Avrundar Bali

Bali har varit fantastiskt!

En månad och sju olika hotell. Kanske det verkat hoppigt men varje ställe vi varit på har vi känt oss klara med när vi åkt därifrån. Det börjar vi även göra nu.

Spatserar omkring på vår gata inne på hotellområdet i Legian, Aquarius star hotel

Mentalt är vi redan längre fram. Vi styr upp Sri Lanka, planerar Burma, pratar om Thailand och kanske Laos? Vi pratar också om längre fram i tiden. Vill vi bygga ett eget hus? Kollar lite på hemnet. Som att någon bank skulle ge ett bolån till oss hahaha. Jobbsökande har vi förträngt. Hur ska vi kunna göra sånt när vi inte vill ha annat än det vi hade?

Vi fyller på med lite shopping, med ryggsäckarnas utrymme som begränsar. Hade vi åkt hem hade jag handlat hur mycket som helst. Kläder, inredning, smycken. Men vi prioriterar bara det vi verkligen behöver, mest åt Maja, och att fylla på med hår- och hudprodukter som tagit slut. Ingen extra vikt vill vi släpa runt på i onödan.

Här är vårt liv! Två ryggsäckar, en handbagage-/utflyktsväska, vagnen och Maja förstås.

Sista dagarna på Bali betyder att bocka av det allra sista på vår Bali bucket list

I förrgår; Babi guling! Helgrillad spädgris. I en liten matvagn låg den och vi serverades maten i varsin träkorg på en bit tunt kartongliknande papper. En väggfast träskiva med en påhäftad vaxduk fungerade som bord, och vi åt där sittandes på de små rangliga plastpallarna.

Det var krispigt, köttigt, tjock vit fettrand (urk) och VÄLDIGT stark kryddning. Läpparna och munnen brände som eld efteråt. Men nu har vi smakat, och ingen fick magsjuka trots den enkla gatuserveringen.

Igår; öronljus på Magnus. Bara för att det är lite knäppt, och att jag tröttnat på att han jämt har lock i örat och säger va. Det kan väl knappast bli sämre av ett ljus. Han var mest orolig att skägget skulle brinna men det klarade sig och locket lättade nog faktiskt lite.

Nästa lite julstämning va!?

Sammanfattningsvis efter en hel månad på Bali, så känns det mycket möjligt att vi kommer tillbaka någon gång igen!

Gillar

Kommentarer