Vår första utflykt i Vietnam gick till Ha long bay, en vik med ca 1600 öar. Vi tog buss ut (ca 4h) och bodde sedan över natten på en båt med 10st andra. Det var en riktigt häftig upplevelse med vackra vyer som slog mycket av de vi sett under våra dagar i världen. Vi besökte även grottor, paddlade kajak och badade - riktigt härlig start på vår vietnamvistelse!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hanoi, Vietnams huvudstad var vår utgångspunkt för vidare äventyr. Staden är stor, smutsig (tyvärr), gammal (i alla fall i vissa delar) och har kaotisk trafik. Den har några sevärdheter som är kul att vandra mellan och är en upplevelse i sig, men det är ingen högteknologisk stad och har inte det bredaste utbudet av restauranger och butiker.

Vi åt en del inhemskt i Hanoi, vilket alltid innebär att man sitter på plaststolar och bord som knappt når en till knäna. Gutmaten är väldigt god men efter en matförgiftning och insikt i vilken mån de (inte) månar om hygien så slutade vi med gatumaten. En bra startpunkt, men ingen stad att stanna länge i!

Likes

Comments

Oj vad vi har haft fullt upp! 13 dagar i Vietnam har bara flugit förbi, då vi har rest konstant. Vi har knappt haft mer än en natt på ett ställe och flera nätter har spenderats på nattbussar. Landet är fantastiskt ur backpacking-synpunkt då det finns så otroligt mycket att se och göra!

Nu sitter vi på Syndeys flygplats och väntar på vårt flyg till Christchurch. Det kommer (förhoppningsvis) snart fler inlägg som sammanfattar våra olika destinationer i Vietnam! Men ni får till att börja med en stadsbild  från Hanoi, vårt första stopp. / aj o M

Likes

Comments

Hallå!
Sedan vi sist skrev har vi hunnit med 3 stopp och även landa i vårt fjärde... 11 dagar är mycket i en backpackers liv! Vi har avklarat Seminyak (vilket vi gjorde till en förlängd vistelse vid Canggus stränder, och vi försökte oss även på surfing vilket var såå svårt), Uluwatu (helt underbar stad i Bali som ligger ute vid klippor på öns spets, underbara småstränder och fint tempel) och Kuala Lumpur (vårt första och enda stopp i Malaysia, där vi besökte de högsta tornen och även satt på kanten (!!!) på det näst högsta tornet. Läskigt men väldigt roligt event som vi lyckades tajma perfekt. Utöver det var det även Formel 1 helg i Kuala Lumpur så vi såg två av dagens största förare). Nu är vi i Hanoi (Vietnam) och laddar inför 13 dagar fullspäckat äventyr från norr till söder, då vi flyger ut från Ho Chi Minh. Slänger med tre bilder från KL och tre från Uluwatu! Hoppas ni har det bra i Sverige, här är det 30 grader och svetten rinner. / J o M

Likes

Comments

Canggu, vårat förra stopp, växte till något riktigt bra. Vi fick hyra moppe för att ta oss runt vilket var nervöst till en början, men M löste det galant så vi känner oss riktigt vana nu. Sista dagen i Canggu hittade vi en riktig höjdarstrand och en gata med härliga restauranger. Faktiskt så bra att vi planerar att pendla dit med moppe imorgon från våran nuvarande destination, Seminyak, där allt är lite dyrare och stranden inte lika bra. Det tar bara 20 minuter att åka och är väl värt det! Utöver moppeturerna går våra dagar här bara ut på att sola, bada och äta. Igår tog vi dock en avstickare på eftermiddagen för att besöka Tanah Lot, det mest besökta templet i Bali. Solnedgången var riktigt fin men annars kändes templet överskattat enligt oss båda. Imorgon blir det att lära sig surfa!! / M o J

Likes

Comments

Här kommer bilder från vår gårdag! Vi var på Tegenungan Vattenfall som ligger en bit utanför Ubud. Jäkla många trappsteg både ner och upp så det var skönt att få ta ett bad under vattenfallet och svalka sig! På kvällen förberedde vi oss för att kunna ta oss vidare till Canggu, där vi är nu. / M o J

Likes

Comments

Halloj!

Dagarna flyter på här i Ubud och vi har det kanon! Igår var vår första heldag och en stor del spenderade vi i den kända Monkey Forest som dem har - en djungel fylld med apor. Där matade vi aporna med bananer så att dem ville klättra på oss och sitta på våra axlar, vilket var riktigt roligt! Djungeln i sig var riktigt fin också - så om ni har vägarna förbi Bali och Ubud så är detta något vi rekommenderar varmt!

Idag har vi varit på cykeltur runt Ubuds risfält. Vi bokade med ett jättebra bolag som hade en kanonrutt! Det började med en del bilålande, vi blev upphämtade 08:00 imorse, hämtade de andra (vi var sammanlagt 7) och sedan åkte vi till en farm medd cafe där vi åt pannkakor och fick smaka på te och kaffe. På farmen hade de alla möjliga sorters frukt, kaffe och kakao. De gjorde även världens dyraste kaffe där (bönor som äts av palmmårdar, bajsas ut och används) och hade palmmårdar i burar. Efter det fick vi stanna och se deras högsta aktiva vulkan och största sjö, innan vi begav oss för att få cyklar. Under cyklingen gjorde vi ytterligare ett stopp som var hos en balinesisk familj och fick lära oss om deras kultur och traditioner. Vidare på cykelturen mot risfälten fick man välja om man ville hålla sig till de enkla vägarna eller "off-road" genom djungelns terrängvägar. Vi körde djungelvägen vilket var jätteroligt! Vi cyklade genom risfälten och avslutade med ett restaurangbesök för lunch. Vi hade då cyklat ca 2,3mil (tacksamma vägar då 90% var nerförsbacke enligt guiden själv) och vi kom tillbaka till hotellet vid 16. Efter dagens äventyr har vi unnat oss helkroppsmassage (60kr per person) och lite god kvällsmat.

Kramar från Ubud! / M o J

Likes

Comments

Gili Trawangan

Vårt första stopp Gili Trawangan är den mest exploaterade ön med mest folk, butiker, restauranger och hotell. Den var dock inte riktigt som vi förväntat oss. Den refereras till som en paradis-ö, vilket den med sina vita stränder och blåa vatten också är. Om man dock gick innanför strandpromenaden (innåt ön) så blev vägarna snabbt endast jord och markerna runt om var lite nergångna. Längs med "väg"kanten gick kossor, höns och getter. De har även problem med nedskräpning på alla öar och det kunde finnas högar med plastflaskor längsmed vägen. I alla fall, på denna ö traskade vi, i stekande sol, till hotellet första dagen och trotsade rådet att ta en hästtaxi (motorfordon är förbjudna på alla tre öarna). När vi kom fram, svettiga och utmattade, var vi riktigt nöjda med hotellet. Vi hann inte göra så mycket mer än att installera oss innan solen började gå ner och vi gick till stranden för att se solnedgången. Dagen efter begav vi oss mot stranden där vi hyrde utrustning för att sedan snorkla. Under snorkelturen brände Mathias sönder sina axlar och sin nacke, trots 50 i solskyddsfaktor och att vi all annan tid var i skuggan. På kvällen gjorde vi samma procedur som dagen innan med mat och solnedgång. Dag tre fick vi till Mathias besvikelse ligga i skuggan hela dagen så att hans axlar kunde bli bättre. Dagen därpå gav vi oss dock ut i vattnet igen och denna gången såg vi en jättestor sköldpadda! Kvällen spenderades som vanligt innan vi började packa inför nästa destination.


Gili Air

Andra stoppet! Vi tog en liten båt från hamnen på Gili T till Gili Air, en resa på ca 40min. Air verkade genast som en lite mysigare ö än den förra. Även Air har vita stränder och klarblått vatten som tilltalar paradisbilden. Här är hela utbudet mer anpassat efter par, vilket gjorde att restaurangerna var mysigare och bättre belägna. På Air vandrar vi till hotellet och får vänta 1,5h på vårt rum. Riktigt bra rum och hotell. Resterande soltimmar spenderade vi vid poolen. Sedan vandrade vi till en mysig bar för att även här se solnedgången och äta. Dag två solade vi längsmed stranden, men vågorna var så höga denna dag att vi poolbadade istället. På kvällen köpte vi biljetter till en snorklingtur för dagen efter. Snorklingturen avgick 10 och vi hade fyra destinationer på turen. På två av dem fanns sköldpaddor (4st) och en hade en undervattensstaty. Sedan var denna ö klar så vi packade och åkte vidare.


Gili Meno

Meno, den lugnaste av alla öarna! Läser man på om Meno står det att det inte finns ATMs, butiker eller vård. Vilket vi kan intyga att inget av det stämmer, kanske visar i vilken fart turismen ökar. Första dagen var vi helt förtrollade av vårt hotell och den villa med egen pool som vi bokat. Vi snorklade lite, träffade på en stor ödla på stranden och hade det bra. Den kvällen åt vi och gick en bra bit, på vägen tillbaka började J känna sig extremt trött. Väl hemma gick det över i muskelvärk i hela kroppen, feber och frossa. Dagen efter var det likadant. J vilade sig därför hemma medan M gick på uppdrag att skaffa vatten. Efter lite läsning på 1177 fruktade vi dengufeber och på kvällen gick vi till öns klinik (fun fact; J har en lätt fobi för blodprov och det blev inte bättre ens på en paradisö) . Testet var turligt nog negativt. Dagen efter mådde J bra igen men vi tog det ändå bara lugnt vid poolen, med en lunch vid strandkanten. På kvällen packades väskorna en gång till och tiden på våra små öar är därför slut!

Eloge till er som orkade läsa / J o M


Likes

Comments

Hejsan!
På grund av dålig tillgång till wifi och även en släng av dålig hälsa har uppdateringen här varit begränsad. Nu gör vi våra sista timmar på Gili Meno, innan vi ska ta oss tillbaka till Bali. Vår första destination där har vi bestämt blir Ubud! I Ubud finns en skog full av apor, risterasser och vattenfall som lockar. Så idag väntar bara massa resande innan vi kan börja upptäcka nya områden. Vi får hoppas på bra uppkoppling på nästa destination så att uppdateringen blir mer frekvent, håll till godo! Kram från oss

Likes

Comments

Hej!
Här i Gili Trawangam flyter livet på och ikväll förbereder vi oss för en flytt till nästa ö - Gili Air, där vi ska vara i tre dagar med start imorgon! Vi bjuder idag på det vi har gjort til rutin - kolla solnedgången. / M o J

Likes

Comments