Sanningen om gårdagen

Det blev ingen bra dag igår. Vi såg en förvirrad och svag haltande hund vid parkeringen. Jag försökte ge vatten till den men den gick bara haltande runt och var förvirrad. Folk sa att det inte fanns något att göra. Och ingen som man kunde ringa. Jag blev jätteledsen 😢 jag och sa att vi inte kunde lämna den i det där skicket. Sen kom den en bil med två kvinnor.

Den ena förklara att hunden tillhör den andra kvinnan och att hon inte vill släppa taget. Det var en 17 år gammal labrador med svåra höft problem där bak och svaga ben. Ett blödande sår på tassen som typ var någon tumör. De två kvinnorna hade tjafsat på sitt språk innan. Förmodligen om att ta hunden till veterinären men kvinnan som äger hunden vill inte. Hon vill att den dör en naturlig död.

Hennes man hade dött för 3 år sedan och hennes barn jobbar borta på långa båtresor så hunden är allt hon har. Min kille bar upp den svättiga och slutkörda hunden hem till kvinnan. Hon bodde bara ovanför backen. Hon frågade om hon kunde bjuda på något så hon bjöd min kille på kaffe. 🍵

Hunden fick ligga i skuggan och jag hällde vatten i munnen och på tassarna. Den led av värmeslag och när den hade återhämtat sig lite såg den lite lite mer levande ut. Den visste att den var hemma och la sig vid stenväggen. 17 år gammal labrador. Men det var hennes älskling som hon inte vill släppa taget om. Stackarn med höften som den hade ont i och blödande tassen. Men eftersom att hon inte ville ta den till veterinären så fanns det inte så mycket som vi kunde göra.

Den slapp dö av värmeslag i alla fall. Nu är den hos sin ägare och hoppas att den inte går ut i värmen igen så det händer samma sak igen. För det är ofantligt varmt här. Egentligen skulle hunden behövt somna in men hon ville inte.

Vi tänkte på hunden igår och jag var ledsen 😢 över hur sjuk den var. Det förstörde vår dag och hela dagen blev bara så tragiskt.

Jag och min kille hade ett storbråk igår. Svårt att hitta tältplats och hunden berörde oss. Sen hittade vi en tältplats. Men min kille var jätte arg och ledsen igår på allt. (Han har inte kommit in på sitt program på högskolan pga. En tenta. Och måste återvända till ett jobb som han hatar i höst.) Och att vi har åkt för mycket bil under resan so far.

När vi vaknade idag var vi lite mer sams. Och nu ska vi inte sträckköra lika långa sträckor längre. Och jag vill aldrig mer åka till ett land med gatuhundar. Även om den hunden hade en ägare. Så vill jag inte se sjuka hundar som inte mår bra. :-( Det är bara så tragiskt. Jag är känslig som person och tar åt mig. Man får inte göra som kvinnan gjorde mot sin älskade hund.

Den lever redan på övertid. En labrador brukar inte bli 17år. Gårdagen blev ingen bra alls. Vi hjälpte hunden bort från solen och hem i alla fall. Det var det vi kunde göra i alla fall... 💕 Henns gamla älskling.

Hoppas att den har det lite bra i alla fall. 💕

Gillar