Pecan Pie

I år har pappa bestämt sig för att göra “Pecan Pie” som nyårsmiddagens efterrätt! Inte min favorit, hade hellre haft Pumpkin Pie.. I alla fall, tänkte ge er receptet och även visa lite bilder under tillagningen. Vi har valt att köpa en färdig deg bara för det är enklare, men man kan göra degen och det är vanlig pajdeg bara. Det finns en del ingredienser man behöver här är dem:

5 teskedar smör, helst osaltat men vi har normalsaltat denna gången.
1 cup brunt socker.
3/4 cup ljus sirap.
1/2 tesked salt.
2 cups rostade pecans (vi rostar dem själva, enklast så).
2 teskedar vanilj extrakt.
3 ägg, lätt vispade.

Eftersom vi har en färdig deg så går jag inte genom hur man gör den, det är bara att googla 😉 I alla fall, ta fram en lagom stor kastrull där du blandar smöret, sockret, sirapen och saltet.

Det ska värmas upp så det kokar i en minut och man ska röra om i kastrullen hela tiden, detta ska man göra i en minut. Sedan ska kastrullen tas bort från värmen och man ska blanda i pecan nötterna och vanilj extraktet.

Därefter ska man låta den svalna i 5 minuter för att sedan läggas i degen som redan har varit i ugnen i 30 min, om degen har svalnat värm den i 5 minuter och sedan häll i fyllningen. Sedan ska pajen in i ugnen i 40-45 min tills degen är klara men mitten är fortfarande är lite sladdrig. Sedan låt den svalna, den ska serveras lite värm eller rumstemperatur. Det färdiga resultat får ni senare för längre än så här har vi inte kommit!

Gillar

Kommentarer