Min konstiga mamma

I've been thinking...

Min mamma som jag har nu är inte den mamma som jag växte upp med. Ni vet när någon har olika sidor och personligheter?

Idag så lyssnar hon om jag inte vill prata vidare om jobb, antidepressiva och sånt.

Growing up: Hon rotade. Lyssnade inte. I vissa fall svarade inte och ignorerade mig. Ingen har sett mig liksom. Min åsikt betydde aldrig något. Jag var inte värd att lyssna på osv. Det fanns ingen tid och energi för mig. Jag vara hack kycklingen som allt var fel på. Jag var inte värd att bli tröstad osv.

Jag vet inte hur det bara har vänt nu??!! Det kan ju inte vara för att mormor är död. Är en vuxen värd med respekt än ett barn?? Som vuxen är jag värd att lyssna på men inte när jag var liten??!

Jag klagar inte över vår relation nu, men det är bara så förvirrande. När jag numera har en mamma som lyssna och ställer okej undrande neutrala frågor. Inte en kritikstorm. T.ex. VARFÖR FÄRGAR DU HÅRET??! DET SLITER PÅ HÅRET!! DU FÅR INTE HA TOFSAR ELLER LOCKA HÅRET. EN LOCKTÅNG BRÄNNER SÖNDER HÅRET!!! VARFÖR SKA DU SLITA PÅ DITT FINA HÅR??! Så brukade det låta. En miljon åsikter om allt.

Senast när mamma skulle små klippa mig så sa hon bara att hon tycker att jag har fin naturlig hårfärg och behöver inte färga håret egentligen. Jag blev så chockad över att det var ett snällt, neutralt åsiktsutalande. Jag är inte van med sånt.

Eller när min killes syster frågade om min psoriasis på benen utan kritik, attityd och drömmande.

Det finns tydligen en hel snäll värld som jag aldrig har upplevt. I just think everyone is out to get me....

Det kanske är därför som jag inte gillar frågor om mig själv på jobb. Frågor som gräver i ens privatliv. Undra. Ifrågasätta och gräva. Alla gör olika val och har olika liv. Vissa saker kommer andra aldrig att förstå sig på. But yeah. DET FINNS EN VÄRLD, EN NORM ATT MAN SKA JOBBA HELTID. JOBBA HELTID, UNGE VILLA, VOLVO, VOVVE.

Hahah seriöst ungen som sa vovve 🐕 och då sa jag ja en hund. Men ungen hade ingen aning om att vovve var en hund. Hahahha. Gör barnen en tjänst och säg hund istället för vovve. IQ lösa barn.

Jag kommer nog aldrig att förstå hur någon vill förstöra sin egen unge, hacka, ge kritik, hitta fel, klanka ner på, förstöra, förolämpa, utse som hack kyckling och mobb offer. I mitt fall har jag läst mig till narssisistisk personlighetsstörning. Och att mormor förmodligen behandlade mamma likadant. Det är därför det är extremt viktigt att bryta kedjan och mönstret.

Ett barn har bara en barndom, en uppväxt. Det är något som barnet aldrig kan få tillbaka eller uppleva igen. Don't ruin your Child. It's just sad. Det är tragiskt hur ens någon tar rättigheten att förstöra ens barndom. Barndomen kommer aldrig tillbaka så en gång en förstörd uppväxt så är det ens bagage.

Sure jag har en toppen mamma nu som TYDLIGEN ÄR SNÄLL OUT OF NOWHERE. Jag antar att jag bara få tacka ja och njuta.

Jag fick hem till mina föräldrar och sa till min kille att jag skulle räkna antalet negativa kommentarer, kritik och shit. Men så var min mamma snäll. Hon var en vanlig människa. Jag kommer aldrig att vänja mig vid det. Jag kommer alltid att ha en skeptisk och vaksam sida över vad som flyger ur munnen på min mamma.

But yeah tiggers erna finns väl inte där lika mycket. Min mormor var nog en tiggers, dåliga arga samtal med henne. Men dom gjorde nog fred på dödsbädden när mormor erkände att mamma gjorde henne lycklig. 💕

Jag har sagt till mamma att jag aldrig vill ha en relation som hon och mormor hade. Jag tror inte att vi kommer att ha en sån relation för på bra dagar går mamma att prata med. 😀

Grattis till min som har fått en snäll mamma, men jag är så jäkla förvirrad bara. 😕

Gillar