Header

Tänkte jag skulle summera veckan men jag måste anstränga mig för att inte skrika TRÅKIG rakt ut. Har verkligen drabbats av tristess denna veckan även om vi hittat på grejer. Problemet just nu är att jag har ingen aning om hur man underhåller ett spädbarn. Är det ens möjligt? Den här tiden kanske bara ska genomlidas? Det är ju tur att det finns ett slut i alla fall och att varje tråkig dag här framöver leder oss mot bättre tider.

Just nu är jag fast i ett ekorrhjul av mat, gnäll och tupplur. Han är inte road av leksaker och inte av min gedigna underhållning heller. Han trivs däremot med att bli buren runt runt runt så för att slippa gnäll är det så vi spenderar mycket av tiden. Förstår att han tycker det är jättespännande att upptäcka allt nytt men jag dör ju av tristess efter att ha inspekterat varje hörn av lägenheten för fyrtioelfte gången. Längtar tills han får upp intresset för något annat, förslagsvis babygymmet eller så. Hade vart guld om man kunde få en sekund för sig själv också under dagen, för nej, inte ens under hans tupplur klarar han av att vara själv. Det ska sovas i sjalen eller i mammas famn, annars blir det inte mer än tio minuter med stängda ögon.

Bild tagen i stillasittande tillstånd av bebis ansiktsuttryck att döma.

Det roliga med veckan har varit när vi lämnat hemmet. Så det får bli att planera in fler aktiviter framöver. Denna veckan tog vi en tur till IKEA med min mamma och syster, vilket kanske inte låter så mycket för världen, men låt mig tillägga att besöket gjordes under dagtid. Otrolig lyx att slippa vänta till efter arbetstid för att få sällskap, och nya galgar - inte att förglömma. Sen var vi en sväng på BVC och testade babymassage och en promenad i blåsten med andra mammor har vi också hunnit med. Bonus att det var både fettisdag och alla hjärtans dag denna veckan så man har blivit bortskämd med semlor och rosor.

Nu är det äntligen fredag och Bob har precis nattat den lille så nu väntar chips och tv för den här mamman. Göööött äre.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi flyttade till en ny lägenhet i slutet av december som jag fortfarande inte vet om jag gillar riktigt, men jag vet att det finns att göra om man säger så. Värst är väl trägolvet som sitter på väggen i hallen, blir ju ett mycket större projekt att behöva riva ner det först istället för att bara gå bananas med färg som vanligt. Förstår inte människan som tyckte det var en härlig lösning med lite golv på väggen, och sen inte sätta det på alla väggar i hallen utan bara på några? Dessutom snyggt matchat med en plastmatta på golvet. Varför la dom inte golvet på golvet istället? Men nog om hallen.

Dagens rum att avhandla är köket.
Inte mycket att gilla där heller egentligen, men vi har i alla fall börjat måla köksluckorna så snart har vi dom att tycka om. Vi har valt att måla dom grå och sätta enkla handtag i blank nickel på. Kommer bli bra, jag menar, allt är bättre än så dom är nu. Det är ett riktigt standardkök som påminner om ett fikarum på valfri kommunal verksamhet, tråkigare går inte att hitta. Men ändring är på g. Golvet är en tråkig plastmatta så den ska ersättas med laminat så småningom, vi har funderat på något ljust men kan inte riktigt släppa tanken på något mörkt, vi får se.

Har klippt ihop en liten mood board på tavlor och annat att komplettera rummet med.
Det svåra är bara vilken färg vi ska ha på väggen? Det är ingen stor vägg som ska få färg så jag tror vi ska vara modiga och välja något utanför gråskalan. Just nu lutar det åt något grönt eller orange, ingen skrikig orange i så fall utan mer åt tegel/terrakottahållet. Kan vara kul att väga upp förlusten av 90-talsluckorna med lite schysst väggfärg från samma decennium kanske? Värsta som kan hända är ju att det blir apfult, och då får jag väl måla om :)

poster bananblad här, poster kaffetjej här, poster citron här, poster text här, lampa här,
moccamaster här, stokke barnstol här, matgrupp här, matta
här

Likes

Comments

Skönt med söndag, enda dagen på veckan då det känns okej att inte göra något alls.

Har alltså passat på att hänga i soffan hela dagen, lol, som om jag inte gjort det hela veckan. Men det har fan vart slitsamt att vara sjuk så det har ändå vart gött att inte ha något att göra. Bara käkat pannkakor och varvat internet med OS i bakgrunden typ.

Frank har vart en snäll bebis hela dagen och jag är så nöjd över att vår nya sömnrutin verkar fungera. Fast jag vet inte om den är så ny, eller om det ens är en rutin, men har haft tur att få honom i säng innan 20.00 tre dagar i rad. Nästan helt utan skrik också. Har inte alls vart bra på rutiner så tidigare har Frank vart med oss hela kvällen tills vi också går och lägger oss. Han har ju inte varit vaken hela tiden så klart utan kanske sovit på soffan eller så men hjälp vilken skillnad att få hänga själv på kvällen och sen bara krypa ner i sängen när han redan sover i sin säng. Sjukt att vi inte gjort såhär tidigare, istället har vi stått där på kvällen med en övertrött bebis att försöka lugna just när man själv ville lägga sig och sova. Inte optimalt, men man lär så länge man lever etc etc.

Ska jobba mer på rutinerna, har inga än vad gäller mat eller sovtid på dagen. Känns svårt att planera bara, eller nej, det svåra kommer vara att följa rutinen. Jag gillar ju att vara spontan så det skrämmer mig lite om allt ska styras av Frankos mat och sovklocka. Men det hade kanske gett andra fördelar som jag inte kan se nu? Får testa och se helt enkelt.

Likes

Comments

Den här veckan går till historien som den sämsta i år. Egentligen på flera år för jag kan inte minnas när jag var såhär sjuk senast? Nytt för i år var att ha en bebis också att ta hand om mitt i feberfrossan, det gick trots omständigheterna bra, men det var inte direkt trivsamt för någon av oss. Så himla tacksamt att det nästan är över nu, och att Franko verkat ha klarat sig, om jag inte jinxar det nu det vill säga…

Oh well, har egentligen inget mer att bjuda på, allt som vi hade planerat i veckan och helgen har vi ju fått ställa in. Längtar ihjäl mig tills vi är friska och kan ta igen det.

Likes

Comments

9595 dagar senare så sitter jag här, och skriver. Typ sist på bollen så egentligen borde jag väl lägga krutet på en egen kanal på YouTube istället, jag menar, rörligt material ska ju vara det nya. Synd bara att jag är en stel fucker så en vlogg med mig hade bara vart smärtsamt, för alla inblandade. Så nej, det får bli text för min del.

Johanna heter jag, 26 år, sitter sällan ensam om kvällarna då jag löst den biten med både sambo och barn. Frank, som är två månader, kommer säkert figurera rätt kraftigt här.

För att rättvist beskriva mig själv så är jag en skeptiker av rang, jag färgkoordinerar bokhyllan och jag tycker frukost är det bästa målet på hela dagen. Jag uppskattar sällan solnedgångar tbh men står gärna i regnet under way out west med en öl i handen. Finns såklart fler sidor av detta mynt men det får vi ta med tiden. Come along ong ong...

Likes

Comments