Internet o identitetsnack

Jag och min kille kollade på The social dilemma igår på Netflix. En dokumentär om Facebook och andra sociala medier. Jag kände mig väldigt anti Facebook och sånt efter att ha sett den dokumentären och att dom kontrollerar och styr allt. Allt vad du ser på din skärm osv.

Spendera mindre tid på sociala medier och läs böcker eller prata med varandra istället. Våga bojkotta sociala medier. Jag har inte twitter eller Instagram.

Men jag vill inte ta bort min Facebook för där når jag snabbt och enkelt mina vänner. Men mindre tid ska spenderas där i alla fall. 💕

Jag tänkte skriva av mig lite om identitet. Hur du identifierar dig som person, din personlighet inte körkort och sånt.


Ovsett vad du har anorexia, diabetes, adhd, autism, dyslexi, panikångest, borderline och sånt så ska det inte stå för hela dig personlighet. Visst det är en del av dig men det är inte den personen som du innerst inne vill bli sedd för?

Ingen sjukdom eller funktionsnedsättning ska vara din personlighet eller en för stor del av dig. Det kan vara din verklighet ja, men din personlighet ska bara vara positiva saker som du vill vara. Sprallig, glad, pratsam och en härlig person att umgås med.

Jag har borderline, inte på papper men jag är ganska bombis på att jag har det. Men det identifierar inte mig som en person. Jag är ingen borderline freak. Jag har en del av mig som jag måste jobba på dvs. Borderline delen.

Men det finns den delen sen finns det härliga nyponsoppan och det är jag. Allt annat, alla mina svårigheter är inte jag det är hinder på en krokig väg som jag jobbar på. Det är viktigt att förstora sina bra sidor. Att lyfta fram den man vill vara och det som fungerar. Fokusera på det som fungerar.

Så när du träffar någon du behöver inte direkt nämna din sjukdom eller funktionsnedsättning. Eller säg det bara snabbt i förbi farten.

Men DU är den som DU vill vara. Fuck alla svårigheter dom är en working progress towards The better. Men dina svårigheter ska inte ta över hela dig. Det ska inte ta över vem du är som person. DU bestämmer Hur du ska hantera dina svårigheter.

Jag har slutat identifiera mig som borderline freak för jag helas långsamt och blir bättre.

Så vem vill du vara? 💕

Gillar