Hej Cecilia! Hur mår du?
-Jag mår bra. Det var kul att åka med klassen och simma även fast det var lite stökigt men det var ju för att vi var så många.
Hur gammal är du?
-Jag är 30 år.
Hur länge har du jobbat på denna skola?
-I ungefär fyra år.
Vad är din favorit låt?
-Det är "I can't get no satisfaction" med The Rolling Stones.
Har du alltid velat vara lärare?
-Nej, när jag var liten var mitt sista val att bli lärare. Men när jag blev vuxen blev jag sugen på att vara lärare och jag märkte att det var min grej. Jag har också varit lärare i Kina i fyra år.
Om du inte var lärare, vad skulle du vilja vara då?
-Jag hade velat vara en tolk/översättare.
Favorit chips/godis?
-Pepparchips är min favorit.
Favorit film/serie.
-Det är nog "Sagan om ringen".
Vad tycker du om USA valet?
-Egentligen skulle jag inte rösta på varken Trump eller Clinton, men om jag behövde skulle jag rösta på Clinton.
Vad för klass är vi tycker du?
-Ni är en komplicerad klass, men inte på ett dåligt sätt. Det är kul att ha er. Ibland ni har olika "personligheter" när vi har lektion och utanför klassrummet, och då kan det bli knepigt för oss lärare att hänga med och hjälpa till.
Vad tycker du har förbättras sen fyran och har blivit sämre?
-Jag tycker att ni har blivit trevligare mot varandra, men ni har börjat blivit "tonåringar" och humöret förändras och sånt. Det händer alla klasser i femman.
Vad hade du för barndom?
-Jag var världens boknörd. Jag hade det lite för lätt i skolan och det blev jobbigt senare i livet för när det svårare, jag var ju van vid att allt var lätt så när det blev svårt visste jag inte riktigt hur jag skulle göra. Det var lite jobbigt.
Vad var det coolaste du har sett?
-Det var nog när jag var i Kina och jag jobbade som journalist. Jag åkte till platser drabbade av jordbävningar, och folk där hjälpte varandra så mycket. Det var fascinerande.
Pinsamaste som hänt dig?
-Jag var Kina och jag var den enda vita personen där och jag förstod språket och det var så många som pratade om mig och trodde att jag inte förstod men det gjorde jag, det var lite konstigt.
Vad var det du har blivit mest beskviken över i ditt liv?
-Det var när jag kom hem till Sverige och jag hade blivit van vid att vara "kines" och då kändes det konstigt att komma till Sverige, och jag kunde inte förändra mig till en "svensk" igen. Det är helt olika kulturer. Så det kändes konstigt och dåligt. Nu känns det mycket bättre.
Favorit mat?
-Ris
Favorit minne från Kina?
-Det var när jag klättrade upp på den gamla delen av den Kinesiska muren, för att komma upp behövde vi klättra upp för en lerig bergsvägg och när jag var uppe såg man hela muren och det såg ut som en kinesisk drake. Det var riktigt coolt.
Sverige eller Kina?
-Mitt vardagsliv var så bra i Kna, men Sverige passar min grundvärderingar mer.
Har du tinder?
-Nej, haha.
Gillar du kaffe?
-Ja, kaffe är ett måste.
Kaffe eller te?
-Kaffe, lätt svar.
Vad ska du gör när du kommer hem?
-Jag ska sätta upp tavlor i mitt hus.
Tack för att du tog din tid.
Tack för att du läste! Har'e gööött.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej Ingrid!

Hur mår du? 

-Jag mår bra.

Vem är du i klassen, vilken "roll" har du i klassen?

-Jag är Klassens Boknörd enligt mig.

Tycker du att det har blivit bättre stämning i klassen sen fyran?

-Jag tycker att det har blivit bättre, och alla är mycket snällare!

Vad är ditt favvo ämne?

-Det är nog svenska.

Vad ser du fram emot senare i grundskolan?

-I 6:an kommer vi ha hemkunskap så det ser jag fram emot! Men det är dåligt att klassen ska splittras...

Vad vill du bli när du blir stor?

-Pskykolog för att det är kul att prata med folk!

Vad är din favorit låt jusst nu?

-Varma gator med Silvana Imam. 

Vilka youtubers tittar du mest på?

-Ufosxm, DDG Gaming och Clara henry.

Det var sista frågan för idag, tack för att du tog din tid så får du hade bra!

Tack för att du tittade på detta inlägg. Har'e Gööööött!

Likes

Comments

I tisdags hade föräldrarna och lärarna möte. Dom kom fram till att man inte skulle få lyssna på musik i två veckor, och att lärarna inte får samla in mobilerna på grund av att dom inte kan ta ansvar om något skulle hända. Dom sa också att man inte bör ta med mobilen till skolan men man får fortfarande. Vi har och har alltid haft en regel att man inte får använda mobilerna om inte läraren säger något annat. Många tycker att det är en dålig regel, men som sagt man ska inte hata på lärarna, för de är skolledningen som har betämt det. Men några i klassen tycker att det är bra med mobilförbud för att man inte ska spela/snapa på rasterna utan umgås med sina kompisar och röra på sig.


Tack för att du kollade, har'e gööööööööött!

Likes

Comments

1

Jocke & Jonna somförst blev kända genom deras prank-kanal, JockiboiTv. Som sagt så gifte dom sig i sommras och har precis flyttat till en annan lägenhet. Här har ni länken https://www.youtube.com/channel/UCy8nxID41QLex23-iFiRtIQ

2

LeafyIsHere. Leafy är en amerikansk youtuber. Han kollar på videos på youtube och säger sina åsikter om videorna och han gör narr av andra helt enkelt (no hate till hnm) Han har 4 798 483 prenumeranter på youtube . Länk https://www.youtube.com/user/LeafyIsHere

3

Keyyo, en väldigt glad tjej som gillar bananer :) Hon kommer ursprungligen från Ryssland men flyttade till sverige som liten. Keyyo har 330 tusen prenumeranter på youtube, och hon vann årets humorkanal på guldtuben. Här är en länk :) https://www.youtube.com/user/VeryCoolNinja


Följ mig på insta :rasmushedberg_ 


Tack för att du kolla. Vi menar inget dåligt till någon av dessa youtubers. Hare'gööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööött!

Likes

Comments

I klassen har vi spelat måååånga spel genom tiderna, så nu har vi kommit fram till de 5 populäraste spelen genom dessa 5 år!

Nummer 1:Sling kong, ett mycket enkelt spel fast ändå roligt. Vi i klassen spelade det under tidig vårtermin i fyran.

Spelet går ut på att man ska "slinga" ett djur från knappar till knappar och man ska komma så långt som möjligt.


Som ni ser, tvåan är då Pokeomon go, som vi skrev i vårt förra inlägg.

Så det är bara att kolla på de så får ni det mesta fakta!

3:an då, Clash of clans. Lite mer srategi spel än Sling kong och Pokemon. Vi körde de mest i ettan och tvåan, det var tyvärr mest killar som spelade det :( Clash Of Clans går ut på att man sak bygga upp en by och förstöra andras, vi tycker också att det är mycket roligare när hela klassen spelar spelet också. Tyvärr var det inte så då.

4:an då, Minecraft, det var tider, det klassiska spelet som vi alla kört... Det har varit populärt väldigt länge. Folk började redan köra i tvåan men det kom fler och fler i 3an och 4an. Och det är fortfarande många som fortfarande spelar det. På minecraft är allting fyrkantigt, och man ska helt enkelt överleva från monster (man kan ändra det)

​Sist men inte minst, Clash Royale. Det var populärt inte så lång tid, och det var det sen vårtermin i fyran. Clash royale var också ett spel som flest killar körde, vilket är synd. Clash royale går ut på att man ska samla gubbar och fightas och komma till nya nivåer.


Tack för att du kolla!! Har'e Gööött! :)

Likes

Comments

Pokemon go, som ni alla känner till. Det mest nerladdade spelet genom tiderna. Just nu är det ett väldigt populärt spel i vår klass, men det börjar gå mot sitt slut sakta men säkert. I vår klass är det populäraste lagen är: 

1. Instinct (gul) 

2. Mystic (blå)

3.Valor (röd)

Det ligger väldigt lika i vår klass om vilka som är bäst mm.

Våra personliga åsikter är att det är ett bra spel för man rör på sig mer och man gör promenader roliga, typ istället för att sitta hemma vid datorn, ipaden mm, så kan man umgås med sina kompisar med och samtidigt röra på sig. ¨

Men nu kommer vi till den dåliga delen... Pokemon go har orsakat många olyckor (i allmänhet då) t.ex folk inte tittar när man ska över vägen mm. Så vi uppmanar alla att vara försiktiga när ni spelar pokeomon go! 

Har'e gööööött!


Likes

Comments