Mina älskade växter är under attack! Flugor!! Små, äckliga, illvilliga, hemska och avskyvärda sådana! Jag har haft problem ett tag med små små svarta flugor och har inte riktigt fattar varifrån de kommer. Sen insåg jag att varje gång jag vattnade kom ett mini-moln med flugor. Hade min Begonia i en lerkruka och härom kvällen tänkte jag (efter en flug-moln-attack) att nu jävlar ska den planteras om. Vilket jag gjorde och fick en halv hjärtattack. LARVER i jorden! Larver!! Jag höll verkligen på att dö, stod med gummihandskar och skrek på min sambo att hämta en kompostpåse. Jag tycker att larver är otroligt äckliga. Inte fjärilslarver dock, de är söta! Men detta var ca 5 mm långa, genomskinliga små äckel som (förlåt karma) förtjänar att dö! Så, jag satte den i vatten istället. För tillfället, tänkte att jag kunde dränka de äckliga sakerna.

Det ska noteras att jag, i onsdags, jagade flugor med min handdammsugare. Bokstavligt talat jagade dom. Sprang omkring i vardagsrummet, svor och dammsög upp de små jävlarna. Sen satte jag en disksvamp i hålet så de inte skulle rymma.

Efter larv incidenten insåg jag att jag är tvungen att mörda allt vad som har med larver och flugor att göra. Då vände jag mig till... google. Insåg att jag har 'Sorgmyggor' och hittade ett biologiskt bekämpningsmedel: NEMAblom. Turen var med mig och jag hittade det hos Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik i Lund. Så idag har jag inhandlat detta och behandlat mina små växter.

Under min undersökning fick jag också veta att man får dessa 'Sorgmyggor' om man vattnar för mycket... jag förstår inte hur det går ihop eftersom mina växter gillar vatten! Men jag får kanske vara lite mindre frikostig i framtiden.

NEMAblom är alltså en liten mikroorganism, Steinernema feltiae, som käkar upp de äckliga larverna! Och när larverna är borta = döda/uppätna, så försvinner den lilla mikroorganismen för den har inget mer att käka. Jag hoppas verkligen att det fungerar. Man kan till och med se små genomskinliga korn på jorden, de ska alltså vandra ner i jorden och bo där. Tills de har gjort sitt jobb!

Till sist: Mango-update. Som jag skrev sist är de omplanterade ännu en gång, nu får det nog räcka. Nu känner jag att de nog inte ens kommer uppskatta mer plats. Storasyster har fått nya blad igen men lillasyster är lite lugnare för tillfället. Jag hoppas att lillasyster får fart igen när de hemska larverna är borta. Just nu bor de på balkongen för att jorden ska torka upp lite, där har de det riktigt varmt och skönt! Än så länge verkar de vara nöjda.

Må de gröna fingrarna vara med er!

/Frida

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så, long time no see. Jag har inte glömt mina växter eller bloggen men ibland räcker inte 24 timmar på ett dygn, med andra ord har jag inte haft tid eller ork att skriva. Men jag har varken dödat eller glömt någon växt. Däremot har jag slösat pengar på krukor och fått donationer (i form av plastkrukor/innerkrukor) så jag har planterat om väldigt mycket. Självklart så hade jag inte tillräckligt många av de mindre plastkrukorna så några utav mina stackars palettblad står fortfarande i sina vattenglas. Men de ser nöjda och glada ut! Jag har "råkat" köpa en sort till, via facebook. Den heter 'Marooned' och har en härlig mörk färg. Jag har även insett att det står palettblad planterade på tågstationen... jag avslöjar inga planer men en mörk kväll kan det hända att det kommer ett nytt tillskott i familjen.

Båda mina mangoplanter fick nytt utrymme. Jag hade börjat få äckliga små flugor på jorden, jag trodde att det var på grund av att lerkrukan drog till sig fukt men när jag hittade det gamla mangofröet i jorden insåg jag vad som hade hänt. Jag lägger inte ut någon bild, men enkelt förklarat bodde där lite ovälkomna larver i den som nu är bannlysta.

Jag är iallafall väldigt nöjd med mitt krukval och hur det blev i slutändan. Enda problemet är att lilla 'storasyster' mango inte har en tillräckligt stor ytterkruka... så den får stå med större delen av plastkrukan utanför tills jag har tid att åka till Ikea (igen).

Resultatet av fönsterkarmen! Härligt med en massa grönt och diverse färger. Det blev vita krukor, vill inte ha någon som snor uppmärksamheten från växterna. Det är deras färger jag vill framhäva, inte krukorna. Ikea är bäst, billiga och snygga krukor! Lär inhandlas några till... kan tänka mig svarta också. Jag har några svarta krukor, tre stycken för att vara exakt. Står på fönsterkarmen i sovrummet med tre nya växter, så får jag och min sambo lite växter där också!

Och så var det grejen med att handla frön från Kina. Har ju hittat en ny app... så nu har jag köpt hem 19 olika sorter frön. Så mycket frön! Nu har jag sått 12 olika sorter, tre av dem ska vara såna 'fetblad' och resten palettblad. Det är väldigt kul att jag fick med lappar med namn på dem. På kinesiska! Jag har alltså 19 olika frön och jag vet vad en av dem heter. Detta kan bli riktigt spännande. Så typiskt mig. Jag noterade en sak när jag sådde palettbladen och det var att fröna mosades jättelätt i jorden, skulle trycka till den pyttelite och så blev de till frömos istället. Men jag fick 50 (!!) frön av varje sort så jag slängde på några fler utan att trycka till dem. Jag var väldigt skeptisk men det har faktiskt börjat komma upp lite små små växter. Fetbladen har inte grott än men jag hoppas verkligen att de kommer! Fortsättning följer.

Må de gröna fingrarna vara mer er!

/Frida

Likes

Comments

Då var vi tillbaka på min fönsterkarm, den är oförändrad sen sist. Eller ja, mina palettblad växer så det knakar! Det är helt otroligt, jag älskar det! Mitt tålamod mår otroligt bra att denna sorts växter, snabbväxande och vackra. Det har inte blivit några omplanteringar sen sist, det har varit en hektisk tid. Min fantastiska syster tog examen som fysioterapeut i torsdags och min mamma opererades i fredags. Är så otroligt stolt över syrran och mamma mår, under omständigheterna, bra.

Jag har äntligen fått tag på krukor! Min kollega gav min sina plastkrukor/innerkrukor som hon skulle slänga! Nu behöver jag 'bara' ytterkrukor. Men har en jättefin loppis precis i närheten som jag ska besöka på söndag. Det kommer bli alldeles för dyrt att bara köpa nya. Jag funderar även, seriöst, på att byta ut mina fönsterkarmar. Jag vill ha bredare! Hur ska alla mina små sötnosar få plats annars?

Min enda oro nu är att min 'China rose' får väldigt gröna blad. Den ska ha en härlig mörklila färg med rosa i mitten av bladet, än så länge ser de nya bladen ganska gröna ut. Även om det rosa kommer fram vill jag ju ha den mörka färgen. Jag hoppas att den får bättre färg nu när den står i mer sol men det syns inte direkt någon förändring än så länge, mitt tålamod testas...

Här syns då mina senaste tillskott, min 'Gida' har jag redan visat upp en gång men sedan dess har två nya härligheter letat sig in i mitt hem. En ny palettblad som jag köpte på via Facebook, en 'Wall street' som har en härlig mörk färg. Tror att den kommer gå åt det lila hållet eller liknande. Sen har jag fått, av samma kollega som donerat krukor till mig, en så kallas 'Zebrablad', det är en hängande växt som jag kommer ha i en av mina spaljéer (som jag har köpt ifrån Ikea). Jag ska försöka täcka en av spaljéerna med hängande/klättrande växter så jag får en liten vägg av växter. Det är ett framtida projekt!

Mina 'små' granatäpple. Dom växer också så det knakar, i gamla nutellaburkar (man tager vad man haver). Jag har en med tre plantor i som jag håller på att fläta och i den andra har jag två som jag snurrar ihop. Jag vet inte riktigt hur länge jag ska göra det, alltså när jag ska låta dem växa fritt. I den med tre plantor så knipsade jag av toppen ifrån den ena, den blev så mycket högre än de andra, men nu inser jag att jag knipsade den för mycket. Nu är den mycket kortare än de andra... nåja. Jag har X antal frö kvar så jag har fler försök på mig. Men jag skulle gärna lyckas vid första försöket. Fast jag ska erkänna att jag inte tycker att de är särskilt roliga, vet inte varför, men jag ska fortsätta jobba med dem!

Mango mango mango-mania! Det är full fart överallt i fönsterkarmen, även på mina fina mangoplantor! Lillasyster satte nya blad redan när jag skrev förra inlägget men nu jäklar sätter storasyster också fart! Och de nya bladen på lillasyster bara växer och växer. De ser lite tråkiga ut när de är nya, min svärfar trodde (när han såg lillasyster helt ny) att de höll på att dö men jag har insett att de ser lite ledsna ut innan de 'fäller ut' sig.

Så länge de växer och är glada så är jag glad! Men ska verkligen ta och plantera om storasyster, så blir den förhoppningsvis ännu lyckligare.

Till sist: en annan vinkel på fönsterkarmen! Enjoy the view!

Må de gröna fingrarna vara med er!

//Frida

Likes

Comments

Så. Jag förhörde mig på Facebook vad jag skulle göra med min 'Inferno' och fick rådet att ta bort knopparna och de dåliga bladen. Så nu har den fått en kärleksfull slakt, jag såg nu att den faktiskt börjar sätta små små blad där de fula var. Det fick jag också höra att den skulle göra, även om det inte fanns några. Så det är bra att veta, om jag vill ha dem tätare får jag alltså nypa bort blad! Känns lite elakt men det är av kärlek. Och för att jag vill ha fina växter! Jag börjar fundera på om jag ska tukta min 'China Rose' redan, den har verkligen skjutit i höjden! Men det får bli till en annan dag, jag vill ha en större kruka i så fall så att jag kan sätta sticklingar från moderplantan i samma kruka. Jag vet att det blir tjatigt, men jag vill ha stora och täta växter!

Snabb uppdatering, igår såg jag ett nytt blad på min 'Begonia Rex' och idag ett till! Nu är mitt tålamod mer tillfreds och jag börjar tycka om den igen! Der växter visst något litet ogräs (?) i krukan också men jag tycker den är lite söt så den får vara kvar än så länge.

Mango-update. Lillasyster och storasyster mango sätter nog nya blad igen! Att man kan bli så lycklig för lite gröna blad. Jag hade blivit lite besviken om mina mangoplantor inte hade gjort fler framsteg, jag ger dem både vatten, näring och kärlek. Ja, allt de vill ha försöker jag att ge dem. Alltså förtjänar jag att se lite framsteg och jag tycker verkligen att vårt samarbete har gett storslagna resultat!

Må de gröna fingrarna vara med er!

//Frida

Likes

Comments

Min fönsterkarm är belamrad med allt just nu! Det är så grönt och vackert, mina små palettblad uppskattade verkligen större plats och nu måste jag plantera om dem igen tror jag. Minst en av dem är riktigt storbladig och färgerna är redan tydliga och fina! Men de växte ur sina dessertglas väldigt fort. Jag har insett att palettblad är bra för mitt tålamod, de växer fort så mitt tålamod slipper belastning! De är några riktiga soldyrkare, jag får vända 'krukorna' varje dag för de små plantorna vrider sig så mycket.

Mina mangoplantor växer på, det har stått lite stilla på det sistone men jag tror att de behöver vila lite. Lillasyster mango har så smått börjat slå i toppen igen men jag misstänker att storasyster mango känner sig lite övergiven, jag tänker plantera om den också eftersom jorden verkar vara urlakad och väldigt hårt packad efter allt vattnande. Jag vattnade, med näring, i veckan och då fann vattnet ner jättefort och jag fortsatte vattna... jag fick torka ganska mycket illaluktande vatten från golvet. Höll på att bryta nacken när jag skulle ner under fönsterkarmen och krypa bakom soffan! Alltså, den ska planteras om!

Finns bara en sak att säga. Mordrättegången är ett faktum och jag är funnen skyldig till mord på liten växt. Jag slipper fängelse men mitt samvete kommer jaga mig i resten av mitt liv. Eller tills jag glömmer bort incidenten, sanningen å säga så glömde jag bort den på balkongen och då dog den av värmeslag istället för alltför mycket vatten. Känner mig ganska hemsk men jag får försöka hålla liv i alla mina andra växter så kanske jag gottgör mitt brott.

Mina nytillskott kom förra veckan! Låt mig presentera 'Gida'! Så fina färger och härlig form på bladen! Jag fick hem de två sticklingarna välrotade men... jag har inga krukor. Så de får bo i vatten ett tag till, har en kollega som har en hel del plastkrukor (innerkrukor) som hon skulle slänga så snart har jag lite krukor iallafall. Jag köpte även en liten 'China Rose' stickling till som jag planterade med min befintliga. Så kan de växa sig lite tätare, den stora plantan har börjat slå lite blad längre ner men jag vill ha stora och täta växter!

Min 'Dark prince' har också börjat slå fler 'grenar' och har en riktigt stor i botten. Det är så kul att de växter fort! Jag kommer att toppa dem när de börjar bli höga och plantera de i samma kruka så jag får täta och buskiga växter. Självklart ska de också få större krukor! När jag har några hemma...

Humf säger jag bara. Min Begonia (till höger) beter sig mycket märkligt tycker jag. Men nu har den äntligen börjat slå ett nytt blad, jag trodde faktiskt att den hade dött eller något. Jag måste säga att den är jätte tråkig. Bladen ser tråkiga ut och den tar såååå lång tid på sig att växa! Men men, den får stå i fönstret och se tråkig ut. Jag får helt enkelt ha tålamod och hoppas att den snart blir stor och fin.

Sen har vi den (svindyra) sticklingen 'Inferno' köpt på tradera som faktislt har växt, på höjden, men nu kommer det någon konstig grej mitt i allt! Jag tror att den ska blomma mitt i allt. De nya bladen börjar se bättre ut, rätt form och färgen börjar bli mer orange men den ska inte blomma! Om man låter palettblad blomma så bleknar bladen, alltså ska man nypa av blommorna men jag vet inte riktigt om det är blommor eller ej. Jag ska lägga ut en bild på en sida på fb och fråga vad tusan ska jag göra. Överlag tycker jag att den också är ganska tråkig, den slår inga nya blad längs stammen eller i botten. Den ska få större kruka sen, så den får en bättre chans att växa. Men den var inte värd några 200 kronor iallafall!

Jag måste sköta mig och få tag på krukor! Så jag verkligen ta hand om mina små skyddslingar!

Må de gröna fingrarna vara med er!

//Frida

Likes

Comments

Då var det dags igen. Min brist på krukor är under all kritik och nästa helg måste jag verkligen ut och investera i krukor. Nåja, mina små palettblad fick iallafall utökad plats idag, i dessertglas. Troligtvis inte det bästa att få bo i men det ser ganska fint ut. De små ömtåliga plantorna var inte lätt att plantera om, höll på att mörda flera av dem men jag lyckades till slut att förflytta dem. Nästa gång jag ska frö så palettblad ska de få en rejäl kruka på en gång och alla frö ska planteras i samma kruka. Mitt tillvägagångssätt denna gången var nog inte det bästa. Men förhoppningsvis uppskattat de större plats och växer på ännu mer. Om det värsta tänkbara skulle hända, att de överger mig och dör, har jag iallafall varit smart nog att inte så alla frö jag köpte på en gång. Jag har gett mig själv en chans att börja om och lyckas.

Jag har ännu inte fått hem mina nya som jag köpte via Facebook, jag får höra av mig så jag kan få hem mina nya tillskott i samlingen.

Mango-update!

Nu kände jag att det var dags, liten blir stor (större) och fick idag större kruka. Det var tur för när jag vände på krukan hade rötterna börjat krypa ut ur hålet i botten! Skillnaden mellan de båda mangoplantorna blir bara större och större. Jag är glad att jag planterade två, kul att se vilken skillnad det kan bli. Jag rekommenderar alla att testa! Nu ska det bli roligt och se om lillasyster mango får ännu en tillväxtspurt, jag ska ge båda lite näring i veckan. Jag kommer nog, beroende på hur mycket lillasyster växer, plantera om efterhand. Mest för att se hur stor den verkligen kan bli. Åter igen gör sig bristen på krukor påmind...

Mina sticklingar växer så det knakar, de stackarna behöver nog också större krukor. Jag blev bestört när jag såg att de nya bladen var gröna men nu har jag sett att de ändrar färg efterhand. Tack och lov!

Det blev en snabb uppdatering idag, jag har lite brist på idéer just nu men jag ska leta upp lite inspiration och få fart igen! Och köpa de där förbaskade krukorna!

Må de gröna fingrarna vara med er!

/Frida

Likes

Comments

Nu var det dags. Min Begonia Rex blev två, ersätter min gröna (döende) växt som har stått i sovrummet med halva Begonian. Jag hoppas att båda frodas nu när de har mer plats, så får jag kanske två riktigt stora! Jag håller tummarna för att jag inte har misshandlat dem för mycket så de tappar sin livslust. Min stackars gröna växt, som jag inte kommer ihåg namnet på, fick nu en mindre kruka och placeras på balkongen. Jag ska se om den uppskattar mer värme och sol. Den har fått lite vatten i den nya jorden men ska hålla den ganska torr. Jag har misshandlat denna stackaren, troligtvis med för mycket vatten. Långsam drunkningsdöd av kärlek. Så nu utförs HLR på hög nivå, kanske kan jag sona mitt brott.

Som vanligt, Mango-update! Och som vanligt, de växer! Och växer! I veckan fick de växtnäring igen, jag hoppas att de uppskattar det. Och växer ännu mer! Jag har snart bestämt mig för att plantera om lillasyster så hon verkligen kan växa till sig. Jag ska bara köpa ekologisk blomjord, mina små bebisar ska få det bästa de kan få. Och så gillar jag inte jorden jag köpte sist, den känns inte bra. Den är snart slut så jag köper ny, bättre innan jag planterar om mangon och mina Palettblad.

Palettbladen (som ska planteras om) har börjat få färg! Dom växer så fort, det är kul att mitt tålamod inte behöver lida. Jag har bestämt mig för att plantera alla, av samma sort, i samma kruka så det blir tätt och fint i krukorna.

Igår 'råkade' jag köpa en ny sorts palettblad av en tjej pä Facebook, den heter 'Gida' och ser ganska häftig ut. Jag köpte två sticklingar som hon skickar på måndag eller tisdag, 20 kr styck + porto. Något bättre än Tradera...

I övrigt har jag inte så många planer just nu, ska plantera om mina tomater och paprikor snart. De behöver mer plats och jord för att bli stora och fina. Och så vill jag självklart att de ska ge mig 'frukt'. Sen ska jag ut på loppis och hitta krukor, fick tipset att göra det och sen spraymåla dem som jag vill ha dem. Billigare så!

Må de gröna fingrarna vara med er!

//Frida

Likes

Comments

Idag börjar jag med mango-update! Tillväxtspurten har nu varat... hur länge som helst! Lillasyster mango bara växer och växer. Storasyster mango hänger på så gott hon kan men lillasyster leder stort. Lyckan är total och jag hoppas att det fortsätter på samma väg. Jag tror att jag kommer ge lite mer gödning i veckan, dom kräver väldigt mycket vatten och jag är rädd att all näring lakas ur när dom får så mycket vatten. Och så kan man ju hoppas på att dom fortsätter växa, som bonus menar jag. Min sambo vill att jag planterar om lillasyster och jag tror att jag kommer att göra det, jag vill se hur stor den faktiskt kan bli! Så kan jag ha en mini-mango och en maxi-mango!

Idag var det också dags för att plantera om mina små granatäpplen, nu fick det bli två rena Nutella burkar till några av dom och så hade jag inte hjärta att mörda dom andra så dom fick en liten lerkruka. Snart ska jag testa en sak som en kollega tipsade om, att fläta ihop dom och forma dom. Granatäpple ska visst vara väldigt lätta att göra så med, därför har jag planterat dom ganska tätt, ska försöka 'fläta' ihop några och snurra några. Det ska bli spännande och se om jag kan lyckas med detta! Jag vågar inte testa än, dom är så små och späda.

Sen kommer vi till mina älskade palettblad! Jag lyckades, med hjälp, att få min svindyra stickling 'Inferno' att överleva. Den är inte vacker... än. Den fick tekoppen och så fick 'Black prince' en glaskruka istället. Den är större så den förtjänar bättre plats. Sen har jag fått en helt annan sort av min syster (som i sin tur fick två sticklingar av någon annan) som jag inte har en aning om vad den heter. Jag ska fråga i en av grupperna på Facebook senare. Men den är så otroligt vacker! Den fick också en glaskruka. Jag har placerat dessa längre bort från fönstret nu, på tv-bänken, för att de ska behålla sin färg. Vad jag förstår så bleknar bladen i solen och båda är mörka så antar att de inte ska stå i solen.

Jag hoppas att min 'Inferno' tar sig och att den får den utlovade brandorange färgen! Med tanke på att den kostade 199 kr så vill jag ha valuta för pengarna!

Var vara tvungen att visa palettbladen på närmare håll. Jag är så härligt insnöad på dessa 'gröna' växter. Jag kommer fylla hela lägenheten med dessa underbara saker. Det är till och med så att jag vill byta mina fönsterkarmar, till bredare så jag kan få plats med fler/större krukor och så att de står säkrare. Jag måste ju ta hand om mina små skyddslingar!

Ja... som det kan gå. Jag är nu (snart) misstänkt för mord på en grön växt som jag inte kommer ihåg vad den heter (finns i ett annat blogginlägg). Till mitt försvar så har jag bara varit snäll och gett den vatten.

Jag känner mig lite elak. Eftersom jag redan vet vad jag ska ersätta den med. Usch! Nu känner jag mig som en hemsk växtmänniska. Jag tror att jag ska testa att plantera om den i en mindre kruka, jag som var snäll och planterade den i en stor så fort jag köpte den. Tänkte ta bort det döda och inte ge den så mycket vatten, den kanske återhämtar sig eller så gör jag första hjälpen helt i onödan. Nåja, om den överlever kommer jag undan mordmisstankarna. Planen för ersättaren är att dela upp min Begonia Rex som jag har i köket så den får mer plats och så jag kan få två stora växter! Fortsättning följer.

Må de gröna fingrarna vara med er!

//Frida

Likes

Comments

'Man tager vad man haver', nu är det lite problem med krukor så jag hittade en fin tekopp som jag inte använder och där får nu lilla 'Black prince' bo. Jag hoppas att han blir nöjd och glad över fina 'kruka'. Jag tror att jag tänker rota igenom skåpen och se vad mer jag kan använda att plantera i.

Min 'Begonia Rex' stickling fick en fin lerkruka att bo i, jag har en annan 'Begonia Rex' som är väldigt stor så jag valde en större kruka till denna. Jag lyckades att förhasta mig på tradera och köpa en sort som jag redan hade. Tack och lov har denna en annan färg... nåja! Jag lär mig av mina misstag! Förhoppningsvis.

Mina små palettbladsbebisar växter! Jag ser fram emot att se färgerna och kunna byta sticklingar med andra. Jag har ju hittat två fantastiska facebook sidor med människor som är minst lika galna, om inte mer, som mig när det kommer till växter. Palettblad specifikt. Jag köpte en stickling från tradera, alldeles för dyr (199 kr!), som höll på att dö när jag fick hem den och då fick jag livräddande råd av tjejen som jag köpte 'Black prince' av. Tack gode gud för hennes råd! Annars hade det varit mitt första, väldigt ofrivilliga, mord på en palettblad.

Mango mani! 'Lillasyster' växer väldigt väldigt mycket! Hon har inte tappat några blad (än?) och sätter redan nya. 'Storasyster' ser lite ut som en T-rex klo just nu men sätter också nya blad, dom kanske inspirerar varandra. Jag är bara lycklig över att mitt allra första projekt fortfarande vill vara med.

Tänk att all min växt-mani började med en sömnlös natt då min hjärna plötsligt fick för sig att odla mango. Nu känner jag mig som en äkta växtnörd. Visserligen är jag inne på gröna växter och Palettblad men sen å andra sidan är grönt min favoritfärg.

Nu till en sorglig uppdatering (jag är sur och tänker inte ens lägga ut en bild), ananasprojektet är härmed dött och begravet. Jag testade en tredje gång och det gick inte alls, så nu är det slut med ananas! Fnys.

Må de gröna fingrarna vara med er!

//Frida

Likes

Comments

Jag är så lycklig! Alla mina små söta frö som jag planterade har börjat gro! Jag såg det redan i förgår och dom växer så det knakar. Idag passade jag på att så ett frö till av tre av dom, eftersom jag såg att jag hade råkat så ett extra för av en av dom. Jag är jobbig och vill ha vissa saker så lika som möjligt. Växt-OCD kanske?

Nu är det lättare för mitt tålamod att hålla i sig och jag kan glatt vänta på synliga framsteg. Mitt tålamod gillrar verkligen att de växer så fort. Ser väldigt mycket fram emot att se färgerna på dom!

Min lilla fina "Black prince" dök upp i brevlådan härom dagen också. Den är så vacker, färgen är an blandning av svart och mörk lila. Tjejen som jag köpte den av hade redan börjat rota den så den hade lite rötter redan när jag fick den och bara på två dagar har den slagit rejält med rötter så den ska jag med glädje plantera i helgen! Sen får vi se vad jag hittar på, ska plantera om mina granatäpple också. Har fått ett riktigt spännande tips av en kollega, men det delar jag av mig med när jag ska testa att utföra det!

Må de gröna fingrarna vara med er!

//Frida

Likes

Comments