Header

Allmänt, Flytten

Nu är flytten igång! Vi började igår med att bära in alla mindre saker som rymdes i påsar och kartonger, både Mikaels saker och våra gemensamma. Vi bar också mindre möbler som gick att skruva isär, t.ex. bokhylla och köksbord. Ett fullt släp på 11 kubikmeter bar vi upp på tredje våningen utan hiss (fjärde våningen om man räknar med entréplan). Det kändes i benen på kvällen, vill jag lova! Jag hade värk i knäna och tårna kändes ihoptryckta. Att gå mycket i skor som är en storlek för små är inte att leka med. Får köpa nya snart.. Anyways. Idag kör vi andra och sista dagen där vi bär in sängen, soffan och mina saker från studentrummet. Det är mest kartonger och påsar. De är färre och lättare än de Mikael hade med sig igår, så jag tror att det kommer kännas mycket lättare idag. Nu har vi ju "gått in" trapporna lite också.

Mikael kommer åka tillbaka till Halmstad efter att vi är klara p.g.a. han måste lämna tillbaka släpet och hämta sin bil. Han lånade sin mammas eftersom hans inte har dragkrok. Just nu lutar det åt att han kommer sova kvar. Det hela beror på om vi lyckas få en tvättid idag eller inte då klädseln till sängen måste tvättas innan vi kan sova i den. Jag kommer sova i lägenheten inatt hur det än blir eftersom jag har sålt sängen jag hade i studentrummet. Soffan blir alldeles utmärkt för lilla mig.

Bilder på nya lägenheten kommer senare i veckan, när vi är klara med att packa upp! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Idag har jag varit på Naturhistoriska muséet här i Göteborg med några i min klass. Vi har haft självstudier och istället för att bara sitta hemma och plugga kände vi för att ta en paus och komma ut lite. Jag hade aldrig varit på muséet tidigare, så det var en speciell upplevelse. Det var fascinerande att se olika djur som existerar och har existerat. Jag hade med mig min systemkamera ifall jag skulle få för mig att ta några bilder och om jag gjorde! Det blev nästa 300 st och då var jag återhållsam. Jag hade lätt tagit fler om det hade varit bättre ljus i stora salen med däggdjur. Kan hända att jag går dit en annan gång, då ensam så att jag kan titta och fotografera i lugn och ro. Vi gick inte igenom allting (skippade andra korridoren med fåglar) och det kändes som att vi mest skummade igenom idag. Då var vi ändå där i 1.5 timme. Nästa gång ska jag som sagt ta det i lugn och ro 🙃 Imorgon vankas det föreläsning. Då ska vi gå igenom digestion (nedbrytning) och absorption (näringsupptag). 

Likes

Comments

Allmänt, Flytten

Just nu är det kaos hemma hos mig! Idag blev det bestämt att vi får tillgång till lägenheten 6 veckor tidigare, redan 19/2, så jag har packat som en tok mer eller mindre hela dagen. Det går nästan inte att gå i mitt rum snart p.g.a. alla kartonger och påsar som ligger överallt 😂 Förutom att packa har jag också ordnat med det praktiska: sagt upp studentrummet, tecknat elavtal, beställt hemförsäkring och adressändrat. På det har jag hittat nya ägare till min säng, kylskåpet och micron. Nu är det bara beställning av internet, boka släp och packa ner det sista som är kvar.

Ibland känns det som att jag inte gör annat än att flytta. Jag har flyttat i snitt en gång per år sedan jag flyttade hemifrån -06 😏 Man skulle nästan kunna tro att jag tycker det är roligt, men riktigt så är det inte. Det är utmattande, i alla fall tills man har fått in allting i nya bostaden. Efter det är det en piece of cake eftersom jag älskar att plocka och organisera. Det kommer bli så bra i lägenheten. Det bara kryper i hela kroppen när jag tänker på det. Jag vill flytta nu!

Likes

Comments

Allmänt, Utbildning

Idag har vi haft någonting som heter Aktiv inlärning, där vi i grupper har fått illustrera immunförsvaret vid inflammation m.h.a. pyssel. Det var en utmaning då jag tycker att just immunförsvaret är den del av kursen som känns svårast av de delar vi har gått igenom hittills. Det var dock roligt att få göra någonting annat än att bara gå på föreläsningar och seminarium. Lite variation förnöjer 😃

Likes

Comments

Allmänt, Utbildning

För två veckor sedan skrev jag en omtenta i Nutrition 1 och idag kom resultatet. Jag klarade den! Det betyder att jag har säkrat att jag får gå kvar i termin 3 när vi läser Nutrition 2 (enda kursen vi läser den terminen). Det är en stor lättnad att veta att jag inte behöver oroa mig längre, att det finns hopp för mig trots allt. Ett tag var jag ju rädd att jag skulle faila tenta efter tenta och därmed inte klara utbildningen, men nu har jag bevisat för mig själv att jag kan bara jag kämpar på och inte ger upp 💪 Nu är det endast Biokemin jag inte har klarat av de kurser vi har läst. Den är dock inte viktig just nu eftersom det inte finns någon fortsättningskurs efter den, som det gör med nutritionen, så den kommer jag läsa om senare.

Nu kan jag pusta ut och fokusera på tentan i humanfysiologin i slutet på mars.

Likes

Comments

Allmänt

Igår var det min födelsedag. Jag känner mig verkligen inte som 28 år, snarare som 20 år 😂 Mikael kom hit igår för att fira mig. Han svängde in på parkeringen bara sekunder efter att jag klivit utanför dörren för att gå till affären och posta ett paket. Han ringde aldrig när han åkte (jag visste att han skulle komma, men inte när) så jag tänkte att jag skulle passa på, men det hann jag aldrig. Vi gick ner tillsammans istället.

På affären frågade Mikael vad jag ville äta. Han sa att jag fick välja vad jag ville, han betalade eftersom det var min födelsedag. Jag stod och velade mellan om jag ville ha tårta eller om jag skulle använda mitt våffelskålsjärn som jag köpte till mig själv i present härom veckan. Det blev till slut en White Lady-stubbe och mina favoritkakor (chokladdoppade havreflarn). Vi handlade det vi skulle ha och gick sedan hem till mig. Mikael hade med sig en present som jag öppnade så fort vi kommit in på rummet. Det var ett stort paket med rött och fint presentpapper. Jag hade önskat mig en sorbetmaskin, men någon sådan låg inte i paketet utan det var en kolsyremaskin. Varje gång vi har varit på Elgiganten (Mikael älskar att gå dit) så har jag hamnat bland köksmaskinerna och fastnar oftast vid kolsyremaskinerna och stavmixrarna. Jag hade inte förväntat mig att han skulle köpa någonting eftersom jag värderar sakerna vi gör tillsammans, inte sakerna jag får, så det var roligt att han hade tänkt till där och inte köpt någonting bara för att.

Efter presentöppningen satte vi oss i sängen där vi åt tårta medan vi tittade på serien Bosch på min surfplatta. Mikael ville bjuda ut mig på mat också. Han föreslog att vi skulle äta på pizzerian som vi var till härom veckan. Jag tyckte att det lät som en väldigt bra idé eftersom jag hade varit sugen på pizza därifrån i flera dagar. Mikael var nöjd den här gången då han fick rätt sorts kebab (gyros är standard, så man måste säga till om man vill ha nötkött vilket han gjorde nu). Resten av kvällen spenderade vi i sängen med mer tårta och mer Bosch.

Idag har vi varit på en shoppingrunda i Bäckebol köpcentrum. Det var tänkt att vi skulle åka förbi IKEA, men vi skippade det eftersom vi var där sist Mikael hälsade på. Den här gången gick vi bl.a. in på Mio för att kika efter en ny matgrupp till lägenheten. Jag hittade väldigt många som jag tyckte var fina medan Mikael hittade ett bord han gillade, ett visningsex som var till salu. Det var dock trasigt i ena kanten. Hade det inte varit det hade vi kanske övervägt att köpa det. Det får bli en ny vända när vi har flyttat och vi kan mäta hur stort bord vi behöver ha. Då blir det nog lättare att komma överens om ett. Mikael gillade inte många av de matgrupper jag pekade på just för att han tror att de är för stora, men vi kommer ha ett stort kök så något av dem kommer nog få plats utan problem.

Mikael åkte hem tidigare idag, så resten av helgen är jag ensam. Det blir nog mer packning och sen bara ta det lugnt.

Likes

Comments

Allmänt, Flytten

Nu har vi äntligen skrivit på kontraktet för vår nya lägenhet! Idag har vi också skrivit en lista över saker vi vill fråga hyresvärden och vad vi behöver ordna inför flytten. På det har vi börjat planera hur vi ska möblera i vardagsrummet och diskuterat vad vi vill ha för typ av matgrupp då den vi har är alldeles för liten för köket (det är ändå dags att köpa en ny då den börjar bli skruttig).

Det känns som att det är mycket mindre som behöver göras inför flytten till lägenheten jämfört med när jag flyttade till mitt studentrum. Konstigt, men skönt. Jag har tänkt börja packa redan i veckan då jag vill vara så förberedd som möjligt, men också för att jag måste sälja av ganska mycket och vill ha tid på mig att göra det. Ju mer jag hinner bli av med, desto mindre måste jag ta med mig till lägenheten. Det är mest oanvända böcker och tidningar som ska bort. Mikael har det mesta av sina saker i ett förråd och behöver väl egentligen bara packa kläder och göra i ordning Maltes bur så är dem good to go. Lyx 😪

Det enda med flytten jag inte ser fram emot, förutom att behöva springa upp och ner för alla trappor (nu bor jag på våning 4/4 utan hiss och i nya lägenheten kommer vi bo på våning 3/3 utan hiss) är att jag måste möblera om i studentrummet för att få plats med alla flyttkartonger tills det är dags att flytta. Mitt förråd är skrattretande litet, så det är ingen idé att ens tänka tanken på att försöka förvara någonting där. Jag som hatar att göra förändringar jag inte vill göra, om det så är att flytta på en möbel. How weird am I? 😂 Det kommer bli skitbra i slutändan alltihop!

Likes

Comments

Allmänt, Flytten, Kärlek

Idag är en bra dag, för vi har fått lägenhet! 😍 Vi började leta lägenheten i slutet av sommaren och efter tredje visningen, efter 6 månaders letande, var det äntligen vår tur.

Jag var på visning i torsdags och redan när jag klev innanför dörren kände jag att det här är lägenheten för oss. Hallen är stor med mycket förvaring, köket är ljust och fräscht, vardagsrummet har en trevlig karaktär och jag verkligen älskar tapeterna. Speciellt i köket och fondväggen i vardagsrummet. Mikael kunde inte vara med vid visningen p.g.a att han var i skolan, så jag skickade massa bilder när jag var på väg hem. Eftersom han också gillade den tackade vi ja och idag, efter att ha väntat i 1 vecka, bekräftade hyresvärden att vi har fått den! Den nuvarande hyresgästen kan tänka sig att flytta ut tidigare, så om det är okej med hyresvärden så flyttar vi in 1/3 (1 månad tidigare) 😊 Vi är så glada! Vi som fick höra att vi kunde glömma förstahandskontrakt här i Göteborg, att det skulle ta flera år att få någonting, men icke!

Lägenheten vi har fått är en 3 r.o.k på 81 kvm med stor hall, stort vardagsrum och stort kök. Det är 3 minuters gångavstånd till spårvagnen och närmsta mataffär och jag kan åka raka vägen till skolan istället för att byta spårvagn som jag måste göra nu. Hur bra låter inte det?! Det ska bli så skönt att flytta ut ur studentrummet och bo med Mikael igen ❤

(utsikt från fönstret i trapphuset)

Likes

Comments

Allmänt, Kärlek

Gott nytt år på er! Det har inte hänt så mycket här, därav den dåliga uppdateringen. Jag gick på jullov redan 18/12, men det har varit full fart då jag har jobbat mer eller mindre varje dag sedan dess. På julafton fick jag dock vara ledig, så dagen spenderade jag tillsammans med Mikael och en del av hans släkt i Halmstad 🎅 Det var tänkt att jag skulle vara framme kl.09:45, men p.g.a. att varningslampan för oljan på bussen började lysa och föraren av någon anledning inte kunde fylla på den själv fick vi stå och vänta i 1 timme på att en bärgare skulle komma och hjälpa oss med det. Vi blev med andra ord väldigt sena. Grinig och irriterad klev jag till slut av bussen i Halmstad, men humöret blev genast mycket bättre när jag fick krama om Mikael ❤ Tänk vad en kram från den man älskar kan göra.

För att göra en lång historia kort började vi med att åka hem till Mikael för att äta frukost. Jag hade med mig risgrynsgröt eftersom jag var för trött för att äta när jag gjorde mig i ordning. Efter frukosten hälsade vi på Malte, vilade en stund och tittade sen på tv samtidigt som vi mumsade på Delicatoasken och varsitt glas julmust till filmen Ensam hemma innan vi begav oss till Mikaels moster för att fira jul. Vi hann precis dit till Kalle började. Kalle är ett absolut måste, i alla fall när man är Disneytokig som jag 😍 Jag kan inte minnas att jag någonsin har missat det. Det bjöds på både fika och godis, så vi klämde i oss allt från pepparkaksmuffins och kolakakor till toffifee och skumtomtar. Julgodis är det bästa med julen, förutom allt pynt och Kalle, tycker jag 🍰

Efter att nykomlingarna presenterats var det dags för julklappsutdelning. Mikael tyckte inte att vi skulle ge varandra någonting i år, så det skippade vi. Vi fick dock presenter av hans mamma och mormor: strumpor och pengar. De ska vi använda till bio, har vi tänkt. Maten stod på tur efter julklapparna. Det fanns allt möjligt på bordet, men ingen potatis tråkigt nog. På min jultallrik finns alltid potatis, köttbullar, skinka, gustafskorv, rödbetssallad och ägg. Nu var jag tvungen att klara mig utan både korven och potatisen. Tråkigt, men det får vi göra någonting åt nästa år för då kommer nog jag och Mikael med alls säkerhet bo tillsammans och då kan vi ha vårat eget lilla julfirande utöver det med släkten.

Mikael överraskade mig vid matbordet. Jag hade bokat tågbiljett hem, men eftersom hans moster hade erbjudit att jag skulle få hennes micro sa han att han kunde skjutsa hem mig till Göteborg och stanna över natten. På så sätt skulle jag slippa släpa på den på tåget och vi skulle få mer tid tillsammans. Vi avslutade julfirandet med att titta på när Mikaels mosters barn spelade spel och sen gick vi igenom deras DVD-filmer som de inte tänkte behålla. Jag samlar på filmer och tanken var då att jag skulle få kika igenom deras samling innan de skänktes vidare. Efter det satte vi oss i bilen på väg hem till mig, där vi spenderade kvällen med att kramas och titta på film 😍

Nyårsafton firade vi här i Göteborg. Mikael kom hit i lördags kort efter att jag slutade jobbet. Jag mötte honom som vanligt på stationen, men istället för att åka hem direkt som vi brukar stannade vi kvar för att äta på NFC Fried Chicken då vi tidigare pratat om att vi ville äta där. Maten var dock en stor besvikelse. Den smakade verkligen ingenting och kycklingen var torr. Det enda som var gott var läsken... Efter maten gick vi till Hemköp för att handla någonting att äta till kvällen och till frukost och åkte sedan raka vägen hem till mig där vi spenderade resten av kvällen i sängen där vi tittade på serier. 

På självaste nyårsafton gick vi först på stan för att hitta en jacka till Mikael. Den han hade innan var alldeles för varm för västkustklimatet (han köpte den när vi fortfarande bodde i Dalarna), så tanken var att hitta en tunnare vår-/höstjacka. Vi gick igenom nästan varenda klädesbutik och när vi var på väg mot utgången för att åka hem efter 3 timmars letande bestämde vi oss för att gå in i en sista butik och där hittade han en som stämde överens med hans önskemål. När han betalat och tagit på sig sin nya jacka kände jag att jag behövde äta då mitt blodsocker var lågt (känner av det efter 3-4 timmar), så vi svängde förbi en pizzeria i mitt område som jag har velat prova länge. Vi har provat ganska många restauranger i Göteborg nu och alla har gjort oss besvikna, men inte denna! Pizzan var god. Dock fick Mikael fel sorts kebab (kyckling istället för vanlig) och fel sorts lök (röd istället för gul), men det gick bra ändå. I slutändan var vi båda ändå nöjda och vi kan tänka oss att äta där igen. 

Efter maten gick vi in på Hemköp för att köpa ingredienser till den tårta vi skulle äta vid tolvslaget. Det blev en vanlig gräddtårta med sylt i ett lager, vaniljkräm i ett annat, omslutande grädde och jordgubbar och choklad som topping. I vanliga fall brukar vi ha jordgubbssylt, men den här gången tog vi drottningsylt och det var faktiskt godare för nu kunde man känna alla tårtans smaker, annars är det lätt att jordgubbssyltens sötma tar över. Mikael insisterade på att göra tårtan hjärtformad, så det fick bli en romantisk variant den här gången. 

Vid tolvslaget kikade vi ut genom mitt fönster och kramade om varandra. Det är väldigt bra utsikt över stan från mitt fönster, så det kändes logiskt att stanna inne och titta på alla fyrverkerier istället för att gå ut och höra massa smällar och känna lukten av rök. Det blev ett mysigt och lugnt nyårsfirande för vår del. Vi är båda nöjda med slutet av 2017. Nu väntar det studier för både min och Mikaels del. Han började igår och jag börjar först den 15/1 (har dock en tenta 11/1 och är sen ledig några dagar innan den nya terminen drar igång). 

Likes

Comments

Allmänt, Smakbox

Nu har ännu en Smakbox landat hemma hos mig. Den här har tema vinterfest och till skillnad från förra boxen tycker jag att temat stämmer in ganska bra på denna, dock inte alla saker. Hur vintrigt är en påse linschips och fond, t.ex? Mikael har varit här och hälsat på idag och vi har tillsammans provat choklad med smak av glögg och alkoholfri cider med smak av kanel och vanilj. Blä! De var ingen höjdare, utan åkte i sopen. Vi har också ätit av linschipsen, Bouchée och skallechokladen (som vi provat tidigare). Den produkt som jag ser mest fram emot att få använda är saffransaromen. Då är bara frågan vad jag ska göra med den eftersom det inte blir något lussebullsbak i år. Har ni några tips?

Likes

Comments

Header pictures taken by Valeria_Aksakova at Freepix.