Secret Paths Sjal

Hej på er!

För någon dag sedan berättade jag att jag äntligen gjort klart min sjal och här resultatet! Jag är mycket nöjd med resultatet trots en del upprepande för att få till mönstret då jag använde ett annat garn än det som står i beskrivningen, därför tänkte jag berätta. Först gjorde jag var 1-5, sedan varv 6-18 tre gånger (i mönstret upprepas det 2 gånger), sedan varv 6-8 + varv 16 och sedan avslutade jag med varven för kanten. Skälet till att jag behövde göra på detta sätt var att jag använde mig av annat garn än vad som står i mönstret, jag använde mig av garnet Twister från Hobbii.se {länk till garnet och färgen jag använde}. Hade jag inte utökat antal varven hade jag haft kvar ca 1/2 av nystanet och det kändes inte bara onödigt utan dumt då färgen i mitten var den som jag föll för när jag såg denna färgkombination. När jag gjorde om mönstret på det sättet jag beskrev här ovan så fick jag kvar bara några gram, nystanet som är kvar är mindre än en köttbulle. Detta resulterar i att sjalen säkert är större än vad som är tänkt enligt mönstret men det har ingen betydelse tycker jag, ju större den är ju mer kan man gosa sig in i den! Här har ni en länk till mönstret: https://mijocrochet.se/2016/11/23/secret-paths-sjal-shawl/. Mitt mål är att i framtiden kunna skriva ett eget sjalmönster som jag sedan ska kunna göra flera av för att kunna sälja i min Etsy shop {länk}. Om ni går in där nu ser ni mest smycken men det är för att jag har under en längre tid tillverkat smycket, säkert mer än 10 år, medan virkningen har jag inte hållit på med i ett år ens. Jag har brainstormat lite på sistone om nya virkade saker att ha i shoppen. Dock måste försäljningen komma igång lite mer först så det finns ett litet kapital att köpa in material för! Nu kommer lite bilder på sjalen!

Precis i början av sjalen, det var fortfarande kul och det kändes som den växte fort.

Vid det här laget så började jag fundera på hur jag skulle göra för att använda så mycket som möjligt av garnet. Här har jag bara ungefär 4 varv kvar innan jag skulle ha börjat med kant varven. Som ni ser var det väldigt mycket kvar av nystanet. Först följde jag mönstret och gjorde kantvarven några gånger men det blev inte alls fint så jag repade upp det och gjorde så som jag skrev där uppe.

Här har ni det slutliga resultatet, däremot måste jag bara blocka den (man fuktar/tvättar det man virkat och ser till att formen blir bra och låter den torka i det skicket så blir oftast mönstret tydligare) så är den klar. Dock får vi ser när jag blockar den, den är rätt stor, det kanske får vänta till jul så får jag använda baksidan av mammas och pappas soffa.

Gillar

Kommentarer