Aruba - hamn tre

Till slut kom vi hit! Till ön som varit en dröm att åka till ända sedan vi gifte oss 2009.

Aruba var en stor anledning till att vi valde just denna rutt på kryssningen. En dag här skulle bli ett perfekt smakprov för att få se om det var så fint som vi tänkt oss.

Visste ser ut som ett paradis!

Men ärligt talat blev vi faktiskt lite besvikna.

Vi åkte till Eagle beach som ska vara den fina stranden. Vattnet var verkligen kristallklart och sanden så vit och finkornig att det bländade. Picture perfect!

Men omgivningarna drog ner det. Precis ovanför stranden låg en bilväg och på andra sidan bara några tråkiga hotellbyggnader. För att ta bilderna fick vi passa på i luckorna mellan allt folk, och att samtidigt just då pricka in att få alla att titta åt rätt håll var inte det lättaste. Även om det var lugnt precis där vi låg så promenerade det hela tiden klungor mellan oss och kameran från områdena bredvid där det var sprängt med folk.

Efter lunch gick vi och kollade in staden istället. Några små pepparkakshus i karamellfärger fanns det här också, men inte som på Curacao, och trots att vi gick längs det som ska vara huvudgatan var mycket nedstängt. Vid hamnen låg det istället ett nybyggt och blänkande köpcentrum bara fyllt med lyxiga butiker som sålde diamanter, märkesklockor och dyra designerkläder.

Det kändes tråkigt nog som en plats som varit fin men blivit förstört av turism. Vi gjorde sen några härliga fynd i de billiga turistbutikerna som höjde dagens betyg några snäpp.

På en härlig resort hade vi säkert älskat denna ö. Förutsättningarna finns verkligen. En dag blev lagom för oss nu. Men vi är glada att vi äntligen tog oss hit till slut!

Gillar

Kommentarer

FREEDOMtravrl,
Bra att ni är ärliga! Det ser ju perfekt ut på bilderna om man säger så 😉
www.freedomtravel.se
ojadventures
ojadventures,
Tack! På rätt resort är det säkert paradiset men just där vi var kändes det sådär. Pratade med en annan familj hiss som också upplevt det likadant, tur det inte bara var fel på oss. 😅
nouw.com/ojadventures