Sjukskriven

Sjukskriven pga. Panikattacker. Det gick inge bra idag. Jag ska förklara mer sen. I'm still in The game och har läkarintyg på allt. Jag är bara deltidssjukskriven. Jag är helt sjukskriven resten av den här veckan och sen deltidssjulslrivning i två veckor därefter så det inte ska bli för mycket för mig. Det är när det blir för mycket nya intryck och allmänt för mycket för mig som panikattackerna kommer.


I hela mitt liv har jag fått "höra och lärt" mig att pappa är kosntig, udda (aspeberger) och att min bror (bipolär sjukdom) typ har förstört min barndom enligt mamma hon har alltid anlagat pappa för allt möjligt. Hon har nog sjutton gett mig inlärt hat och mobbing mot pappa. Det är fan inget fel på min pappa eller min bror. Det är inget traumatiskt att växa upp med en aspeberger pappa eller en sjuk bror. Det som har varit traumatisk är min narssoscisstiska mamma och alla bråk. Hur hon har hanterat allt och saker. Min panikångest och panikattacker är nog pga. Observations inlärning på ett felaktigt sett i yngre dar. Hur jag har sett mamma få panik för allt som är nytt, för nya händelser och miljöer. Hon har nog gett mig sin kaosvärld rakt av. Bara skickat den vidare.

Och jag tvingas leva och gå igenom konsekvenserna. Fy fan. Och så hade hon mage förut att säga... Jag trodde att du skulle plugga på högskolan... Ja jo tjena du kanske skulle ha tänkt lite mer på att inte förstöra din unge innan du kommer med krav???!

Man behöver inte älska sina föräldrar. Ni vet alla konstiga experiment som finns? Det finns p3 dokumentärer och sånt om experiment. Det känns som om att hela min barndom har varit ett enda stort helvete experiment på hur mycket man kan förstöra en unge. Ett elakt ihopkokat experiment av mamma och mormor. Mamma har tagit ut sin kaosvärld och sina elakheter som hon fick av mormor på mig. Hon har gjort exakt samma sak mot mig som mormor gav till henne. Tack som fan... Men sen är det synd om min mamma också. Det är synd om min jävla kaos mamma.

Hon ringde mig för ett tag sedan och sa att hon hade ätit en tårta som var godare än mormors. Såklart att det finns tårtor som är godare än den mormor gjorde, hon har aldrig varit någon konditor. Mamma har levt så trångsynt och inringad i mormors elaka grepp. Världen har varit så liten för henne, så sjukt liten. Instängd i dåliga saker.

Ja mamma det finns bakelser och tårtor som är godare än mormors. Det finns en stor värld därute som du aldrig har upptäckt.

Jag trodde att jag visste det mesta by now. 28 år. Läst böcker om saker som jag har självdiagnostiserat mig med som borderline, ocd och olika ångesttillstånd. Men jag har aldrig tänkt på att läsa om panikattacker och panikångest. Jag har inte haft panikattacker förrän i vuxen ålder. Jag trodde att jag hade läst om allt... Men dags att läsa böcker om panikattacker och panikångest nu då.

När ska diagnoserna och kaoset ta slut? När ska jag bli en frisk och hel människa?

Panikattacker är ingen bullshit, eller hitta på, det är en flykt och fight attack i kroppen som inte passar in i dagens samhälle.

Jag antar att här börjar kapitel två i mitt liv. Dags att ta tag i det vuxna arbetslivet och panikattackerna... Dag 12, tillfälligt stopp pga. Jävla huvudet. I'm still in The game. Just taking a breathing pause...

Det är inte lätt att vara mig ibland och det är tydligen inte lätt att vara min pojkvän ibland heller.

Fan vad jag hatar det som mamma har gjort mot mig, fan vad jag hatar min uppväxt för tillfället.

Idag är en ledsen kaos dag med tårar, hat, ilska, frustration och tårar. Uppgivenhet. En uppgiven dag. Jag skriver mer senare för nu ska jag ut och springa.

Gillar

Kommentarer