Tips för en hyfsat AS BRA höst

Hösten är något riktigt mysigt för vissa men för andra kan det vara hur tråkigt som helst och därför tänker jag dela med mig lite bra tips jag själv följer eller som jag känner att jag borde börja tänka mer på och tror att ni kan uppskatta dem med.

- Tänd värmeljus: Att tända ljus är något vi hemma älskar att göra året runt men speciellt mycket under de kalla månaderna, då är det riktigt mysigt. Det ger värme och en fridfull stämning.

- Lyssna på podd eller meditationsmusik: Detta var något jag gjorde ibland på de lediga mornarna, satt väckarklockan på 8/8.30 och satt på meditationsmusik en stund medans jag drack morgonteet, sen satt jag på en bra podd till frukost. Musiken är perfetto när man vill koppla av och att ha sällskap när man lagar mat kan man lätt få av en podd.

- Stressa inte ihjäl: Försök att koppla av, låt arbetstankarna vara kvar på jobbet/skolan, försök därför att vara så effektiv som möjligt under den tiden du arbetar så slipper du stressen hemma. Något jag borde bli bättre på hehe.

- Köp mer säsongsmat och experimentera med nya goa recept. Förutom att utmana dig själv att hitta på något annorlunda så är det även bra för miljön då det känns väldigt dåligt om vi ska importera t.ex dragon frukt från andra sidan klotet bara för att man är lite nyfiken och vill prova på något nytt, VISST är det en fantastisk möjlighet men hur onödigt egentligen? Åk till Karibien istället..

- Unna dig sköna och varma kläder, och färgglada så klart, man vill inte frysa och det finns perfekta plagg till det som får dig ändå att behålla stilen.

- Pynta hemmet: Rör på möblerna och byt ut sommar detaljerna med höst inredningen, det kommer att kännas mer passande.

- Få energi med olika te sorter, prova dig fram till olika teer och känn vad du gillar, experimentera även genom att blanda i olika typer av vegetabiliska drycker. (En bra kombo är Earl Grey med havre mjölk, det är as gött!!)

- Gå ut och promenera, kanske i skogen? Oberoende vädret borde man föröka ta sig ut något under dagen och en halvtimme är lagom och tar inte bort tid från annat viktigt.

- Ladda upp med stämnings filmer: Visst kan du titta på filmer utspelade på en varm strand när du längtar tillbaka till sommaren men sanningen är att det är inte längre det och då gäller det att acceptera att det börjar bli mörkare för varje dag och även kallare. Så mys framför något säsongaktigt, ta på dig varma myskläder, tänd ljus och njut av ett värmande te. Eller ät pumpa pommes framför en halloween film.

- Hitta på saker: Förutom då de vanliga sakerna som att gå ut och fika/äta, gå på promenad och liknande. Gå på liseberg/Grönalund då det är som mest stämningsfullt (och iskallt), gå på bio eller teater föreställningar eller MUSICALS, det är såå kul och jag vill verkligen börja att gå på sånt, man får en så bra feeling efteråt.

- Och blogga självklart, få det till en vardag, se set som en stund för dig att koppla av och skriva ner dina tankar.

#nouwautumnchallenge #autumn #autumncolours #autumnlife #mysigt #stämning #tips #blogg #lifestyle

Gillar

Kommentarer

Sofija
Sofija,
Älskar hösten!:)sofijasfashion.bloggo.nu
Josäfin
Josäfin,
så bra tips!! 😃jossanamigo.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229