Här bor vi nu

Alltså maten här! Vegan gluten free 100% plant based all you can eat buffé, 35 kr.

Det första avbockade på att-göra-listan för Ubud blev Monkey forest. Heliga tempel, regnskog och massor med apor. Häftigt och även lite läskigt med aporna som ibland var väl närgångna.

Två små apor

Och två små apor! + en ännu mindre

Så var kvällen än en gång var svart innan vi närmade oss hotellet igen. Vid en krök på vägen blev det helt plötsligt mörkt och knäpptyst. Det gick säkert nästan en hel minut utan något bil- eller motorcykelmöte. Vi hann båda reagera. Va, är det helt tyst? Vad hände? Men så lystes vägen upp av en moped som körde förbi med ett tutande. Ordningen var återställd. Ordningen på Bali.

Att vi får dela alla dessa små upplevelser, känslor och intryck gör oss tacksamma varje dag - och ännu starkare ihop!

Gillar

Kommentarer

Eva H
,
Åh, jag fryser så!!! Det tog mig 4 timmar att samla ihop mig för att cykla o träna.
Så läser jag om er fantastiska resa, så härligt för er.
Tack för att ni delar med er av upplevelserna, jag blir lite varmare av att se härliga bilderna!
ojadventures
ojadventures,
Och för oss känns det overkligt att se bilder från Sverige med is och kyla. 😄 Tack för dina fina ord, hoppas du är lite varmare nu ❤️
nouw.com/ojadventures