Header

Hej alla!

Hoppas starten på denna veckan varit bra för er! Idag blir det ett lite senare inlägg än vanligt. Senast vi hördes var igår eftermiddag. Efter det så red jag ju Calle i ridhuset. Jag är inte så jättenöjd med passet. Jag har ju självklart mål som jag hela tiden vill nå inom just hoppningen. Men för att kunna nå de målen så måste man ju även sätta upp mål i markarbetet/dressyren då det är just det arbetet som lägger grunden för att kunna prestera bra i hoppningen. Just nu känner jag inte att jag riktigt har något mål att sikta mot inom dressyren. Självklart jobbar jag ju hela tiden på grunderna men jag vill ständigt ha en lite svårare utmaning att sikta emot att försöka klara av. Vad den utmaningen ska vara just nu behöver jag hitta lite inspiration för då jag just nu inte har någon extra-utmaning som jag jobbar med under dressyrpassen med Calle. Han var i alla fall väldigt fin, dock lite seg och slö i början men fick igång motorn på honom med hjälp av snabba övergångar och efter det var han alert och framme för skänkeln. Så Calles prestation igår är jag nöjd med men vill som sagt hitta någon ny svår utmaning att jobba mot att klara av i det vardagliga arbetet med honom.

Även idag blev det ett sådant lite oinspirerat dressyrpass med honom. Fortsatte endast att jobba med grunderna vilket definitivt var väldigt givande men vill som sagt ha något litet extra att arbeta för. Allie promenerade jag bara idag och myste även väldigt mycket med båda hästarna. Calle älskar bland annat att bli kliad. Han gillar att bli kliad i princip överallt. På ryggen, manken, halsen, bakom öronen. Ja ni fattar. Så att bli kliad uppskattade han väldigt mycket idag i alla fall.

Imorgon ska båda hästarna trimmas ordentligt i ridhuset.

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 57 Readers

Likes

Comments

Hej!

Senast jag kikade in här var ju direkt efter första starten med Allie på tävlingen igår. Vi hade tur och höll oss kvar på andra plats genom hela klassen och fick därför en blå rosett. Allie var helt vild på ärevarvet. Bockade till och med och tyckte att det var väldigt roligt. Hon har aldrig gjort det förut så det var ju ett tecken på att hon tyckte att gårdagen var en bra dag i alla fall.

Efter första klassen startadevi även 1,10. Rundan vi gjorde var helt solklart den bästa vi gjort skulle jag ändå säga. Jag tog snäva svängar och höll planen genom hela banan. Samt att hon var så himla avslappnad även om hon var pigg och glad. Förut har det känts lite som att sitta på en tickande bomb men så var det inte alls igår vilket kändes helt fantastiskt! Dock så höll hon på en del och tjafsade med huvudet, drog ner det och ruskade på sig en hel del i några svängar men det är sånt man får ta när hästen är lite väl övertaggad och glad haha! Vi var i alla fall felfria genom hela grunden och i omhoppningen var hon i och touchade lite på översta bommen på hinder nummer 11 med höger framben så den bommen föll tyvärr men jäklar som hon hoppade genom hela rundan. Jag bestämde mig till exempel för att rida på 5 galoppsprång på 25 meter för att hon har så pass stor galopp och det hindret sto lite vid väggen och var en aning tittigt. Ville därför inte dra in ett extra galoppsprång och riskera att hon skulle komma nära, bli spänd och kanske riva. Att gå på 5 språng klarade hon i alla fall så himla bra och som hon hoppade! Är så himla nöjd med rundan och det räckte även till en 6:e placering trots 4 fel. Det var lite synd med nerslaget då vi hade hamnat på andraplats om vi slapp det men det är sådant som händer och jag är ändå väldigt nöjd med både min och Allies prestation.

Idag har jag bara joggat Allie på morgonen och imorgon skrittar hon bara, välförtjänt. Calle trimmar jag ett ordentligt pass på ikväll och likaså imorgon efter skolan som drar igång igen. Lovet har gått så himla fort
, tråkigt.

Nästa helg är det återigen dags för tävling och då blir det i Vänsta. Ska bli väldigt roligt då jag aldrig tidigare varit där och även för att båda hästarna ska med. Det blir sista tävlingen för i år för Calles del och han går 1,20 m och 1,30 m. Sedan får han vintervila ganska direkt efter det och rids igång igen så att han är redo för tävling igen i januari. För Allies del så är det inte sluttävlat riktigt än. Eftersom att hon inte varit igång och tävlat lika länge som Calle i år på grund av skadan som hon hade. Så vi ska åka ut på några fler tävlingar med henne och sedan får hon en lite kortare vintervila än Calle då jag känner henne och vet att hon skulle bli helt galen av att ha en för lång viloperiod. Hon blir rastlös och uttråkad av att inte ridas bara på en enda dag så, så får det bli!

Vi hörs lite senare eller imorgon!

Filmer på rundorna igår finns ute på min YouTube-kanal så in och kika där om ni har lust. Nova Strömberg söker ni på för att hitta dom där!

Sneakpeaks från 1,10 m

  • 64 Readers

Likes

Comments

Hej!

Första starten är gjord och jag är supernöjd. Vi var felfria och ligger just nu 2:a med ca 20 starter kvar, vi dåres vilken plats vi hamnar på. Hon var väldigt fin på framhoppningen, hoppade mig nästan ur sadeln ett flertal gånger. Inne på banan var hon inte alls lika spänd som hon brukar vara. Vi hade även turen att det inte var någon vattenmagasinen med på banan så det kändes jätteskönt. Allie var väldigt glad och pigg, utan att bli stark. Dock blev hon lite väl taggad i några av svängarna så hon drog ner huvudet så det tappade vi lite tid på. Men helheten av rundan är jag ändå supernöjd med.

Nu taggar vi om till 1,10 m!

  • 71 Readers

Likes

Comments

Hej!

Just nu är vi påväg till tävling i Eskilstuna med Allie, jag och mamma. Igår småhoppade jag Allie med sockerbitar i ridhuset för att få till en bra känsla inför dagens starter. Hade två sockerbitshinder på ena långsidan med 18 m emellan och ett på diagonalen. Bara försökte hitta en jämn galopp och rulla på i den utan att röra handen för mycket och vara upprätt ända fram till hindret. Vi fick till det riktigt bra och övade även på att ta riktigt snäva svängar. Det gjorde hon väldigt bra, blev till och med lite förvånad över hur uppmärksam och fokuserad hon var. Inga konstigheter så idag ska jag dra in på svängarna lite och försöka satsa lite mer än vad jag brukar. Hoppas hoppas att det går vägen.

Igår trimmade jag även Calle och han var även han väldigt fin. Idag när vi kommer hem från tävlingen trimmar jag honom ordentligt ridhuset om tiden räcker till. Utöver det ska ju stallet fixas också.

Vi hörs!

  • 75 Readers

Likes

Comments

Hej!

Vart har jag varit? Min mobil la helt av för några dagar sedan och gick inte att få liv i igen. Men nu har jag startat igång en gammal iPhone vi hade hemma som får duga fram till min födelsedag om en månad, så nu blir det uppdatering här igen, jag brukar mest blogga från mobil.

Igår var jag i alla fall och fixade stallet tidigt på morgonen för att sedan ta bussen in till Örebro med en kompis för att shoppa lite! Blev lite grejer med hem. Vi var först inne på Hööks och där köpte jag en Nutrilick-slicksten och ett nytt pannband till Calle. Sedan var vi inne på Marieberg Galleria och där köpte jag bara lite underkläder och en supuerfin stickad tröja med voilang längst ner på ärmarna från GinaTricot.

Pannbandet och slickstenen😍 Finns på Hööks, pannbandet för 199 kr och slickstenen för 69 kr!

Och här är den stickade tröjan, fanns på rea på GinaTricot för bara 125 kr, ordpriset var 249 kr.


Vi åt även lunch och tog en sväng till Espresso House, frapino är enligt mig något av det bästa som finns, älskar!

På kvällen hade jag träning med Calle för Lotta och det gick så himla bra. Passet var med fokus på att träna upp hästarnas styrka och snabbhet och Calle skötte sig exemplariskt! Vi fick även väldigt mycket beröm, så kul!

Laddade upp min första video på YouTube för bara en liten stund sedan. Och det blev detta klipp från träningen med Calle igår. Prenumerera gärna på min kanal (Nova Strömberg) så kommer det fler videos framöver❤️

Idag red jag ut Calle samt fixade stallet på morgonen/förmiddagen. Allie trimmar jag i ridhuset ikväll och sedan är allt med stallet och hästarna klart för idag.

Imorgon trimmar jag båda i ridhuset, får se om jag kanske småhoppar Allie lite då också. På lördag är det tävling med Allie i Eskilstuna, kul!

Vi hörs!

  • 85 Readers

Likes

Comments

Hej!

Min dag började tidigt imorse. Red båda hästarna på morgonen/förmiddagen. Trimmade dom ordentligt i ridhuset. Skulle egentligen rida i stora ridhuset men blev lilla istället då det var några som fixade med dörrarna till stora ridhuset så det gick inte att rida där. Men det gick bra i alla fall trots lite mindre yta att rida på.

Calle var först ut. Jobbade supermycket på övergångar och tempoväxlingar. Jobbade även mycket med bakdelsvändningar och galoppombytena, att dom ska flyta på ordentligt utan att han ska stanna av i rörelsen liksom. Brukar jobba extra mycket med det dagarna innan tävling med båda hästarna, att allting ska flyta på ordentligt i bytena och i snabba vändningar för på banan på tävling när det väl gäller har man verkligen inte tid för något finslip, då ska allt sitta så att man kan koncentrera sig ordentligt på att ta sig runt banan med så bra resultat som möjligt. Calle var i alla fall jättefin och samarbetsvillig, känns som han är riktigt på hugget just nu i arbetet.

Allie red jag direkt efter. Även hon var väldigt fin och duktig. Fokuset låg på samma sak som med Calle men lite mer på tempoväxlingar än byten och övergångar. Jag behöver få henne riktigt alert dagarna innan tävling så hon är beredd och lyssnar på mina signaler på tävlingen. Hon kan ibland vara lite sen i tanken men även blixtsnabb så det gäller att få till ett mellanläge och samtidigt få henne avspänd. Hon har väldigt lätt för att bli spänd om man själv stressar upp sig över något så det är något man får jobba mycket med, att alltid behålla lugnet oavsett vad.

Grejerna är smörjda, hästarna rena och allt annat i stallet är klart. Imorgon gäller det. Känns ändå som att jag har koll på läget, särskilt med Calle. Håller jag mig bara till planen så kan det gå hela vägen. Det är final i en cup som jag är med i och det är både semifinal och final direkt efter varandra. Semi går i 125 cm och final i 130 cm. Sista målet för i år som ska försöka uppnås så det gäller att ladda upp på rätt sätt imorgon och jag hoppas att det ska räcka hela vägen för att nå topprestation.

Håll jättegärna tummarna för mig imorgon, det uppskattas!


  • 106 Readers

Likes

Comments

Hej!

Jag hoppas att eran frdag varit super, det har min!

Hur gick det på träningen då? Det var inte den bästa träningen jag och Allie har gjort men jag är ända nöjd. Vi hoppade vattenmatta och kom över den på andra försöket med hjälp av Pias system. Sedan var det inga problem över huvudtaget så nu hoppas jag att det går lika bra att ta oss över vattenmatta på tävling i Örebro på söndag. Hoppade även trekombination för första gången med henne och även det fick bra, dock blev hon lite fundersam och spänd men hoppade ändå igenom den på ett bra sätt. Jag hade det nya tredelade bettet och provade med igår och det funkade inte lika bra i hoppningen som i arbete på marken. Hon blev lite småvild. Gick inte att sätta tillbaks henne mellan hindrena ordentligt, hon blev ganska stretig. Så jag hoppar på det gamla bettet framöver. Men i det stora hela är jag ändå ganska nöjd med träningen, hon var duktig!

Idag promenerades bara Allie. Calle trimmade jag i stora ridhuset. Ett riktigt långt och ordentligt trimmpass i ca 1 timme. Han var väldigt seg i början men jobbade mycket snabba igångsättningar och avsaktningar så kom han igång efter en stund och blev riktigt riktigt fin. Fokuset under detta ridpass låg mest på just avsaktningar, igångsättningar, tempoväxlingar och att få honom riktigt alert och framme för skänkeln även när jag minskade tempot. Riktigt duktig var han!

Imorgon trimmas både Calle och Allie en stund i ridhuset inför tävling på söndag. Sedan ska all utrustning putsas, grejer ska packas och Calle ska schampooneras. Fullt upp.

Utöver det så har jag ett jätteroligt samarbete på gång. Kommer inte berätta något om det nu men om ett tag får ni veta så stay tuned! Jag kan säga att det är ett väldigt speciellt företag jag ska presentera för er snart som tillverkar fantastiska produkter!

Vi hörs, ha en fortsatt bra fredag!

  • 116 Readers

Likes

Comments

Hej!

Igår markarbetades båda hästarna i ridhuset. Dom var fantastiskt fina. Hade en travserie med 3 bommar, 110 cm emellan. Red på en ått-volt över dom och dom fick upp ryggarna riktigt bra och blev väldigt runda och mjuka. Hade en bom och sedan 14 m till ett räcke och efter det 14 m till en till bom på ena långsidan. Varierade galoppsprången mellan 3 långa och 4 samlade språng. Övningen var bra för att öva på att länga och korta galoppen, att hålla dom raka och hålla dom i samma galopp på hela långsidan. Allie ville gärna byta galopp i vänster till höger så jobbade mycket med det och hon var väldigt lätt och fin att jobba med. Hon har blivit så himla lösgjord och reglerbar nu så det är väldigt kul att rida på henne. Calle hade svårt att hålla höger galopp i höger varv, han bytte gärna till vänster. Tog lite längre tid att jobba ur det med honom än med Allie men till slut gick det och även han var väldigt mjuk och reglerbar, supernöjd!

Idag red jag Calle en stund i ridhuset och jobbade mest på att bara få honom mjuk i sidorna, han var jätteduktig. Just nu är vi påväg till hoppträning för Pia med Allie, kul!

Utöver det så är det stora SO-provet om andra världskriget avklarat nu. Det har varit ett jättestort fokus för mig den hör veckan att plugga till det provet vilket har tagit upp väldigt mycket av min tid, så det var skönt att få det avklarat idag. Imorgon är det äntligen fredag och nästa vecka är det höstlov för min del, jätteskönt med lite skolfritt.

Vi hörs!

  • 117 Readers

Likes

Comments

Hej!

Hemma nu efter stallet. Igår promenerades hästarna och efter det blev det massa plugg. Idag trimmade jag Allie i lilla ridhuset då det var hoppträning i stora ridhuset. Det var många hästar där så det var rätt så trångt men det funkade ändå bra. Jag red med en nytt bett på henne idag vilket var ett tredelat D-ringat äppelbett med fasta ringar. Det är lite mildare för henne än det vridna eggbettet som jag ridit med innan. Ville testa något mildare då hon reds och tävlades på vanligt tredelat tränsbett när hon var i Holland. Tyckte dock att hon var väldigt stark och tjafsig i munnen när hon kom till oss så bytte därför till eggbettet, inte skarpt men ger lite mer kontroll i handen. Nu tycker jag hursomhelst att hon blivit mycket lydigare för mina hjälper och provade därför det bettet. Märktes typ ingen skillnad vilket innebär att hon faktiskt är lydig nu trots mildare bett, skönt. Hon tog däremot för sig mer med detta bettet och gick i en lägre form än med eggbettet vilket jag tyckte om väldigt mycket! Jag ska prova att hoppa/markarbeta med det också så får vi se hur det funkar.

Calle har tappat en framsko och promenerades därför bara idag. Det är första gången han har tappat en sko så jag undrar vad han har gjort för att lyckas med det hahah. Hovis kommer i alla fall imorgon bitti när jag är i skolan, får hjälp att ta ut dom i hagarna efter det eftersom att jag egentligen brukar ta ut dom själv innan jag börjar skolan.

Allie ska nog jobbas med bommar imorgon och Calle ska trimmas i ridhuset, kul!

Nu: mera plugg

Vi hörs!

  • 121 Readers

Likes

Comments

Hej!

Full rulle har det varit i helgen. Jag insåg sent igår kväll att ett långt och bra inlägg om helgens rundor och lite annat inte publicerades och istället raderades trots att jag gjorde som man ska, blir så trött på appen ibland! Men men. Jag får skriva om inlägget och jag ska försöks skriva det lika bra som det andra.

Om jag ska utvärdera hur helgens resultat var så kan jag säga att det gick både helt super men också lite sämre. Den första rundan jag red var 95 cm på Allie. Jag hade inga större förväntningar på henne med tanke på hur hon har varit på hemmaplan förut och dessutom var en vattenmatta med i klassen men hon hoppade väldigt fint trots att hon var spänd som en fiolsträng i kroppen. Det var mycket som var annorlunda i ridhuset nu när det var tävling mot vad det brukar alla andra dagar i veckorna och mycket att titta på, såklart! Resultatet blev i alla fall att hon stannade på vattenmattan en gång men kom över på andra försöket utan att ens blinka. Hon är rolig ibland min "lilla" tjej. Egentligen är hon inte rädd för vattenmatta det är bara det att hon tjurar ihop på det för att vi löste hennes tjurande på vattenmatta på Erik-träningen i måndags på fel sätt och då tar hon med sig problemet till tävling. Vi får återgå till det gamla sättet vi har löst problemet med vattenmatta på så kommer det inte baracker problem på tävling sen. Jag valde att efter det hoppa 105 cm istället för 110 cm och i den klassen var hon så mycket lugnare och hoppade så himla runt och fint men även i den klassen var det vattenmattan som ställde till det för oss. Vi kom i alla fall runt banan och det är huvudsaken. Det är bara att bita ihop och kämpa vidare med henne!

Efter Allies lite sämre rundor gjorde jag och Calle våran bästa runda någonsin i 110 cm som även var KM (klubbmästerskap)! Jag red med en så himla bra och jämn galopp och då hoppar Calle fantastiskt bra! Att jag red så bra ledde till att vi kom 2:a i klassen och vann KM 2017 på 26,84 sekunder! Efter den rundan hoppade vi även en 1,20 m tidshoppning och även den rundan är jag så otroligt nöjd med! Jag missbedömde avståndet till hinder nummer 4 som var en kombination. Jag drog in ett galoppsprång för mycket vilket resulterade i att Calle valde att stanna för att inte hoppa och inte nå fram till nästa hinder och riskera att slå sig, bra gjort av Calle. Men resten av banan var helt perfekt och Calle bjöd på så himla bra hoppning!

Igår joggades båda hästarna i ridhuset och jag klippte även båda två. Våran klippmaskin la av för ett ett par veckor sen när jag skulle klippa dom så nu har den varit på lagning i ca 1 vecka. Allting inuti klippmaskinen är bytt och den är som ny. Den funkade i alla fall superbra och nu ser inte hästarna ut som två lurviga nallebjörnar längre, det är ju gulligt i och för sig men det passar inte så bra när man ska tävla och anstränga sig hahah!

Idag är blir en pluggdag för min del. Det ska pluggas till SO-prov om andra världskriget som jag har på torsdag och jag känner att jag knappt har någon koll alls så att plugga är jag i stort behov av. Utöver det ska stallet och hästarna tas om hand. Dom ska borstas ordentligt och gå en varsin promenad. Jag kommer posta ett ridschema för den här veckan så småningom.

Vi hörs, hoppas eran dag blir bra trots att det är måndag!

Likes

Comments