Född ur kylan av Nora Roberts

Mojsning sötisar

Jag har nu läst ut den andra boken och är så nöjd och belåten. Det är en sån fin feel good bok likadant som den första. I denna boken så fick man reda på att de har en halvsyster. Det vet man i och för sig redan om man läser baksidan på den tredje boken. I första boken så får man reda på att deras pappa hade älskat en annan kvinna. I denna bok så fick man reda på att den andre kvinnan hade skrivit tre brev till deras pappa och att de två var riktigt förälskade. Det jag läste på baksidan på den tredje boken var att halvsystern skulle bli förälskad på Irland. Jag hoppas för gud i himlen att det är Murphy. Man har fått lära känna honom lite grann under dessa två böcker och han är en så gullig karaktär. Jag har nog aldrig varit så intresserad av att veta vilka de två huvudkaraktärerna är. Det beror ju på att man har kunnat läsa båda parternas namn på baksidan på dem flesta böckerna jag har läst. Hursomhelst det jag tyckte om med denna boken alltså bok nummer två är att man får se lite mer från den mer tystlåtna och tillbakadragna systerns perspektiv. För de båda systrarna Brianna och Magaret är verkligen som natt och dag. Nu börjar jag bli hungrig så lite snabbt fakta om boken. Boken heter Född ur kylan och gavs ut i Sverige 2000, själva boken trycktes i och för sig i Finland 2000 så runt den tiden tänker jag mig. Den gavs i alla fall ut av Albert Bonniers förlag och översattes av Gunilla Holm. På bokens baksida så står det:

"Hennes kyliga skönhet döljer ett passionerat hjärta

När höststormarna nalkas den lilla byn på Irlands västkust brukar Brianna Concannon stänga igen sitt bed & breakfast-ställe för vintern. Det idylliska gamla föräldrahemmet som hon rustat upp har normalt inga gäster under vinterhalvåret, men Brianna har inget emot tystnaden och ensamheten. I år väntar hon dock en ovanlig gäst. Den amerikanske deckarförfattaren Grayson Thane har bokat rum för en månad för att hitta nya miljöer och kunna skriva i lugn och ro. Tiden går och Grayson smälter så småningom in i den irländska vardagen, han vandrar runt i omgivningarna, besöker byns pub och lär känna människorna. Mellan honom och Brianna utvecklas en passionerad kärlek, men båda är införstådda med att den har ett slut i och med att Grayson återvänder till Amerika. Och den dagen närmar sig...

Född ur kylan är andra, fristående, delen i Nora Roberts trilogi om tre systrar på Irland. Den första Född ur elden (1996), handlade om den temperamentsfulla glaskonstnärinnan Maggie och hennes kärlekshistoria med galleriägaren Rogan. Nu möter vi den blonda, svala, plikttrogna Brianna, som älskar arbetet med hus och trädgård och som slutat hoppas på den stora kärleken."

Nu så ska jag värma maten i mickron och äta sen börjar jag med den sista boken i serien. Jag håller tummarna på att det är Murphy som halvsystern kommer bli förälskad i.

Massa kramisar

nubiy

Gillar

Kommentarer