Thinker today

Det har varit en dålig dag idag. Fy sjutton vad det har varit fullt upp på förskolan idag. Jag kan inte sluta tänka, varken på hur dagen har varit eller lugna mina eviga tankar om allt och inget.

Dåliga fröknar, men dom e sönder stressade och det var jätte många borta av personalen idag.

Det var en unge som inte lyssnar alls. Som aldrig lyssnar en tjurig lite jenta. Hon ville inte gå in och verkligen gör allt tvärt emot. Jag skällde ut henne när hon tänkte hälla sina matrester i BESTICKlådan. Jag tog bara tallriken från henne och sa till henne att hämta sitt glas istället. Det skulle inte förvåna mig om den där ungen gör ALLT MED flit. När vi var ute lyssnade hon inte så jag gick ut tog tag i hennes hand bestämt och gick in.

Jag tänkte att hon kunde klä av sig själv för alla andra var i samlingen. Hon e trots allt 3-4år. Men nejdå då hade hon tydligen försvunnit och snott päron i personalrummet. Så jag gick och klädde av henne, sa att hon skulle gå på toa. Men nejdå då stod hon bara och hängde i badrummet. Jag satte henne på toan och hon började storböla efter mamma. Jag sa att jag var besviken på henne att hon inte lyssnade. Och om hon lyssnade så skulle ingen fröken vara arg på henne. Jag förklarade ltte och pratade med henne som fortfarande mega bölade efter sin mamma. Jag var tvungen att visa en mjukare sida och sa bara att om hon lyssnar så slipper jag bli arg och så gick vi till samlingen. Vette sjutton hur mycket ungen tog in av det jag sa. Men det stod en tyst och bitter tjej i samlingen sen. Det är nog inge fel på ungen alls, men vette sjutton hur hon är uppfostrad.

Hon skulle gå hem tidigt och mamman frågade henne i hallen vart hennes rosa vantar är två gånger. Ungen svarade inte. Till slut berättade en 5 åring att hennes rosa vantar var på hyllan. SÅKLART ATT DOM VAR PÅ HYLLAN DÄR DOM SKA VARA FÖR DOM VAR INTE BORTTAPPADE OCH MORSAN TITTADE INTE ENS DÄR. Jag vette fan hur mycket störda beteenden den där ung e kommer undan med. Men inte ens morsan tittar efter vantarna PÅ HYLLAN innan hon frågade den oförmögna osjäövständiga ungen som självklart inte svarar.

En annan mamma idag skulle hämta sin unge men då springer ungen iväg IN TILL RUMMET DÄR DOM ANDRA BARNEN SOVER OCH TÄNKER GÖMMA SIG UNDER SOFFA. Jag tog ut henne ur det rummet. Nej det är inte skoj. Nej det är inte roligt. Barn ska få vara barn men vid rätt tillfällen men i leken.

En annan ungen gick av och an med skor på avdelningen medans mamma pratade med fröken osv.

NEJ DET ÄR INTE Kul ELLER SKOJ ATT ERA UNGA SMITER ELLER BETER SIG OLYDIGT. Lär dom folkvett, regle och självständighet. Alla unga var hemska idag, nästan alla. Jag har inte orkat med dom alls och jag fattar inte HUR LITE HJÄRNKAPACITET FÖRÄLDRAR HAR??!! Man behöver inte läsa föräldrar böcker, eller jo tydligen för varenda en verkar sakna basic kunskap.

Jag skulle stor strypa min unge. Det handlar inte alla gånger om att vara strängare mot sin unge. Det handlar om att PRATA MED SIN UNGE. BERÄTTA HUR MAN SKA BETE SIG. VAD MAN FÅR OCH INTE FÅR GÖRA. ANSVAR ÖVER SINA EGNA KLÄDER OSV. OM VARFÖR MAN SKA KOMMA NÄR ENS FÖRÄLDRER HÄMTAR EN. HA EN KOMMUNIKATION OCH DIALOG MED SIN UNGJÄVEL SÅ UNGEN BLIR EN VETTIG MÄNNISKA I DENNA VRICKADE VÄRLD.

Kul att ungen får en dålig start redan från förskolan?!! Ungen kanske inte förstör hela sitt liv som olydig 4 åring men det är väl bättre med en bra start i livet så utvecklingen börjar på en skaplig bra nivå!?!!?

Det som ungarna där har tagit med sig hem från dagens dag på förskolan är kaos, spring, kaos och oreda. Oorganiserade kaos och kaos lek med trötta utbrända fröknar.

Ni har livliga barn, sa jag. Ja vi bråkar inte låta som spåra ur. VAD VAR DET FÖR LÖGN???! DOM BRUKAR INTE VARA SÅ HÄR..... 18 Stor barn på en för liten avdelning.


Jag ska inte ha barn men om jag skulle så skulle jag nog sjutton vara nästan översträng mot ungen. Nej men nog sjutton skulle jag lära ungen folkvett, prata om sina känslor, lösa konflikter. Respektera sin omgivning, lyssna på vuxna. Ha koll och ordning på sina kläder, vara en bra kompis och framförallt ha så mycket mer dialog med min unge. Dagens föräldrar verkar inte ha en dialog med sina barn alls. Dom verkar inte intresserade alls. 😡

När jag var liten och mamma eller mormor hämtade mig från förskolan så frågade dom vad jag hade lekt med. Vad jag hade ätit, hur dagen hade varit osv. Man intreserar sig för sina barn. Det borde vara en självklarhet. Jag tror inte att alla är bra med barn, alla är inte bra på att kommunicera. Jag kommer nog förslltid att stå fast vid att det mesta av problem och sånt går att lösa genom att MAN PRATAR MED VARANDRA ELLER PRATAR OCH BERÄTTAR OM Sina känslor. Men ingen verkar göra det i dagens samhälle. Föräldrarna verkar inte vara bra på att prata med sina ungar.

Som med rosa vanten. Det tar 5 minuter att säga till sitt barn. Jag vill att du vet vart dina rosa vantar är. Och tar ansvar över dom. Ser till så att dom ligger på hyllan och kan berätta för mig var dom är. Eller bara inte respekterar ett mummel till svar. Jag vill att du svarar när jag pratar med dig.

Det är när jag frågar om en ungen vill ha ost på mackan. Och så får jag ett tyst mhm till svar. Jag det ett ja eller nej??! Mhm. Är det ett ja??! Säg ja då. Ja tack.

Dagens barn är dåliga på att Säg tack, Prata om sina känslor, lösa konflikter, självständighet, ta ansvar och vara artig. Ställ krav på din unge. Tänk efter innan du ploppar ut ungar i världen. Jag har nog aldrig varit med om så oansvariga personer. Det är människor vi pratar om. Uppfostran bra eller dålig den får konsekvenser. Du ploppar ut en unge. Hur vill du att din unge ska vara? Ska bete sig? Vilken sorts person vill du att din unge blir?

Vi på förskolan har ett jobb. Men ditt barn är inte vårat, Bar på arbetstid UTÖVER DET ÄR DET DU SOM FÖRÄLDRER SOM HAR DET STÖRSTA ANSVARET I DIN UNGES LIV.

Jag kan inte sova och är bara allmänt irriterad och trött på visa personer. Ni vet screening, ett papper som man fyller i för att koll vart man ligger på depression och ångestskalan. Det borde finnas ett sånt papper men för såna som tänker bli föräldrar. Är jag redo för att bli förälder? Och så borde det vara olika frågor om förhållandet, livet och uppfostran eller hur man tänker lösa konflikter och situationer som uppstår. Får man dålig resultat. Read a fucking book.

Dagens samhälle. Uppfostran är gone. Allt är kaos. Alla mår dåligt, kris överallt. Om alla åtminstone tog sitt ansvar som förälder så skulle jag vara lite gladare och lite mer tacksam.

Seriöst vilka korkade människor det finns??!!!! Du har ett huvud. Du kanske inte skyddar det med en cykelhjölm men använd hjärnan. Använd tanke processen. Hjärnan vill ha utmaningar, den vill läsa böcker och kämpa.

Om det bara gick att sänka lite IQ, lite tanke analys och självinsikt. Lite reflektion och utvärdering. Lite översikt över beteenden, situationer och annat skit. Om alla bara BLEV LITE MER MEDVETNA OCH LITE BÄTTRE PÅ ATT PRATA OCH FÖRKLARA.

Jag är inte bäst på ansvar alla gånger. Men jag tar fan ansvar över Min katter och hur dom beter sig och jag skulle fan ta ansvar över min unge om jag hade någon. Skapa inte ett litet liv om du inte är redo och om din hjärna saknar Tankeprocess. LÄS EN JÄVLA BOK.

Tack för att jag fick avreagera mig. Inge illa menat mot något, jag är bara trött på oansvariga föräldrar som inte uppfostrar sina barn. 😡

Du är en rolig fröken. Thanks fina pojken. Ribban låg högt idag sooo not. Dom andra fröknarna pratade med varandra hela dagen nästan. Medans jag faktiskt FÖRSÖKTE intressera mig för barnen.

Gillar