Natt lugnet

Jag är en natt människa. Det här med att vända tillbaka dygnet går inte så jättebra. Men jag har inte något jobb än.

Det är något magiskt med nätter och en svag lampa som lyser. I det här fallet är det spislampan.

Jag har alltid älskat nätter. Alla sover elaka, dumma, bara alla sover. Allt är tyst och fridfullt. Jag får tid för mig själv. Tid att tänka. Ingen stressig biltrafik, inga som ska till jobbet osv.

Nätter är lugna och snälla trots att mörket kan vara skrämmande. Nätterna finns till för stjärnorna. Ibland när jag saknar någon Lillen, mormor eller så så kan jag tänka på som på nätterna. Och jag brukar tänka att dom är lite lite närmare jorden då för det finns inget som stör.

Jag och mamma hittade en lapp med morfars sista ord. Det stod jag är rädd för hur det här ska sluta. Mamma sa att morfar inte var redo för att dö, att han ville leva längre. Han hade mer att se och upptäcka i livet. Men hans hjärta stannade 2003 82år gammal. Och beslutet togs att inte återuppliva honom.

Mormor dog fridfullt hon sov sista tiden. Hon ville dö och var redo. Hon fick 90 år på jorden. Livet har ett slut någon gång för alla. Jag tycker att döden är jätte läskig.

Jag kommer aldrig mer att få träffa min mormor. Hon finns inte där ett telefonsamtal bort längre. Jag kan inte träffa henne i området eller på cykeln. Hon har alltid funnits i mitt liv. Poof så är hon borta. Ingen jul med mormor i år och framöver. Det känns väldigt tomt. Det läskigaste är att inte veta vart hon är. Vart hon befinner sig. Men morfar och Lillen tar nog hand om henne i himmeln. 😀 💕

Livet känns inte så läskigt längre, men döden kommer nog alltid att vara läskig.

Mormor har aldrig gått i skolan. Hon lärde sig att läsa och skriva själv. Hon har aldrig lärt sig att simma. Hon har alltid gillat att sticka, plocka bär och svamp och att laga mat. Mormor brukade baka och laga jättegod mat.

Hon och mamma tjafsade jämt på telefon om allt möjligt. Men det var fint i slutet på äldreboendet när mamma frågade mormor vad som gör henne glad. Och då sa mormor du, du gör mig glad. Så hur dålig och krasslig relation det än är mellan ens förälder så älskar man nog sitt barn innerst inne.

Min relation till mina föräldrar har blivit bättre nu när jag är vuxen. 😀 Jag har fått mer respekt och mamma klagar inte på mig så mycket längre. Det fungerar mycket bättre mellan mig och mamma nu och det är jag glad för. 😀 Jag har fått tillbaka min glada och snälla mamma. 💕 Jag får ta lite extra hand om henne nu när mormor inte finns längre.

Nätterna kan inte förolämpa någon. Nätterna och stjärnorna är vackra. Och när allt känns tomt så finns alltid ofantligt många lysande stjärnor på himmeln.

Det känns som om jag får ångest över det mesta nu för tiden. Mornarna osv.

Det positiva är att jag får en bra lön. 5300. Bra och bra. Men den är bra för att vara mig. Jag har kämpat och kämpat. Jag ska betala en liten räkning och sen betala tillbaka lite pengar till min kille. Jag får betala av skulden till honom långsamt. Men han får tillbaka lite vid varje lön. 😀 💕 Det svåraste i mitt liv just nu är att få ordning på jobb livet. Arbetslivet. Det går långsamt and I try.

Tusen kramar till mormor, morfar och Lillen. 💕 Jag saknar er här på jorden. 💕

Gillar

Kommentarer