Sigge är en Manx katt?

Sigge har en Manx kattras i sig. Det stämmer på hans kroppsbyggnad med längre bakben och sånt. Päls med dubbellager underfluff mjukpäls.

Här ser ni Sigges svans. Har har en longlie. En längre. Det finns stumpy och rumpy osv. 

Hans ras har personlighet och är smart. Jamar och kommunicerar med lite egendomlig ljud. Har en favorit person vilket har blivit min kille. Så han följer efter min kille vart han än går och lägger sig i knäet för att kela eller bredvid så nära som möjligt. Det stod att dom är mästare på att öppna skåp och dörrar.
Min plutt har speciella kramar för sig. 💕 Lekfull, busig och smart. Sigge är envis när det gäller att få upp skåpluckor och har mycket energi.

Jag hittade inte så jättemycket om kattrasen men den är mest känd för mindre/ingen svans. Som har avlats fram genom en genetisk mutation som tyvärr kommer med livsförödande konsekvenser. :-( Så många av kattungarna dör vid födseln eller inom 4 månader. Mag och tar problem osv.

Annars kan dom bli upp till 14 år och är en härlig uppmärksamhetsglad familjekatt. Som är känd för att vara vänlig och super kelig.

Så min mr skeptisk är eller har en Manx katt i sig. 😀 Dom älskar att leka och har ett hundliknande beteende. Min plutt brukar gå iväg med sin leksak. 😂.

Dom har en favorit i familjen och det har tydligen blivit min kille. Men på morgonen duger jag och på kvällen och alltid när det gäller lek och bus. 😀 Jag har inte fått reda på varför han fortfarande springer iväg ifrån ibland och varför jag inte alltid få klappa honom. Det som stod på nätet är att tyvärr kan hans mamma ha varit en ängslig, rädd och orolig katt och att det har gått vidare i hans gener.

Men han är trygg i övrigt i min lägenhet. Så han får väl fortsätta att vara mr skeptisk och att gömma sig från mig ibland. Oftast kan leksaken locka fram honom. Han kommer direkt när han hör det. 😀

Jag verkar som sagt ha fått en egendomlig katt. 😀 Men det är min mr skeptisk. Busig och energifull och alltid en frigående höna. Han gillar inte så mycket att bli buren.

Men sen hade han varit "barnens katt" i det förra hemmet så vem vet hur mycket dom har släpat på honom och sånt.

En puss och en kram från Sigge. 😀 

Gillar