Det er lov å unne seg noe i hverdagen, så hvorfor ikke unne seg noe ´´sunt´´? Luksus i hverdagen er viktig en gang i blant. Kvarg er en syrefelt ferskost som lages ved å syrne melk og skille ostemasse fra myse.
Innholdet av tørrstoff og fett er lavt, mens innholdet av protein er relativt høyt. Derfor er dette perfekt som dessert, hovedmåltid eller rett og slett som et mellommåltid.

Oppskriften på delikatessen KVARG:
- Ett beger kvarg med vaniljesmak
- En hånd med kakaobiter (Økologiske, 100% kakao)
- Fryst eller ferske blåbær og bringebær

Enjoy!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 80 Lesere

Likes

Comments

Tenkte jeg skulle ta opp et fortsatt tabubelagt tema, psykiske lidelser som mange oppfatter som gale personer. Jeg kom på dette i går da jeg på en dokumentar som omhandlet psykiske lidelser, og der i blant spiseforstyrrelser og schizofreni, direktelink til dokumentaren HER . Skrev litt om temaet spiseforsyrrelser i går, og egne tanker om vekt. Jeg har vært på utstilling (Venninnen min har malt og med vedlagt tekster forteller hennes historie). Den befinner seg på Kongsvinger bibliotek. Det er en veldig sterk bildeutstilling, så om du er i nærheten av Kongsvinger så anbefaler jeg deg å ta turen innom biblioteket for å se på kunsten. Hun er utrolig dyktig til å tegne og male! Jeg personlig har ingen forhold til diagnosen schizofreni, heller ikke bred kompetanse om emnet, men skriver ut i fra det jeg vet og har lært.

Hva vil det si å ha schizofreni?
Det å ha schizofreni er en usynlig sykdom, hvem som helst kan ha det. Det menes å skyldes en biologisk feil i hjernen, så det er ikke alle som kan få denne diagnosen. Schizofreni skyldes forstyrrelser i hjernens normale utvikling, og du oppfatter urealistiske ting som for en selv blir EKTE og realistiske. Man mister kontakten med det virkelige liv. Det betyr med andre ord at du i perioder har vrangforestillinger (det vil si feilaktige forestillinger) eller hallusinerer (sanseopplevelse som ikke samsvarer med virkeligheten). Derfor kan en rett og slett miste kontakten med virkeligheten. Det finnes behandling som kan til en viss grad ´´kontrollere´´ sykdommen, såkalt antipsykosotiske legemidler, så man kanskje kan leve ´´normalt´´. Hvis du ikke har sett dokumentaren anbefaler jeg deg å søke den opp på NRK (Link lenger oppe): Helene sjekker inn psykisk.avdeling. Det med psykiske lidelser har alltid fascinert meg, fordi jeg mener det alltid ligger noe mer bak en hver person. Man er ikke gal fordi man har en psykisk lidelse, men man er svært syk innvendig. Noen ganger kan folks oppfatning av schizofreni gjøre livet vanskeligere enn det trenger å være.

Her fikk dere en liten smakebit på noen av maleriene fra utstillingen. Jeg kan ikke skrive annet enn at hun er ekstremt dyktig til å male, og at jeg er stolt av for å dele disse maleriene. Hvis du har gått glipp av kunsten, så skal hun forresten ha enda en utstilling på Kongsvinger ´´Reiser og opplevelser´´ den 24.november klokken 15.00, og bildene blir stående ut februar 2018.

Gjerne kom med ønsker på hva dere vil jeg skal skrive om til senere. Det setter jeg så utrolig pris på.
Q: Hva visste du om diagnosen fra før? Har du sett dokumentaren på NRK?

  • 87 Lesere

Likes

Comments

Etter å ha sett på programmet ´´Line fikser kroppen´´ ble jeg i grunn påmint alle følelsene jeg har hatt rundt kropp. Først og fremst vil jeg bare si at jeg har vært veldig usikker på om jeg noen gang skulle dele dette innlegget. Grunnen ligger kanskje mest i frykten for å ikke leve opp til de forventninger jeg innbiller meg at folk i 2017 har, eller rett og slett fordi jeg har følt meg veldig usikker på kroppen min generelt. Hvorfor jeg har valgt å dele dette er rett og slett for å vise dere at alt går an med små endringer, og at det er viktig med et sunt kroppsfokus. Jeg mener at kroppsfokuset skal handle om hva du trives med, så lenge du ikke er sykelig overvektig eller sykelig undervektig. Vi lever i ´´generasjon prestasjon´´, hvor kroppsfokuset dessverre vektlegges for mye. Mitt forhold til kropp er i dag sunt og naturlig, og derfor vil jeg dele dette videre med dere der ute. Det er helt hysterisk dette med kropp, så jeg har ikke ord. Ser programmer på TV, internett og over alt som omhandler kropp.

På barneskolen var jeg utsatt for en del mobbing, og mat var min bestevenn og derfor min løsning. Jeg husker en dag hvor jeg spiste nesten 3 liter med is, i tillegg til pommes frites med 3 hamburgere til og slik gikk det hver dag i omtrent 2 år. Da jeg fylte 14-15 (ish?) bestemte jeg meg for at jeg skulle kutte ned på mat, og ikke vitende om at mat skulle bli min verste fiende, og at jeg da raste raskt ned i vekt. Jeg ble ´´normal´´ og fikk ikke slengt kommentarer som ´´Feite Dorris´´ eller ´´Oda flæskeberg´´ lenger, og det var for meg en enorm mestringsfølelse. Den kan egentlig ikke beskrives, men jeg følte meg god nok.

Til venstre hadde jeg en vekt på omtrent 80 kg (dette var i 2009-2010), og til høyre en vekt på omtrent 50 kg (dette var i 2014).

2012-2013
Dette var en periode hvor jeg egentlig mest utforsket litt, og startet med trening og kaloritelling. En veldig stor del av livet mitt endret seg, og jeg var på og av med trening konstant. Ble i slutten av 2013 sykelig opptatt av kroppens ytre.

2014
Mye alkohol, og svært lite mat i denne perioden. Alkoholen gjorde så jeg mistet matlysten og spydde en del. Tror jeg jogget omtrent hver dag i hele 2014, om ikke veldig ofte. Veldig tvangspreget jogging fordi jeg følte jeg la på meg av all festingen. Her var jeg egentlig undervektig, men jeg så det ikke selv den gangen. I mine øyne var jeg fortsatt stor. Begynte med kaloritelling og smått med styrketrening (i tillegg til all joggingen). Husker at jeg fikk en del kommentarer på at jeg var tynn. Det gikk så langt, så nesten mamma tok kontakt med psykolog, for videre hjelp. Men for min del gikk det rett ut og inn igjen i øret.

2015
Året hvor jeg var syk, dvs. Fant senere ut at jeg hadde cøliaki og dermed la på meg 10 kg på dette året grunnet det. Trodde egentlig jeg hadde fått det på grunn av forholdet mitt til mat. Egentlig skal man ikke ta opp næring når man har cøliaki, så mange går ned i vekt, men det skjedde ikke med meg. Det var kanskje like så greit jeg ble syk her, for da snudde tankemønsteret seg. Jeg hadde det utrolig dårlig med meg selv, men til tross for dette møtte jeg Marius som hjalp meg gjennom prosessen. Hvis ikke hadde jeg fort kunne falt tilbake til dårlige vaner igjen.

2017
Nå teller jeg verken kalorier eller fettinnhold, og løper mye mindre enn jeg gjorde før. Jeg er nøye på at jeg spiser sunt og godt, men kan fint unne meg noe når jeg har lyst på det. Er fortsatt opptatt av trening og kosthold, men på en positiv måte. Trener fordi jeg har lyst og jeg synes det er moro, og ikke for å oppnå noe annet enn personlige og sunne resultater. Målet mitt har aldri vært å stille til fitness, men det å kunne være sterk har blitt viktigere enn å være tynn. Jeg trener ikke fordi jeg må, men fordi jeg synes det er morsomt.


Q: Har du noen personlige mål? Hvordan er ditt forhold til kropp i dagens samfunn, ´´generasjon prestasjon´´?

  • 96 Lesere

Likes

Comments

Dette er en kjempeenkel oppskrift, som er gjort på 1-2-3. Ikke minst en digg frokost, lunsj eller kveldsmat?

Alt du trenger:
1 banan
Havregryn (glutenfri)
1 egg
Melk (tilpasses antall mengder)

Framgangsmåte: Mos bananen godt sammen med havregrynen. Deretter visper du inn egget, og til slutt bruker du en liten mengde melk. Rør godt om, stek i pannen på middels varme.

Likes

Comments

Forrige uke var jeg en rask tur, og besøkte kjæresten min i Liverpool. Det var kjempekoselig å få se hvor han bodde. Det var ekstra koselig da jeg ble møtt med en plakat med navnet mitt på, og fikk en stor bamseklem. Han går på skole i Liverpool ´´LIPA, Liverpool Institute for Performing Arts´´, og jeg fikk en omvisning på skolen. Har aldri vært spesielt interessert i musikk mer enn at jeg er avhengig av å høre på det, men må ærlig si jeg ble fascinert av alle instrumentene osv. Eksamen jeg hadde ble da levert inn, og ting har roet seg litt ned etter en hektisk tid. Marius skulle være med hjem til Norge en uke, men så snudde det på hode. 
Hjemreisen til Norge var ikke slik vi hadde sett for oss. Det har egentlig vært en helt forferdelig uke, helvetesuke (for å si det mildt). Selv om man kanskje blir sterkere og holder mer sammen når en slik tragedie skjer, så er det tøft å komme seg gjennom noe sånt. Jeg kommer ikke til å skrive noe særlig rundt det, annet enn kort fortalt har vi mistet katten våres i brann. Katten var på ferie hos svigerforeldrene mine, da altså mens jeg var i Liverpool. I tillegg til at Marius sitt barndomshjem er helt brent ned, så var det verste for oss at vi mistet dyra, våres bestevenner. Dette er noe som er veldig sårt, og fortsatt helt uvirkelig. Derfor har jeg heller ikke orket å gjøre noe spesielt, og såvidt jeg kom meg på skolen forrige uke. Det er ikke ´´bare dyr´´ som mange sier, man må nesten ha opplevd kjemi med dyr for å få forståelse av det.

Det sjokket og den sorgen som følger med, er noe man virkelig ikke tror en selv kan oppleve. Alle planene vi hadde som å møte venner, se filmer og kose oss med familie/kattepusen ble ikke noe av. Men heldigvis ´´er det lys i enden av tunnelen´´, og man kan ikke grave seg ned heller, man blir bare sterkere til slutt. Katten vår Herman har fått egen minneboks i leiligheten min på Elverum, og han har det godt sammen med de andre dyrene i himmelen. ´´Gjengen´´ er dypt savnet. Til trøst var det ingen mennesker som døde i brannen, og det er tross alt det viktigste. Ting kan erstattes, og hus kan bygges. Dyr kan dessverre ikke det. Håper alle dere som leser dette tar vare på hverandre og de rundt seg.

Livet fortsetter som før, og det går videre. Minnene vil alltid være i hjertene våres!
  • 115 Lesere

Likes

Comments

Hei! I det siste er det vært veldig mye som har skjedd, så har derfor ikke kommet med noen innlegg på lenge. Prøver meg smått tilbake på bloggfronten, og vil muligens rette fokuset enda mer mot kosthold og trening. Har vært en del som har preget meg, så matlysten har vært på null og har heller ikke orket å trene stort. I tillegg til at jeg har hatt skade i hælen, som nå endelig begynner å normalisere seg. Tror dessverre ikke det hjalp å jogge rosasløyfeløpet, men heldigvis har jeg blitt mye bedre etter jeg fikk noen tabletter og øvelser av legen. Nå er jeg nødt til å stå på bena, spesielt siden jeg er så rastløs. Skal prøve å trene styrke igjen denne uken. Har så smått trent litt kondisjonstrening allerede, men er mer belastning å løfte tungt på hælen.


Endelig har pakken fra Iherb og lyko ankommet, og ligger i leiligheten min klar til å brukes Dette er første gangen jeg tester ut (foreløpig bare 3 måneder) Sugarbearhair, eller det såkalte ´´Kim Kardashian´´-vitaminet som skal gjøre økt vekst og styrke håret. Bare understreker at dette ikke er sponset! Så her kommer det ærlige tilbakemeldinger på om jeg synes det var verdt det eller ikke, og hvordan resultatet blir på mitt hår får vi se. (Kommer eget blogginnlegg om det etter jeg er ferdig med kosttilskuddet). Har nemlig tatt av meg extensionet, og tro det eller ei så er jeg veldig fornøyd med tykkelsen og lengden på mitt eget hår. Blir spennende å se om hårvitaminet ´´alle snakker om´´ funker på meg.
CollagenUP - Det er kanskje ingen hemmelighet hva dette er? Du har garantert hørt om kollagen, og at det er bra for huden din? Denne har jeg i hvert fall bestilt på Iherb. Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet. Dette pulveret smaker nesten ingenting, og blander seg ut både i varm og kald drikke. Det er bra for blant annet hud, negler, bein og ledd. Jeg liker å blande den oppi kaffen min, eventuelt smoothies og det smaker ingenting.

Moroccan powder - Skikkelig renser for huden. Spesielt nå på vinterstid sliter jeg med tørr hud, og da pleier jeg å skrubbe ansiktet en gang i blant med denne også fra Iherb. Har ikke testet denne før, men det er et pulver som man skal blande ut med litt vann.
Glutenfrie Mighty protein og Probiotika muffin - Disse har jeg aldri smakt før, så det blir spennende. Tenkte å prøve en etter trening, eller eventuelt til helgekos. Er vanligvis ikke glad i slike ting midt i uka, men disse er faktisk ganske greie med tanke på næringsinnhold. De inneholder mye fiber, og ikke noe fett så disse vil jeg si er innafor. Er veldig spent på smakene på disse!
  • 120 Lesere

Likes

Comments

Hadde satt så utrolig pris på om dere tok dere bryderiet med å stemme på min katt. Klikk HER for å gi en stemme. Dette er min katt som har hjulpet meg gjennom tøffe tider i hele ungdommen. Det hadde betydd så utrolig mye for meg, kaller meg selv for ´´crazy cat woman´´. Katten min har en forståelse som ingen andre mennesker er i nærheten av å ha på meg. Fotografiet sier alt, og viser hvor nydelig hun er. Arret i øyet som hun har fått i slåsskamp, og samtidig det nydelige og intense blikket. Jeg kan ikke beskrive båndet til meg og Fritz, fordi det er noe helt spesielt som man må oppleve selv. For meg er ikke hun bare min bestevenn, men også en del av hjertet mitt. Håper dere kan ta dere tiden.

Nå er jeg som nevnt tidligere på bloggen midt oppi en eksamensperiode, og er derfor ikke så aktiv. Skriver faktisk en oppgave som omhandler blogging og sosiale medier, og hvordan jenter er så kroppsfikserte i dagens samfunn. Veldig spennende! Kommer tilbake sterkere senere.

  • 148 Lesere

Likes

Comments

I dag har jeg som nevnt tidligere vært i Oslo, og markert for ´´rosa sløyfe-aksjonen´´, noe som for meg betyr veldig mye. Har tidligere i familien hatt andre typer kreft, og det er derfor jeg vil være med for å markere akkurat dette. Ikke bare at jeg donerer penger til forskning som sagt, men også at jeg viser at jeg bryr meg. Fysisk aktivitet er med å forebygger, og siden det er en hjertesak for meg, følte jeg dette løpet passet meg ypperlig. Det at både menn og kvinner kan løpe sammen som dette, og i tillegg til at det går til en god sak!

Med fire lag klær, og ca 5,3 km løp sier jeg meg fornøyd med dagens innsats. Jeg elsker å løpe, men på grunn av problemer med hælen og foten (Overbelastning, overtråkk) så fullførte jeg allikevel med en tid jeg var fornøyd med. Jeg løp hele runden uten stopp, noe som ikke var dårlig til tross for skade og alle menneskene det var umulig å komme seg frem. Vanligvis pleier jeg å jogge rundt 1 mil, men man får en helt annen følelse med så mange mennesker rundt seg. Føler også at tiden ikke spiller så stor rolle, når man løper for en god sak. Det var i hvert fall utrolig moro! Jeg har lyst til å bedre meg på løpeteknikk, og derfor har jeg besluttet å løpe en del på mølle inne i vinter, så nå gleder jeg meg veldig. Neste uke er det eksamen, og veldig mye som skjer. - Blir kanskje litt fraværende på bloggfronten, men skal prøve å oppdatere dere når ting roer seg.
Har du hatt en fin måned? Har du hatt på deg noe rosa denne måneden?

  • 159 Lesere

Likes

Comments

Hei, nå er det oktober og da er det tid for å være rosa. Én av tre kvinner som overlever brystkreft får senskader av behandlingen. Støtt forskningen og vis solidaritet – bær en Rosa sløyfe i oktober. 🎀

Hittil har jeg støttet med litt over 700,- kroner til sammen. Ikke nødvendigvis bare det at jeg donere penger som er viktig, men at jeg er med å markerer og at jeg bryr meg. Noe som er like viktig, bare å ha på deg noe rosa på treningsøkta eller å ha det med i tankene. Jeg har allerede vært med å markere i Elverum, så nå skal jeg på søndag reise til Oslo for å "løpe i rosa" 5,3 km. Hvor det er nærmere 1200 påmeldte! I tillegg har jeg kjøpt en del rosa ting hvor overskuddet går til forskning på brystkreft.

Mine nye løpesko med god demping! Ferskenfarget (litt mer rosapreg i vikreligheten)

Her er mitt antrekk til lørdag! Gleder meg til å vise dere det på.

Selvsagt skal jeg også bære denne rosasløyfen med omtanke og stolthet. Hva er dine planer i helgen? Tenker du litt rosa i oktober? 💗

  • 167 Lesere

Likes

Comments

Hei! Endelig har stipendet og lønninga kommet, og jeg har handlet for litt for uken. Skal til Sverige, Charlottenberg for å handle resten av månedsmaten i morgen. Sparer litt penger ved å handle i Sverige føler jeg, hvert fall på enkelte matvarer. Foreløbig bare kjøpt litt på sunnkost og dagens middag, og litt bær. Nå gjenstår ting som sjampo, flour, pålegg, brød, kylling, laks og grønnsaker, generelt frysevarer og middager fremover. Planlegger alltid handleturene mine og skriver handleliste for måneden så slipper jeg å bruke ekstra og unødvendige penger.

Kjøpte også et selfielys på Ebay som kom her om dagen. Kostet omtrent ingenting, og er et must for meg som blogger.

Som dere skjønner er jeg helsekost-freak. Jeg bruker veldig mye tid på kosttilskudd og gode produkter som gir meg en sunn og god matvei. Har nettopp bestilt meg godsaker fra Iherb som jeg legger ut bilde av senere.

Elsker å teste ut nye produkter og er opptatt av økologiske råvarer. For meg er det viktig å kose seg en gang i blant, og derfor har jeg kjøpt rå kakao til pynt for yoghurt, bananpannekaker, smoothies også videre. Gleder meg til å vise pakken fra Iherb❤️ Tok helgen i dag, og i morgen turer det hjem mot Kongsvinger. Til helga skal jeg løpe i forbindelse med Rosa sløyfeløp, så gleder meg veldig til å støtte en god sak med å løpe i Oslo. Har allerede kjøpt en del i forbindelse med å støtte kreften, og derfor også donert penger.

  • 176 Lesere

Likes

Comments