köpt ny jacka i dag :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

i morgon är det stora testet i morgon ska jag hem och ha permis över natten. sist jag skulle va hemma skulle jag bara va hemma 3 timmar va hemma en halv timme sen fick jag åka tillbaka in för att jag bröt i hopa så är riktigt nervös inför i morgon och hur de ska gå. mycket tankar som flyger runder om de ska gå bra eller om de ska gå rent åt helvete igen men man får ju hoppas på att de går bra ska försöka koncentrera mig på att städa och göra de snyggt där hemma och inte bara sätta mig ner för tror jag tänker för mycket då och då blir det fel.

Dagen i dag har annars bara varit lugn fast fick dåliga nyheter om de blodprovet dom tagit på mig dom hade slarvat med lapparna så dom måste ta om hela igen och jag är jätte svår stucken så dom ska va glada att dom fick blod ur mig en gång och bara då spräckte dom blodkärlett på mig så jag e helt blå så vet inte var i från dom hade tänkt sig att ta blod denna gången har en dålig känsla av att de kommer bli smärtsamt.Likes

Comments

De går vingligt framåt va hemma på permis i går för dom på avdelningen ville de men de gick inte alls bra va hemma en halvtimme så fick jag sånt panik ångest attack så jag skakade i hela kroppen så de va bara att ringa och åka direkt in igen. får se nu ska jag förhoppningsvis träffa läkaren i morgon så får jag se vad som händer men jag hoppas dom går med på min önskan om att ha lite dag permisar och sen några natt permisar innan dom skriver ut mig annars e de som att ha lärt nån att gå på kryckor och sen bara slå undan dom igen.

i dag har jag inte gjort mycket mest sovit hela dagen och tittat på film, bara försökt fly från verkligheten lite och försökt slippa tänka på allt som pågår runt om kring mig.

fick goda nyheter i dag i allefall att soc laggt ner ärendet som kom från avdelningen som gjorde en orosanmälan för enligt dom gör dom de på rutin när någon med små barn blir inlagd som jag tycker e helt fel då de ska finns en riktig orsak till att de ska göras en sån anmälan men nu e de nerlagt i allefall så de e en sten som kan lyftas från bröstet i allefall.

har börjat planera hur jag ska ha de i lägenheten för att få de mer hemtrevligt genom att ändra om i möblerna lite kasta ut lite och ersätta de och få upp mina gardinstänger och köpa gardiner så de blir lite ombonat. vet exakt nu hur jag vill ha de kommer att ta lite tid och får ta lite i taget men ska värkligen lägga manken till så jag och barnen värkligen kan få ett hemtrevligt hem där man värkligen trivs. så nu ska jag värkligen bruka allvar med de.

nä nu ska jag snart gå och lägga mig och sova och förhoppningsvis får jag sova i natt.


Likes

Comments

I dag har det inte hänt så mycket mest vilat hela dagen i dag varit så trött efter att knappt kunnat sova på två nätter så bara att man får hoppas på att man får sova i natt.

I morgon blir de nog att snacka med läkaren och kanske då diskutera min sömn och se va dom om dom gör nått åt de. I morgon ska man också börja dagen med att ta blod prov jag som hatar de och är så svår stuken ska ju bli jätte roligt så får man säkert en sån som inte har någon aning om va fan dom håller på med.

Lyssnat mycket på musik de e avkopplande och man kan fly verkligheten för en liten stund och sitta i sin "tystnad" och bara tänka på de men vill eller inte tänka alls och allt annat är tyst. man kurar in sig i sig själv. exakt vad jag gör nu sitter i mitt rum och lagt mig i sängrn och skriver här.

nä nya tag i morgon hoppas man om de blir bätte än denna dagen

Natti Natti

Likes

Comments

Jag lever med många olika diagnoser så som bipolär sjukdom typ 1 och flera olika personlighets störningar så son borderline-, fobisk-, histrionisk- och schizoid personlighetsstörning och ätstörningar.

Bipolär sjukdom typ 1

Detta betyder att man inte har något mellan läge ("normalt läge") att man utan medicinsk hjälp antingen är manisk ( mycket uppåt i humöret) eller gravt deprimerad ( väldigt nedåt i humöret ) medföljande av detta är kraftiga ångest och panik attacker, detta är något som påverkar en både fysiskt och psykiskt med svåra andingsvårigheter och bröst smärtor med även molande värk i hela kroppen.

Att leva med bipolär sjukdom är utmanande och bidrar även de till både psykisk och fysisk smärta. varje dag är ett nytt kapitel och ett försök att kontrollera sin sjukdom. Som tur är finns de mediciner som i dag med rätt kombination hjälper en mycket och man kan leva ett relativt normalt liv.

Borderline personlighetsstörning

Borderline är en personlighetsstörning som kallas för emotionell instabil personlighetsstörning. Detta innebär att en person som har borderline har svårt att reglera sina känslor vilket kan ge snabba känslomässiga humörsvängningar, såsom att gå från jätteglad till jätteledsen på en sekund och detta kan leda till dålig självkänsla. Detta innebär att man kan ha svårt att kontrollera och hantera sina känslor, vilket kan leda till självskade beteende. Antingen är allt nattsvart och negativt eller ljust och positivt, det finns inget mellanting.

Att leva med detta är en daglig kamp om kontroll och självbehärskning att försöka kontrollera sina tankar och känslor.

Fobisk personlighetsstörning

Detta innebär en känsla av otillräcklighet, en rädsla för kritik och negativa omdömen och för att inte vara omtyckt. Man undviker social kontakt av rädsla för att bli ogillad, förlöjligad eller avvisad. Ens självbild är svag och man tror att man är underlägsen eller ointressant. Man är också ofta försiktig av sig och engagerar sig inte gärna i aktiviteter eftersom de kan visa sig vara pinsamma och förlöjligande.

Histrionisk personlighetsstörning

De innebär starka känslouttryck, man har ett behov av uppmärksamhet. Man kan vara överdrivet livlig, flirtig, och dramatisk i sina gester och känslouttryck. Man söker ständigt efter uppmuntran och godkännande, och är mycket känslig för kritik. Man vill ha uppmärksamhet och är ofta lättpåverkad av andra människor.

Schizoid personlighetsstörning

De innebär en brist på intresse för sociala relationer. Man föredrar att vara själv och har få, om några, nära vänner. Man har svårt att uttrycka känslor och kan verka likgiltig eller emotionellt kylig. Man är ofta upptagen av fantasier och själviakttagelser, och känner sällan glädje inför aktiviteter.

Ätstörningar

Det är en grupp allvarliga psykiatriska sjukdomar som präglas av ihållande problematik med ätandet. Detta är ofta kombinerat med en onormal strävan att gå ner i vikt, samt tankar som upptas av vikt och kroppsform. De mest kända ätstörningarna är Anorexia och Bulimia, medan de vanligast förekommande är så kallade atypiska ätstörningar. Det innebär att personen har vissa anorektiska eller bulimiska symtom, men uppfyller inte alla kriterier för någon av de specifika ätstörningarna. Samsjuklighet av t.ex. ångest, depression, självmordsbenägenhet, tvångssyndrom och beroende är vanligt

Anorexia

Ätstörningen anorexi innebär att du svälter dig själv. Därför kan anorexi vara livshotande om den inte behandlas. Eftersom anorexi innebär att personen blir underviktig är sjukdomen lätt att upptäcka hos andra men svår att inse hos den som är drabbad. Ofta ser inte anorektikern att hon/han är för smal.

Bulimia

Bulimi är hetsätning med kompensation. Kompensationen kan exempelvis vara kräkning, diet, träning eller laxermedel. Bulimi kan vara svår att upptäcka eftersom personer som lider av bulimi ofta är normalviktiga. Därför kan sjukdomen pågå i många år innan någon reagerar.

Att leva så här kan göra det svårt att ta sig ur sängen på morgonen, ibland finns inte viljan där att ta tag i en ny dag med nya utmaningar och nya kamper. Men ibland är det tvärt om att ta sig i sängen är ett problem att man helt enkelt inte sover alls på flera dygn och gör saker hela tiden för att man inte kan slappna av. Men de finns ljus punkter i livet som man får klamra sig fast vid som får en att fortsätta framåt vare sig de e svårt att ta sig ur sängen eller i den och kämpa vidare.

Det finns ingen som kan förstå den smärtan man har i kroppen av dessa sjukdomar och störningar varje dag. Även om man kan ha samma diagnos betyder inte de att man har samma problem eller samma smärta.

Att ibland inte ens kunna äta vad du vill eller man tvingar i sig maten för att sen spy upp den är inte heller de roligaste bara för att dom dumma tankarna ska finnas där om att nej du ska inte äta detta eller nej nu e de dax att få upp de igen dessa tankar kan ibland leda till att man inte äter alls längre heller för att man inte orkar med..

Men jag kämpar vidare och jag kämpar för att få rätt på min medicin och min vardag så jag kan få ett normalt liv som möjligt för mig och mina barn och hjärtat i mitt liv.

En dag i taget

Likes

Comments

fick i uppgift av min samtals person att göra en livs linje och vad som har hänt mig i mitt liv men de va tuffare än jag trodde de skulle va, att de allt framför sig allt skit som har hänt gör bara så jävla ont och det ända jag vill e att sätta på mig i ett hörn och gömma mig och bara gråta men min kropp är helt låst och att gråta för mig är stort sätt helt omöjligt.

Men detta gör jag för att kunna bearbeta händelserna i mitt liv och för att kunna bearbeta dom och gå framåt i mitt liv och jag hoppas så att detta ska göra att jag på något sätt mår bättre.


Likes

Comments

Likes

Comments

kvittar vad jag än gör, vad jag än får så går de absolut inte att sova. hela huvvdet snurrar och jag känner mig tung i kroppen men lägger jag mig ner så ligger jag bara där och glor med mina öron proppar i öronen för ingen ska väcka mig men e de egentligen så länt att ha dom ör de när jag ändå inte kan somna.

Så frågan e ska man skita i och sova eller ska man göra några försök till och om de inte går då skita i de?

tror jag tar alternativ nummer 2 annars kommer nog personalen få riktigt utbrot på mig.


Tror de är oron i mitt huvud över hur jag nu kommer reagera på lithiumet, blod prov och nervös för att dom ska skriva ut mig för tidigt då blir de som om man sitter fast i ett gummiband man går en bit sen studsar man tillbaka in direkt igenLikes

Comments

I dag har de varit lite bättre dag än i går mina älskade barn har varit här på besök och vatt ute på långpromenad.

ångest och panik attackerna är förstås där hela tiden och gör sig påminda och depressionen lika så hoppas bara dom kan höja medicinerna så jag kan ligga på en relativt bar nivå där dom inte är så skarpa så att jag kan hantera dom.

nu sitter jag i sängen med öronpropparna i öronen och ska snart sova, öronproppar e nödvändigt om man inte vill bli väckt av dom som e uppe tidigare än en själv.

vet att de antagligen kommer dröja ett par veckor innan jag kommer ut här i från helt och mår vad man kan sä e bra för att vara jag igen men smider redan planer på hur livet utanför dessa väggarna ska vara och de blir underbart så försöker tänka positivt men de är inte så lätt alla gånger.

Men nått som verkligen drar ner en är när skötarna och sjuksyrorna sär "nä du kommer ju aldrig att bli frisk de e ju in kronisk sjukdom" känns riktigt roligt att höra dom orden men man vet tyvärr innerst inne att de e sant men man vet också att de kan bli bättre och mer kontrollerbart i framtiden så man iallefall slipper att sitta här inne och kunna få ett någorlunda normalt liv.

Tack för allt stöd jag får av mina älskade nära och kära ni vet vilka ni e hade ni inte funnits och kommit in i mitt liv hade de nog sett mycket anorlunda ut och jag hade nog inte haft den lilla ork jag har för att ta mig upp ur sängen varje dag och jag hade nog inte suttit här nu, så tack ni är underbara


Likes

Comments

en vecka har jag nu suttit på insidan mediciner har lagts till och höjts, vänskaper har skapats. hade inte klarat mig utan de personer jag har i mitt liv tack för att ni finns <3

måendet e inte vad de kunnat vara och i dag har varit en ren helvetes dag med ångest, panik och tankar som har flögit runt i huvudet. gjordes medicin ändringar och höjningar i dag så förhoppningsvis börjar man må något bättre snart.

hur länge jag ska vara här är oklart men har en känsla att de blir ett tag i allefall ett par veckor till men får förhoppningsvis gå på permissioner så jag får känna på hur de e att va hemma men hade nog inte klarat av de just nu då hade de blivit som att lära någon gå på kryckor och sedan bara slagit undan dom.

i morgon kommer mina underbara barn och hälsar på mig, ska bli så mysigt att hålla om mina små älsklingar <3


Likes

Comments