Narssi. mor konsekvenser.2

Bilden ovanför. Barn blir ett emotionellt stöd, det är lätt hänt i skilsmässor eller vid andra problematiska situationer där föräldern inte har en annan vuxen att prata med. Min mamma pratade om mormors beteende med mig av och till, men främst angående uppfostran och straff kring min bror.

Det tar så mycket ansvar att det blir en mer stödjande partner än barn.

Den som har haft den här sortens föräldrar känner som om det har spenderat sitt liv åt att lösa problemen som förälderna har haft. Det är sant, så har det känts ibland. Barn vill så gärna hjälpa. Jag ville hjälpa mamma att komma iform när hon klagade på sin mage och vikt. Jag ville göra mamma lycklig. Jag ville trösta henne. Men inget som jag gjorde hjälpte, det blev bara mer svikna bekräftelsebehov mot mig. Mamma tittade knappt i ett litet häfte som jag hade gjort där det stod några träningsövningar och bilder.

Mamma har lyckats bäst med sin vikt nu när jag och min bror har flyttat hemifrån. Mamma är typ som lyckligast nu känns det som. Nu när barn bördan har släppt? Mamma var nog aldrig menad att vara en mamma, hon har alltid älskat hundar mer. Alla är inte gjorda för att bli föräldrar.

Ang. Bilden ovanför. Bilderna är lite i o ordning men det får vara så nu. Det här är från en text som handlar om hur man påverkas av att växa upp med en narssicitisk mor.

Dottern uppfattar sig som någon som inte kan bli älskad. Jag trodde inte att jag förtjänade att bli älskad, eller något bra i livet. Jag trodde inte att jag förtjänade att vara lycklig.

Ang. Bilden ovanför. Barnen hör oftast negativa uttalanden och pga. Detta så består barnens inte dialog ofta av kritik och skadade ord.

Det lär sig att leva som deras mamma har gjort. OCH DÄR ÄR SKADAN SKEDD, KEDJAN FORTSÄTTER TILL NÄSTA GENERATION. Det som skapas här är ett inre kritik och självsabotage monster som värker ur sig sjukt mycket kritik och hackar sönder barnet. Det här monsteret har alltså sått ett frö som flög ur mammas mun och har rotat sig i barnets huvudet. Ett frö som utveckladea till ett kritik och sabotage monster, som utvecklade rädslor och andra idéer. Det här mina damer och herrar är det osynliga monstret som förstör personer och födan är hopp, glädje, självförtroende osv.

Angående bilden ovanför. This makes me so sad. This is me, upp i dagen. Barnen har svårt att älska sig själva och att acceptera sig själv som de är.

Det är jag, jag har bara sett fel hela tiden. Liten, kort, ful, litet ansikte. Skitful. Fulast av alla flickor som står framför spegeln i en danslokal. Fulare än alla andra tjejer i korridoren i skolan. Så jävla ful liten och misslyckad. Ful och liten som inte klarar av något eller duger till någonting.

Svårt att hitta något som man gillar med sig själv. Svårt att bli nöjd trots avcheckade mål.

Det förstör en unge så mycket. Jag har alltid önskat att jag vore någon annan någon längre, vackrare och bättre person än den lilla tjej som jag är. Fy fan vad jag har haft en miljon såna tankar under hela högstadiet. Hittat fel som finnar, fult hår, hatat mitt hår, fula kläder, för smala armar, för fet rumpa. Allmänt sämst och ful. En ful liten skit utan värde. Individer förstörs, inre kritiska rösten hackar sönder personen. 😢 That is and was me. Jag är väl lite mer hel nu, men tankarna finns kvar inombords.

Angående bilden ovanför. Den mesta uppmärksamheten som jag fick var kritik och ifrågasättande. Kroniskt ifrågasättande och hackande.

Jag var ett ängsligt barn med dåligt självförtroende.

Det går hårdast åt på dottern. En kvinna hackar på en flicka, en ung tjej. Offret blir sin egen dotter.

Döttrarna lär dig tidigt att undertrycka sina känslor pga. Mödrarna likgiltighet och kritik. Jag har aldrig delat med mig av allt till min mamma för jag vet vad som komma skall.

Angående bilden ovanför. Den här bilden stämmer faktiskt inte in på min mamma.

Det första steget är att ersätta din mors inte kritiska röst med din egen. Det är en röst som kommer att behandla dig med respekt, kärlek och en önskan om att växa. Lycka till med det.

Tack för att du läste. 💕

Wait, hold on glömde två bilder!!!

Minska kontakten, markera gränsen och hitta friheten. Starta egna små projekt ✅ Göra sånt som mamma inte vill att jag ska göra egentligen för att visa att jag är en egen individ och självständig. ✅ Kämpa på, kämpa på.... 💕

Jag har inte hittat en sån awesome terapeut, men jag ska ge min en chans att hjälpa mig med mitt jobb krångel och sånt.

Gillar

Kommentarer