Tvätt o hemmasysslor

Innehåller affiliate-länkar

Vilat, tagit katt toaletterna och sopor.

Det blev inte så mycket tvätt efter vår lilla resa. 😀 Idag är det en lugn och seg dag. Imorgon funderar jag på att åka till biblioteket och sen träna. 😀

Jag är 27 år och har kommit fram till att min ämnesomsättningen har sänkts för jhar svårt att gå ner i vikt. Jag verkar ha lätt för att gå upp i vikt också. Det är bara typ två kilo som ska bort så jag blir lite mer nöjd med min mage. 😀 Men det är ofantligt svårt att gå ner i vikt. Det känns så konstigt för jag har aldrig haft det problemet förut. Jag har alltid haft svårt att gå upp i vikt och nu är det tvärtom helt plötsligt.


Jag och min kille har kommit fram till att jag också som fler andra lider av inlärd hjälplöshet. Pappa skämmer bort min mamma. Han är världens snällaste oftast och för hjälpsam. Med bilar, sopor och andra sysslor. Det är lätt att bli bortskämd. Mina skor var smutsiga hemma osv. Pappa fixar. Pappa fixar ditt och datt. Han är dock total underkänd som fönsterputsare. Hahah. Fönstrena blir otroligt randiga, så väldig mycket nej tack till den hjälpen. Haha. Nej men pappa är översnäll när det gäller att hjälpa till. Så min kille säger att jag har lite boryskämdhet i mig på ett sätt ändå. Det kommer att bli höstens projekt att ta vuxenansvar öve jobbet. Och något annat osm jag inte kommer på nu. Nej men att bli en mer ansvarsfull vuxen när det gäller tråkiga vuxen saker.

Det positiva är att jag tyvärr har lagt alla pengar i samma skål. Ny teknik aktiefond. Men den går uppåt så sparandet ökar. 😀 💕 Konsten att bli rik trots att min inkomst har strular i 2-3år snart. Det har stor krånglat tillsammans med min psyke i alla tre åren som jag bott hemifrån. Någon gång ska väl den ekonomiska biten lösa sig. Heja mig i höst, det ska bli en riktigt jobb höst. Det positiva är att jag mest är skyldig min kille pengar, så jag har inte kraschat mig helt. Men min ekonomi är alltid på ett vågigt hav.

Jag har en tendens att se svart och vit och tro att jag är så ofantligt mycket längre ner i skiten än vad jag är. Därför hjälper det mig att lyssna på podcast eller ta del av andras berättelser för att se att jag inte är totalt körd. Eller så är det bara jag som tappar hoppet och hela perspektivet vid minsta lilla motgång. Thank you borderline. Minsta förlust, snedsteg i livet eller kommentarer och kaboom. I crash.

Jag visste inte att man kan vara bortskämd trots en dålig uppväxt. Men bortskämd är ett stort ord och man kan vara bortskämd inom olika områden. Så ja det verkar gå att vara lite små bortskämd ändå. Time for me to grow up i höst. 😀 💕

Nu vet det här med att vänta på saker? För mig är det mer jobbigt att vänta på lönen och ha tålamod. Att inte impuls krascha för att lönen eller saker inte händer på en gång. Konsten att ha tålamod. Eller om det är en krasch av frustration. Jag har impulser och gillar att saker händer nu.

Gillar