Rom ät en sån underbart fin stad! Gillar staden mycket!

Det hela började med att vi kl 3 på natten tog bussen till flygplatsen för att hinna med vårt tidiga flyg. Flyget tog bara två timmar så vi var framme runt 9/10-tiden i Rom. Vi for direkt till en restaurang där vi skulle ha lunch med "Viva Roma" som är en veckas program för människor och alumnis att få ta del av UWP upplevelsen. Jag satt vid samma bord som UWP VD Dale Penny och hans fru. Vi fick såklart pasta till lunch och pannacotta till efterrätt. På kvällen träffade vi våra nya hostfamiljer och denna gång bor jag tillsammans med tre tjejer och vi har hela källaren för oss själva. Vi bor dock ganska lång bort från staden så det tar oss alltid en timme att åka vart vi ska på morgonen.

Hela denna vecka har vi turistat väldigt mycket! Vi har haft en rundtur i Sankt Peters kyrka samt i påvens såkallade "lägenhet". Vi har fått en introduktion av swiss vakter och varför påven har endast swiss vakter de som vakter. Vi uppträdde även utanför Sankt Peters kyrka i Vatikanstaten och fick se påven på nära håll. I torsdags hade vi en annan rundtur i slottet och i fredags rundtur i Colosseum och i Romano forum. Det har varit kul att se men mycket gående och fullt schema. Vi går upp kl 6 varje morgon och har i snitt varit uppe 17 timmar varje dag, ska bli så skönt att komma hem och få sova snart!!!

Lördag o söndag hade vi show, och efter söndagens show åkte vi och åt massvis med pizza, musslor, bröd och vin + gelato med vår hostfamilj, muums! Idag har jag så ont i min fot att jag hade svårt att gå så stannade hemma för att vila. Imorgon ska vi uppträda på spanska trappan för påven igen och på onsdag är det final banquet innan vi säger hejdå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så vi stannade i Lichtenstein fram till i torsdags. Sedan åkte vi 11 h buss upp till Antwerpen i Belgien. Många åkte tillbaka till samma hostfamiljer som vi hade förra gången vi var här, precis som jag och Hanna gjorde. Vilket var skönt eftersom vi endast skulle vara här i fyra dagar.

Under de sista dagarna i Lichtenstein hade vi olika typer av workshops, tränade, såg film och shoppade lite dekorationer inför final banquet som ska ske dagen innan alla åker hem.

Väl framme i Antwerpen fick jag möjligheten att tillsammans med 12 andra åka till kungliga balett skolan för en rundtur. Väldigt strikt men duktiga! Igår åkte Hanna, jag och vår hostmamma till Bryssel för att turista lite. De sänkte farlighetsgraden i torsdags till en 3a istället för 4a. Det var militärer överallt o staden men ändå väldigt mycket folk ute på gatorna. Vi gick förbi Manneken-Pis, slottet, några kyrkor och även Grand Place. Jättefin stad! Sedan åkte vi hem och åt hemmagjorda hamburgare och pyntade julgranen. Idag gick jag ut och gick en sväng innan vi hade brunch tillsammans. Resten av dagen spenderade vi i soffan, spelade lite kort och bara tog det lugnt. Nu har vi ätit gott och ska vi snart tillbaka till castet för att övernatta i en lokal eftersom vårt flyg till Italien går så tidigt imorgon så att vi måste upp redan vid 4 på morgonen. Så imorgon är vi i vår sista stad på hela turen, 10 dagar och sen är jag hemma.

  • 41 Readers

Likes

Comments

Nu är det söndag igen och det har hänt mycket under denna vecka. Direkt när vi kom fram till Lichtenstein i måndags hade vi en gästföreläsare. Marco hette han och han föreläste om sin väg till framgång, han har under flera år varit en professionell skidåkare. Sedan träffade vi våra hostfamiljer och denna vecka bor jag tillsammans med Marcela från Costa Rica. Vi bor i ett mysigt hus i Schaan i Lichtenstein som i precis är omgivet av berg. Det har varit fint väder och igår började det snöa uppe på bergen, väldigt fint!

I tisdags hade vi en tävling där vi skulle hitta olika statyer och platser i Lichtenstein, både för att se oss omkring i landet och för att ha kul. På kvällen åkte vi över till Österrike eftersom det bara är 20 minuter bort. Dagen efter for vi till Schweiz som ligger 10 minuter bort. Under onsdagen åkte jag till en skola och hade olika workshops och på torsdagen åkte vi till ett ställe som heter Lukashaus. Det är ett område där ca 80 personer med mentala störningar bor och vi hjälpte dem med att ta bort ogräs och gamla växter samt att vi hade en "fashion show" med internationell kostymer för dem. Sedan hade vi även en jamming session tillsammans eftersom de älskade musik.

Vi hade show fredag och lördag och sedan pratade vi mycket om hur vi ska göra nästa vecka då det var planerat att åka till Bryssel. Som det ser ut nu stannar vi här i Lichtenstein tills på torsdag och om omständigheterna förbättras åker vi till Bryssel, annars stannar vi här.

Idag sov vi ut och sedan åkte vi till gränsen mellan Schweiz och Lichtenstein för att ta lite bilder. Sedan for vi till Österrike och kollade i en butik samt fikade i en gammal stuga. Det snöade jättemycket där och säkert 2-3 decimeter snö på marken! Imorgon ska vi i vilket fall ha lite träning och filmmys tillsammans.

  • 60 Readers

Likes

Comments

Nu ska vi snart lämna Schweiz för att ta oss till Vaduz, Lichtenstein imorgon. Endast två timmar i buss vilket ska bli skönt! Lichtenstein är ett putteland med endast 37 000 invånare så det kan hända att vi bor utanför gränsen beroende på vart de har funnit hostfamiljer.

Har varit en del sjuk denna vecka, en förkylning som inte vill försvinna så två dagar har mestadels bestått av tedrickande, sängliggande och sömn. Utöver det har jag denna vecka varit och tvättat fönster i ett hem för människor med mentala störningar/problem. Det var jätteintressant att se hur de bodde - väldigt fint och inrett med massvis av Ikea möbler. Av ren slump var hon som arbetade där svensk och kom från Småland vilket var lite skojigt. Hon har bott där i 6 år men skulle egentligen bara stannat och jobbat 1 år, men hon gifte sig och stannade istället kvar. Vi lagade och åt lunch tillsammans med de (ca 10 st) som bodde där.

En annan dag lärde jag mig om hur man förbereder en stad inför att UWP kommer dit, dvs en PR:s jobb. Så allt från att hur man hittar hostfamiljer, matdonationer, faciliteter att befinna sig i och vanlig promotion. På kvällen tog vår hostmamma oss till Konstans i Tyskland, vilket var första gången jag var i Tyskland!! De va skojigt!

Denna vecka var vårt såkallade "hometeam" ansvariga för att hålla allt rent och ge information varje dag. Vi har dock varit i två olika städer eftersom Fraunfeld inte är särskilt stor så hälften har varit där medan andra hälften har befunnit sig i Weinfeld, de är 20 min ifrån varandra. Jag och Mathilde (från Belgien) var då såkallade "city runners" tillsammmans i Fraunfeld och klädde ut oss till olika figurer flera av dagarna medan vi höll i morgonmöte och kvällsmöte. Första dagen var vi ABBA tillsammans med Matt och Giovanni som var city runners i Weinfeld. Sedan fortsatte vi att vara Macklemore och Snoop dog, Mickey Mouse och sedan peppar och salt.

Idag är det söndag vilket innebar att vi har varit med vår hostfamilj. Vi åkte till Rheinfall vilket är ett vackert vattenfall och sedan till en gammal liten stad som hette något i stil med Stein Om Rhein... Typ... Var hela 17 grader här idag vilket är knäppt för att vara i mitten av november. Sedan åt de ostfondue och jag pumpsoppa hemma i Fraunfeld.

Nu har jag packat och ska snart sova!

Idag fick jag även en liten video från släkten där hemma, då får man lite hemlängtan! Kram på er!!

  • 72 Readers

Likes

Comments

En första vecka i Schweiz, Neuchâtel är snart över och jag har insett hur vackert Det verkligen är här, iallafall där jag bor just nu. Har dock varit mycket dimma på morgon och kväll men under dagarna mycket sol. Bor hos en familj med tre söner, 8, 10, 12. Mamman är engelskalärare och de är alla väldigt generösa. (Plus lagar god mat och älskar choklad😃😃)

Volontärarbetet denna vecka har till stora delar handlat om att renovera en kyrka som senare ska bli en teater. Vi har rivit upp golvet och täckt för orgeln så den inte blir full med damm. Jag har även arbetat på en skola genom att göra workshops och pratat om viktiga ämnen tillsammans med eleverna. På kvällen åt vi raclett som är en väldigt vanligt typisk schweizisk maträtt.

I torsdags hade vi en lång workshop med castet som handlade om flyktingar och immigranter. Vi hade två gästpratare, en som arbetade vid landgränsen i Schweiz och en kille från Eritrea som hade kommit till Schweiz för tre månader sedan. Han flydde från Eritrea för att han inte tyckte att han hade någon frihet där, han kunde inte uttrycka sina åsikter och känslor och kom därför till Schweiz. Processen för att bli en schweizisk medborgare är dock lång och han kan inte ta hit sin familj förrän han är det.

I fredags hade vi en av våra tre shower, och sedan gick jag dock och blev sjuk igen. Stannade hemma och sov hela lördagen.

Idag hade vi en lång sovmorgon och sedan god brunch. Efter det åkte vi till en chokladfabrik och fick en rundtur. Sedan åkte vi till ett badhus/spa och badade i varma utomhuspoolar samt badade bastu. Nu har vi ätit wok, packat klart och imorgon far vi vidare till Fraunfeld i Schweiz. Yay!

  • 80 Readers

Likes

Comments

Två snabba veckor i Europa har runnit iväg utan att jag har haft tid att skriva här. Till att börja med så är det så himla underbart att äntligen vara tillbaka i Europa! Trots kylan... Känner mig verkligen hemma i Europa.

Första veckan i Oostende var fin, hade en superhärlig hostfamilj två nätter som berättade mycket om Belgien. Sedan kom mina kära päron och besökte mig. Vi hann med att strosa runt i staden Oostende, äta musslor och annan god mat, hänga i Brügge och dricka lokal öl, gå på chokladmuseum och annat mysigt. Var skönt att ha några dagar ifrån UWP och träffa M & P efter 4 månader ifrån varandra.

Befinner mig just nu i mina Musse pigg-lakan i Mechelen (Antwerpen, Belgien) och har haft en skoj dag tillsammans med min hostfamilj. Sov till tio, tog en kort joggingtur innan vi åkte till centrumet i Mechelen, kollade bland annat in en väldigt fin katedral och sedan åkte vi och bowlade. Senare åt vi fondue på en lokal restaurang vilket smakade gudomligt! Igår hade vi två shower, inte fullt i auditoriumet men ändå bra shower. (Det var även halloween så under vårt genrep var många från castet utklädda till olika figurer). I veckan har jag arbetar med skolklasser, vi har haft workshops i klassrum samt en dag fick vi möjligheten att träffa Anton Philips. Han är en äldre man som undervisar om motivation. Han pratade mycket om hur viktigt det är att hitta ett yrke som gör en glad och motiverad, samt hur man kan finna det jobbet.

Imorgon far vi vidare till Schweiz, vilket blir helt nytt för mig! 9 h i buss väntas men ska bli så skönt att bara sitta och göra ingenting! Godnatt!

  • 98 Readers

Likes

Comments

4 dagar i Toluca och 10 dagar i Puebla har gått förbi sedan jag senast skrev här. I Toluca var vi mestadels på skolan Tec de Monterrey, umgicks med studenterna där, haft workshops och uppträtt. När vi kom till Puebla blev jag dock sjuk och fick ta det lugnt i flera dagar. Jag flyttade in tillsammans med Catharina hos en mamma och hennes son men flyttade sedan bara några dagar efter till två studenter för att mamman jobbade i Mexiko city under vardagarna.

I tisdags och onsdags arbetade vi tillsammans med en organisation som hjälper barn och ungdomar som antingen är hemlösa eller bor i ett våldsamt hem. Vi städade upp en av deras trädgårdar på "fosterhemmet" på tisdagen och på onsdagen åkte jag hem till en av familjerna de samarbetar med för att gräva och fixa så familjen kunde ha en trädgård där de kan odla grönsaker.

I veckan har vi också haft två stora workshops om överbefolkning och fattigdom vilket har varit annorlunda men intressant. I fredags inträffade lite skandaler så Catharina och jag bestämde oss för att lämna vår hostfamilj och flyttade in i ett jättefint hus tillsammans med staff från uwp.

Igår åkte vi på en såkallad African Safari och såg massa olika vilda djur och hade en jättemysig dag. Idag har vi bara tagit det lugnt, tvättat, tagit en promenad och nu ska vi äta pizza och se på skräckfilm. Imorgon fortsätter resan mot Mexiko city för att sedan flyga till Europa! Ska bli så skönt att äntligen komma i samma tidzon som familj och vänner.

Btw så har jag lärt mig hur man gör ballong konst, Yay!

Likes

Comments

Denna vecka i Zacatlán har varit min bästa vecka i UPW! Zacatlán är en pytteliten stad och många av de människorna här har aldrig ens varit utanför staden, därför är det verkligen en stor grej att vi är här och hjälper till samt uppträder.

Under vår första dag här i Zacatlán åkte vi till ett ställe som hette Tuliman, där åkte vi zip lining, klättrade i träd, gick på linor och såg ett jättefint vattenfall! I onsdags hade jag tillsammans med fyra andra från castet en oväntad presskonferens på ett litet universitet som fokuserar på turism. Vi pratade i mikrofon inför studenterna och tog massvis med foton efteråt. Vår show hade vi i en iskall sporthall i fredags och igår hade vi minishower ute på torget för att erbjuda de människor som inte hade råd att gå på hela showen att få se lite av den. Vädret växlar väldigt mycket här så är varmt under dagarna men iskallt på morgon och kväll.

Idag har vi gått runt på en marknad där de säljer massa olika frukter, grönsaker, kycklingar och kläder. Vi har ätit glass för 3 kr, hängt hos min hostmammas systers ranch och nu packar vi väskan för att lämna denna stad. Tre timmar buss imorgon innan vi är framme i Toluca som är nästa stad i Mexiko. Där stannar vi däremot endast i 4 dagar.

  • 161 Readers

Likes

Comments

Hola!

Monterrey är en sådan fin stad, stora berg täcker hela horisonten! Fun fact är att det finns fler människor här än i hela Sverige. Under denna uwp-vecka har jag målat och städat upp en skola som nu ser jättefräsch ut, haft en culture fair på en skola för familjer med låg inkomst, haft vår show samt lärt mig hur man sköter spotlighten under showen. En dag fick vi en liten tur på stålmuseumet som var den första industri verksamheten här i Monterrey. Efteråt gick några av oss och tog en tur med parishjulet i närheten för att titta mer på utsikten.

Jag bor tillsammans med Huhu från Kina hos en kille som heter Guillermo och hans mamma Maria de la luz. De har varit hur gulliga som helst och har ätit så himla god mat varenda dag. Allt från mexikanskt, japanskt till brasilianskt. 😍 Idag på vår hostfamily dag var vi och tittade närmare på de fina bergen samt muren som är skapad mitt emellan två berg för att förhindra farliga stormar att ta sig in i staden och förstöra hus och byggnader. Vi shoppade även någon timme på ett köpcentrum och tog en sväng till en lokal marknad innan vi åt en stor lunch på Pampas, en brasiliansk restaurang där de går runt med olika sorters kött på spett och serverar vid borden. Det var bland det bästa jag ätit! Smakade bland annat kotunga och drack gurklemonad för första gången!

Imorgon väntar 14 h bussresa ner till Zacatlan... Woop! Godnatt!!

  • 173 Readers

Likes

Comments

​Hej igen!

Söndagen är nästan slut och väskan är packad ännu en gång. Imorgon åker vi till vårt andra stopp på den Mexikanska turen, Monterrey. Det ligger ungefär 7 h norr om Aguascalientes. 


I fredags hade vi sen frukost tillsammans med Aguescalientes borgmästare samt massa studenter från ett av Aguascalientes största universitet. Jag hamnade ensam vid ett bord tillsammans med sex killar som inte pratade särskilt mycket engelska och en 29-årig tjej som pratade lite engelska. Samma kväll gick jag och min hostsyster Sofia ut och mötte upp flera från castet samt deras hostsyskon på baren Reyes. Vi hängde även en stund på Barezzito som är mer av en klubb innan vi for hem. 

Igår hade vi vår första show i Mexiko och det kom ungefär 2500 människor. Dock började det olyckligtvis med en liten brand under scenen pga överhättning, så lampor och lysen började krångla. Showen blev en timme försenad men det blev en stor succé och mexikanerna klappade och ropade mycket! Idag åkte jag tillsammans med min hostfamilj till en katolsk kyrka för gudstjänst, allt var på spanska och jag förstod cirka 1 % av vad de sa, men det var intressant att se! Var dock väldigt kvavt där inne och min kropp klarade inte riktigt av det så svimmade lite halvt men blev bättre när jag fick lite frisk luft. Efteråt åkte vi hem till deras farmor och farfar som bodde i ett superfint, nästan mansion-liknande hus och mötte upp fler av deras familjemedlemmar för att sedan ha släktlunch på restaurangen The Olives. Det var den bästa buffén jag ätit än så länge på denna resa trots att det inte var någon mexikansk mat. Senare åkte jag och de två äldre systrarna till Cinépolis (mexikansk biograf) och såg The maze runner 2. De köpte även popcorn och dränkte dem i stark salsa vilket jag inte tyckte smakade särskilt gott alls...

Likes

Comments