Ångestens rötter?

Jag hade en jätte dålig dröm om obehagliga känslor och händelser från skoltiden och även om mitt ex. Jag vet att huvudet kan försöka bearbeta känslor och händelser när man sover. Men hur mycket skit får jag ha i huvudet? Och i hur många år ska jag av och till drömma mina obehagliga drömmar?

Jag tror att min starka ångest som jag har idag kan bero på att jag var kvar i den dåliga känslan som jag hade i min obehagliga dröm när jag vaknade imorse. Jag hatar att vakna upp mitt i en dröm och fortfarande bära med mig den dåliga ledsna känslan. Jag vet inte hur jag kan få de obehagliga drömmarna att försvinna. Som tur är har jag bara såna drömmar ibland.

Jag kanske måste bearbeta något mer från min skoltid. Kanske skriva av mig lite mer. Jag tycker inte om när någon inte bryr sig om mig. I drömmen var mitt ex på en fest och hade jätte roligt utan mig. Jag kommer nog aldrig att förstå hur man bara kan bli borttrollad ur ens liv och bortglömd. Lämnad och personen är fine och inte ens tänker på en. Hur man bara kan spolas bort på en våg ur någons liv och bli en obetydlig liten vattendroppe i ett bortglömt enormt hav. Vem vill inte vara en betydelsefull bloddoppe i någons kropp istället?

Jag vet att jag har en bra kille nu och jag tycker verkligen om honom. Men det jag tydligen inte kommer att kunna släppa är just hur man kan BLI LÄMNAD OCH BORTSPOLAD OCH HUR NÅGON KAN GÅ VIDARE I LIVET UTAN ATT LIDA AV FÖRLUSTEN. Hur en person kan gå från att betyda jättemycket till att bara vara luft? Det sårar mig. Jag kommer nog aldrig att förstå det.

Och sen drömde jag att mormor levde och satt vid köksbordet. Vi bjöd henne på mat. Sen skulle vi rädda alla från en brand eller något. Det började brinna.

Elaka skolkompisen i högstadiet var också med i drömmen. Jag hörde hans skratt, hans elaka sårande skratt. Omogen skit kille. Han skrattade åt mig sen dagen som jag kom till skolan med glasögon. Och skrattade åt vissa saker som jag sa. Jag hatar när folk elak skrattar och typ hånar en. Elaka kommentarer och det där skrattet.

Jag drömde typ tre olika drömmar och var kallsvettig inatt. Supersvettig och stinker svett, jag jobbar mig in i duschen. Dålig obehaglig dröm och dålig dag.

Men jag känner att jag orkar ta tag i hemmet ändå. Även om jag kommer att göra sysslorna långsamt.

Gillar