Idag var det The Day, dagen då jag äntligen skulle få mönstra och eventuellt få en plats på en grundutbildning inom försvaret, men riktigt så blev det inte.
Dagen började med en tidig resa till Stockholm för att sen knata mig fram på gatorna till rätt adress med hjälp av Google Maps. Väl framme satt vi ett gäng förväntansfulla, nervösa och några likgiltiga i väntrummet och väntade på instruktioner för vad som skulle komma.
Vi fick skriva in oss och låsa in våra tillhörigheter för att sen gå till datorsalen och skriva prov. Det var svårt att uppfatta hur det gick under provets gång, lite samma känsla som efter högskoleprovet. Efter det var det dags för ett möte med en psykolog, efter en stund i ett annat väntrum. Väl hos psykologen fick jag lite information för hur samtalet skulle se ut och sen körde vi igång. Efter samtalet fick man gå tillbaka till väntrummet en stund för att den som man pratat med skulle göra en sammanställning av det som blivit sagt och efter det ropades man in igen. Och det var där det sprack för min del och jag blev tillsagd att min mönstring slutade där och att jag skulle åka hem. Av någon anledning ansåg hon att jag i dagsläget inte är lämpad för en tjänst inom det militära. Jag respekterar helt hennes beslut trots att jag själv inte förstår det helt och hållet. Hon är den med kompetens och jag vill inte vara en onödig risk om det är så hon bedömer det. Men, det känns tungt. Tårarna har runnit lite sporadiskt sen beslutet och så kommer det nog vara de närmsta dagarna det kommer på tal också. Men det är okej, jag hade nog bara ställt in mig på att det skulle bli av och nu när det inte blev så, ja då känns det lite tomt.
Vi får se om jag försöker igen om 18 månader eller om jag kommer på andra tankar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi är inne på andra veckan i februari och det känns som att dagarna bara flyger förbi.
Jag började plugga en kurs på distans här om dagen "doping i idrott och samhälle" och jag känner på mig att jag kommer att njuta lite mer under den här kursens gång än vad jag gjorde när jag läste naturkunskap.
Utöver det så händer det en hel del annat skoj i februari, på söndag har jag bokat in mig på en introkurs i crossfit mest bara för att testa och se om det är något för mig då jag i dagsläget känner mig lite understimulerad på gymmet.
Nästa vecka ska jag klippa mig och jag funderar på en gardinlugg, jag blir så snabbt trött på mitt utseende och får som begär att förändra något. Mindre bra för plånboken men ibland måste man få unna sig.
Senare under månaden är det även dags för tester inför militärutbildning och jag försöker förtränga det faktum att jag måste prestera. Det funkar toppen hittills
Jag och min syster ska även på William Spetz show vilket jag ser fram emot hur mycket som helst. Så ja ni hör ju, månaden är fullspäckad med en massa smått och gott och för stunden trivs jag väldigt bra med det.

Likes

Comments

Godmorgon, jag har vaknat upp en rimlig tid både igår och idag trots att jag gått och lagt mig senare än vad jag normalt är van vid. Jag har hunnit ha en riktig mysmorgon och bara legat och jäst framför en serie i sängen. Men nu börjar jag bli hungrig och jag är sugen på en riktig dunderfrulle så planen är att ta en kort promenad till affären i det fina vädret för att inhandla något gott.
För övrigt blir det nog inte en så hektisk dag, jag ska foodprepa inför veckan och även försöka orka att klämma in lite städning om jag känner för det. Annars har jag bara tänkt njuta av söndagen till ära.

Likes

Comments

Jag blir så ledsen när jag hör personer diskutera #metoo och fokuset fastnar på klanka ner på folk som blivit utsatta för sexuella trakasserier av olika slag bara för att det finns andra som blivit utsatta för våldtäkter och det är värre.

Det handlar inte om att mäta vem det är mest synd om, det handlar om att inte bagatellisera ett beteende som inte är försvarbart.

Det är att vifta bort handlingarna oavsett typ som är ett samhällsmisslyckande och det vi behöver komma bort från. Det har blivit så pass vanligt att en del till och med påstår sig att inte veta när det är okej att närma sig en annan person och ser man inte problemet i det kanske man bör försöka se saken ur ett annat perspektiv för både sin omgivning och sin egen skull.

Oavsett situation så grundar sig det hela i att ha respekt för medmänniskan och att handla under samtycke. hur svårt ska det vara?

Inget ska längre gå obemärkt förbi för handlar du inte under samtycke i en situation som kräver det så har du gått över gränsen PUNKT.

Likes

Comments

Sitter i väntrummet hos tandläkarn och inväntar min tid. Det var ett tag sen sist så det ska bli spännande att få dagens dom, tänkte även passa på att teckna upp en försäkring då i år är året då jag fyller 21.
Jag har spenderat helgen i Lindesberg hos min fina Elin, vi har promenerat, halloweenfestat och mest av allt bara tagit det lugnt. Det har verkligen varit supermysigt och vi måste se till att det inte dröjer allt för länge tills det är dags igen, för det blir ju lätt så.

Likes

Comments

Det är mycket just nu, ett näst intill heltidsjobb med pågående utbildningar, distansstudier på 50% samt att jag försöker förbereda mig för högskoleprovet som äger rum i helgen. Behöver jag ens nämna att mitt sociala liv inte existerar i dagsläget. Dock är allt detta självvalt och jag är faktiskt inte bitter. Jag tycker att det är så coolt att se hur mycket jag faktiskt klarar av om jag bara går in med en positiv inställning, planering och själv disciplin. Men jag är trots det ganska nöjd över att distansstudierna börjar röra sig mot sitt slut och längtar lite efter att kunna komma hem från jobbet och bara slänga mig i sängen för att glo på en serie. Idag gick jag upp på morgonen och lagade min frukost men glömde helt bort att äta den.. lite på den nivån befinner sig min hjärna i dagsläget. Jag ska njuta av hur grym jag är månaden ut och efter det ska jag njuta av min frihet.

Likes

Comments

Försöker ju lära mig det här med att vlogga, så denna gång fick det bli en follow me around. Slet nästan av mig håret i frustration när jag skulle klippa ihop det och spara ner den, så ni får ha lite överseende med hur den är redigerad, jag är under upplärning.

Likes

Comments

För några veckor sen var RIX FM Festival här i Eskilstuna och jag spenderade kvällen i regnet tillsammans med min fina mamma. Jag är där årligen och jag gillar hur de mixar artister som för mig är nya och andra som följt en några år.

Likes

Comments

Igår var det äntligen dags för det årliga besöket av malma marken. Jag och mamma gjorde våra varv som i vanlig ordning och det var lika mysigt som alltid. Efter halvtid tog vi en fika i bilen oh började sedan om, man får ju inte riskera att missa något.
För min del blev det en del ätbart, naturgodis, kryddor och bröd. Jag letade även efter strumpor som jag alltid köper där men jag hittade dem inte någonstans, jag får hopps att de gör en comeback till nästa år.

Likes

Comments