– Vi fikk melding fra resepsjonisten klokken kvart over tre i natt. De hadde slitt litt med en andemor og hennes unger som holdt til på utsiden av hovedinngangen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til TV 2 natt til fredag.

Da resepsjonisten forsøkte å føyse den lille familien vekk, ble andemor hissig og beskyttende overfor de to andungene sine.

– Vi sendte en politibil dit, men andemor var fortsatt beskyttende overfor ungene. De nektet å etterkomme pålegg om å fjerne seg, ler Gulbrandsen.

To politimenn fikk etter en tjue minutters tid andefamilien til å flytte seg fra hotellets hovedinngang.

Eller som som Oslo-politiet så fint skrev på Twitter: «Endene kvakk til, da politiet ikke lot seg skremme av brusende fjær. Ro og orden ble gjenopprettet».

BORTVIST: Andemor og de to ungene ble til slutt bortvist av politiet. Foto: Politiet
BORTVIST: Andemor og de to ungene ble til slutt bortvist av politiet. Foto: Politiet

Scandic-hotellet ligger ikke langt unna Akerselva, og Gulbrandsen utelukker ikke at andefamilien kommer tilbake.

– De kan nok returnere hvis de føler det er et fint sted å være. Det er ikke noe galt at de er der, men de kan være utsatt for trafikken i området.

– Kommer dere til å rykke ut igjen hvis andemor og ungene kommer tilbake?

– Det kan hende, vi må vurdere det, ler Gulbrandsen.

– Jeg forstår til en viss grad resepsjonisten som følte han ikke fikk gjort noe med dem. Men det er hensynet til endene at vi ønsker å få de til et tryggere sted og vekk fra trafikken, sier