Header

Ibland räcker det med att byta plats på saker och ting i hemmet. Ingen större förändring behövdes göras i detta fall. Men för att få en annan känsla i rummet, så valde jag att ta ner väggdekorationerna och ersätta dem två snygga tavlor. Rummet får nu ett annat djup och känns betydligt mer inbjudande!

Före - Efter.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag fixat en liten del av ett kök, spisutrymmet och diskbänken. Två ytor som har stor potential med rätt detaljer. Jag valde att införa skapligt med grönska och att ha det man ofta använder dagligen nära till hands, i detta fall redskap, kryddor och olja. Det här är en väldigt enkel förändring, som trots det lilla, ger så mycket känsla för rummet! Innan var denna del av köket ett ställe som inte fick så mycket uppmärksamhet, förutom vid matlagningen. Nu används spisen även när mat inte tillagas!

Basilikan är fantastisk att ha nära till hands, dels för att den är en fräsch växt att kolla på och det blir enkelt att medför den färska kryddan i matlagningen! Fredskallan tog jag med för att den gärna kan stå lite mörkare utan att torka ut. Sist men inte minst så valde jag att ta in lite av grönskan utanför! Murgröna, några grenstjälkar av "plättar i luften" och blomman Stjärnöga.

Tips: Man behöver inte alltid köpa nytt för att få en ny känsla i hemmet, kolla över vad som finns i dina gömmor och låt dessa saker få ett nytt användningsområde och plats i hemmet!

Likes

Comments

Kolla förvandlingen! Byt ut krukan och jorden, mot glas och rötter. Så himla snyggt och vilken skillnad det blev av en sådan enkel förändring.

Likes

Comments

Favoriter i soffan.

Dessa härliga randiga kuddfodral kommer från Jysk och dem kostar 100:- styck. Jag verkligen gillar det randiga mönstret som gömmer små sicksackmönster i sig. Den grön-vita kudden med stora sicksackmönster kommer från Åhléns. Jag fyndade den (både fodral och innerkudde) för 1,5-2 år sedan ungefär, på halva reapriset!! Jag betalade 100:- för den då och gick hem överlycklig med min nya kudde i en påse.


Likes

Comments

Idag har jag gjort om en liten del av ett sovrum. Jag valde att arbeta med den gråa färgen i olika nyanser, som redan fanns i rummet. Trots den ganska mörka gråa på väggen, får rummen ändå ett ljus känsla med hjälp av ljusare nyanser på textiler osv. En varmare nyansen av grått tycker jag passar bra på väggen i ett sovrum, där lugnet ska ligga i fokus.

Före: En kal vägg, utan någon speciell funktion. Byrån har stått där under en längre tid och används egentligen inte ens.

Efter: Jag skapade en plats där man kan sitta och njuta av lugnet. Spegeln kom upp på väggen, lågt placerad för att få en känsla av att taket är högre än vad det är. Även tavlorna placerade jag lågt, det blir en mysigare känsla att ha motiven på väggen lågt och samlade. Jag plockade in grönska och ljus i rummet. Grönskan behövs på olika vis, den ger rummet en harmonisk känsla samtidigt som den tillför ren luft i rummet. Filtar, kuddar och fällar skapar liv hos möblerna.

En annan sak att tänka på är att ta vara på andra saker i rummet, som i detta fall, klädställningen och kläderna där på. Bara genom att hänga några passande koftor längst fram, så passar klädställningen bättre in i rummet. Det se inte längre rörigt ut!

Likes

Comments

Hej och välkommen till företaget NOVITATE design´s blogg. Jag som driver detta företag och denna blogg heter Julia och jag är 23 år gammal. Jag bor i Mora, i Dalarna tillsammans med min lilla familj som består av min sambo och vår lilla son. Jag startade företaget NOVITATE design för att inredning och design är min favorithobby och varför inte ta chansen att ha sin hobby som sitt arbete? Ni kommer att kunna följa mitt arbete på denna blogg och jag hoppas att ni kommer tycka att det är intressant och givande!

Likes

Comments