Att stå upp för sig själv

Den långa vägen och framsteg


Ingen har någonsin tagit första steget mot att lösa ett svårt problem i sitt liv med en skön känsla i kroppen. - taget ur boken Tough love författare Johannes Hansen.

Du måste lära dig att leva med din inre kritiska röst. Din inre kritiska röst gör allt för att hitta ömma punkter som gör att du ger upp.


Oroa dig över alla drömmar som du dödar när du aldrig försöker.

DU VÄGER IN DIN OMGIVNINGS ÅSIKTER INNAN DU HAR HUNNIT FORMULERA DINA EGNA.
Börja formulera dina egna drömmar för dig själv och sätt igång, sen när du är tillräcklig stark så kan du dela med dig det till bromsklossarna. Till de kritiska och i vissa fall trångsynta bromsklossarna.
Det här har jag gjort så många gånger. När jag fick körkort och jag och min kompis ville åka iväg så fick jag inte det. Jag fick inte åka utanför staden. Så jag ljög och sa att vi skulle åka till ett naturreservat och gå ett spår. Sen hamnade vi i ett roligt köpcentrum i t.ex. Borlänge eller Norrköping. Och så ringde jag och berättade för mina föräldrar när jag väl var där och då sa dom bara kör försiktigt nu när du har åkt för långt.

Jag ville gå barn och fritidsprogrammet på gymnasiet men min mamma och min bror ville att jag skulle gå samhälle eller natur. Men jag ändrade mitt val hos studievägledaren i skolan och berättade det för mamma sen och då var det försent att ändra valet. Gymnasievalet var MITT VAL och MIN FRAMTID så det viktigaste var ju att det kändes bra för mig och det gjorde det. Idag är jag supernöjd med mitt val av gymnasielinje och jobbar med barn. När det väl var spikat så blev det bara ett jaha, nu är det väl så. Min mamma har alltid så jäkla mycket åsikter om allt, åsikter och kritik så därför brukar jag köra på min idé eller min plan bakom ryggen på henne och berätta det först efteråt. Ibland måste man göra fulingar för att komma någonstans i livet och jag har sedan länge bestämt mig för att jag inte vill bli som min mamma eller leva som henne.

Jag har ljugit flera gånger när jag bodde hemma vart jag skulle åka när jag lånade bilen och hamnade i Oslo eller Tyskland. I värsta fall så fick jag bara bilförbud under några månader. Jag har alltid blivit orättvist behandlad hemma, ingen har stöttat mig och allt är så omöjligt när det gäller mig. Så då har det bara blivit att jag håller mina saker för mig själv och kör på mitt spår med lite fulingar som hindrar de kritiska bromsklossarna att begränsa min frihet och min personliga utveckling.

Jag fyllde 25 och efter det så drog jag iväg och tågluffade själv. Jag ljög även där om vart jag skulle och några dagar senare berättade jag för mina föräldrar. Mina ideér och planer blir alltid nedslagna om jag berättar om dom innan jag sätter de i bruk så därför kör jag bara på mitt eget spår istället. Ibland så måste man bara bryta sig loss och stå upp för sig själv. Stå upp för sin egen självständighet och sitt eget värde oavsett hur mycket någon försöker att trycka ner en. Jag vet inte om det är så jag har lyckats få respekt från min mamma på vuxna dar men nog blir jag mer respekterad nu än jag någonsin blev som barn.
Jag har lagt fokus på min självständighet och vilja till frihet och att uppleva saker och på så sätt har jag vuxit som person. Där det finns en glöd och vilja, det är den delen som man ska kämpa på att bygga större. Lägga fokus på att förverkliga sånt som man egentligen innerst inne vill göra.

The greatest love of all-Whitney Huston

I decided long ago
Never to walk in anyone's shadows
If I fail, if I succeed
At least I'll live as I believe
No matter what they take from me
They can't take away my dignity

Because the greatest
Love of all is happening to me
I found the greatest
Love of all inside of me
The greatest love of all
Is easy to achieve
Learning to love yourself
It is the greatest love of allGillar