Klimatpodden

Vad gör jag för att minska min klimatpåverkan?

Jag har slutat dricka mjölk sen jag flyttade hemifrån.

Jag köper ett mjölkpaket max en gång i månaden och då är det till matlagning eller liknande. Mjölken är till för kalven och vi människor behöver inte dricka det för att överleva under vinterhalvåret längre.

Jag sparar pengar och det blir mindre skräp.

Jag har bara flugit flygplan fem gånger i mitt liv. Tur och retur till Storbritannien när jag var 19 år och trodde att jag ville jobba som au pair. Men mitt huvud höll inte och jag fick panik och tog flyget hem knappt två dagar senare.

Jag har flugit till London fram och tillbaka, jag var där med min dåvarande kille i fyra dagar.

Och sen hem från Madrid som slut på min tågluff samt att jag ville hem fort.

Jag brukar cykla mycket. Både till gamla jobb som jag hade och nu med.

Sen jag flyttade hemifrån så tycker jag att det är enklare att ha koll på matsvinn. Jag brukar vara noga med att inte köpa mer än vad jag äter och frysa in rester i tid. Så jag slänger inte så mycket mat.

Det är väl typ det jag gör... Jag försöker att inte köpa så mycket onödiga saker och vara rädd om mina kläder. Jag använder alltid mina sovkläder och hemma kläder till typ sista tygbiten.

Jag har ett par ljusblåa mjukisbyxor som nästan är genomskinliga för att tyget har blivit så tunnt. Men det är inte hål i dom än så jag kan fortfarande använda dom. Hehe. Min kille bah oh du har dom trosorna på dig.

Jag tvättar alltid bara kläderna när jag kan fylla hela tvättmaskinen.

Jag tar ett bad ibland men det kompenserar jag med snabb duschar på t.ex. Jobb mornar. Det är inte alltid som jag har tid för långa sköna bad. Plus att jag inte brukar duscha varje dag.

Jag brukar släcka lampan mycket hemma, min kille får ryck på att jag går runt och släcker lampan. Haha.

Gillar