Inspirerad

Jag blev inspirerad att sparar mer och uppdatera min vägen till miljonen kategori av bloggen som finns här på nouw som meter motmiljonen.

Jag och min kille spara numera tillsammans på fonden ny teknik. Tillsammans har vi nu 27 200kr. Planen är att pengarna ska vara låsta i tio år. Ny teknik är en högrisk fond där pengarna kan gå kraftigt upp eller kraftigt ner och därför rekommenderas ett långsiktigt sparande på den fonden.

Vi kommer att bo i min billiga lilla etta i minst typ fem år till medans min kille pluggar. Hyran ligger på runt 3000kr så vi har väldigt bra sparmöjligheter. Utöver hyran så är det mat, bensin och lite sånt.

På extremt dåliga månader sätter vi in en hundralapp på fonden. Men målet på okej månader är en regelbunden insättning på mellan 500-1000kr. Det viktigaste är att vi aldrig tar pengar från fonden på tio år.

Budgettips:

Sluta köpa kläder. Eller köp kläder från en loppis. Använd alla plagg, trosor, stuumpor, t-shirtar och sånt till sista tygstycke, nattkläder och allt.

Matbudget. Planera, planera och matlådor.

Det är nog det som vi fokuserar på mest just nu, att klippa onödiga utgifter.

En av de bästa sakerna som du kan göra för ekonomin och miljön är att inte skaffa barn. Barn är svindyra för plånboken.

Så... 27200 so far om tio år hoppas jag på miljonen. Så 2030 får vi se vart vi ligger till. 💕

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det kalls långsiktigt sparande. Som trist tant ställe jag frågan, har ni skrivit samboavtal och testamente. Det är hög tid tycker jag

nouw.com/stenhagenbettan
Nyponsoppan
Nyponsoppan,
Hehe okej 👌 Funderat på samboavtal. Men vi har inte köpt så mycket tillsammans osv.
nouw.com/nyponsoppan
Nyponsoppan
Nyponsoppan,

Vi har typ inget av värde heller. 😂

nouw.com/nyponsoppan