ModerKærlighed

Alene uten mål og mening i københavn lukker jeg ned pc-en på Grand Hotel. Klokken er 10 på 12 og det nærmer seg utsjekk. Det jeg har med meg er pc-baggen med laptop og skrivebok. En fjellreven sekk me to par sko, to bukser, to shorts, to skjorter ,to par sokker og en dressjakke. En ryggsekk og en pc-veske det er alt jeg trenger.

Jeg går innom en butikk og handler noe mat og drikke for så å finne en pub. Jeg tar to pils mens jeg skriver litt i arbeidsboka. Klokka nærmer seg to og jeg spaserer mot en kanal hvor jeg skal sjekke ut en husbåt. På veien går jeg gjennom haven til Glyptoteket. Det er en gratis park\have med blomster og hekker og arkitektur . På en dag som dette sitter det allerede mennesker på plenen og noen på benkene.


Jeg befinner meg foran en kvinnestatue fra 1895 – Moderkærlighet.

Jeg ser på kvinnen , hennes ammende barn og hennes større barn. Morskjærlighet ? Hva er det ? hvem definerer det , moren eller barnet? Må det defineres? kan andre definere det?

Jeg vil iallefall dele noen tanker rundt det.

MorsKjærligheten kan ihvertfall ikke være lik hos alle. Det blir mer som meninger og holdninger. For å vite hva dette er må du være Mor. Ikke opptre som mor eller stemor eller fostermor eller husmor eller noe slikt – du må være Mor. Altså født avkom til verden og følt kjærligheten til avkommet ditt. Tror jeg.

I dag er det lett å mene noe om hvordan andre skal oppføre seg. Det gjøres hele tiden og mange tror faktisk at det er DERES holdninger og MENINGER som er riktige. Ganske arrogant og egoistisk vet man bedre om menneskers liv og valg enn de gjør selv. Mange som mener noe om mødre har aldri følt morskjærlighet , de har aldri vært mor.

Når det kommer til MORSKÆRLIGHED så er den så sterk at den har ført kvinner fra undertrykkelse til makt.

Jeg kan nesten garantere at DINE Bestemødre på et tidspunkt ga faen i hva som var rett i tiden , hva som var normen samfunnet hadde laget. De brøt loven , etikken og moralen av tiden og gjorde noe ut av MORSKJÆRLIGHET.

En forferdelig tid å være kvinne!

Deres bestemødre var undertrykket av mannen og av samfunnet generelt. De ble sett på som mindre verd , hadde ikke lov å mene så mye om ting.

De ble verbalt misbrukt , de ble fysisk korrigert og NEI har ikke alltid betydd NEI. Kvinner var NEKTET i visse yrker. Lederstillinger var utelukket. Du kunne som kvinne ikke utdanne deg til hva du ville. Du måtte gå kledd som forventet og oppføre deg deretter.

Noen av disse Sterke damene har tatt i mot vold både fysisk og psykisk for å gjøre noe RETT for barnet. De har risikert å bli kalt ting, bli ledd av , bli kalt gale , vanskelige og utsatt seg selv for fare fra myndigheter og familie.


Resultatet av dette var at våre MØDRE og FEDRE fikk større respekt og kjærlighet til sine mødre. De fikk se at noen sto opp for dem , selv om det kostet rykter , prat og verre..

Foreldrene våre , var de frie - var kvinnene likeverdige ?

Foreldregenerasjonen har jobbet for alt de har oppnådd til det punktet du ble født og begynt på ditt liv. Etterkrigstiden , oppbrudd av bygdeNorge , sentralisering og utvikling av industri og nye næringer. Familier i oppløsning , ny verden , nye muligheter.

Disse Mødrene har også brutt loven , utsatt seg selv for hogg, for blikk og baksnakking. Av MORSKJÆRLIGHET. Av kjærlighet til sine EGNE barn har de tatt valg som andre ikke kan forstå , for sine barn.

De har kjempet for skilsmisse, sexualitet ,rett til undervisning , rett til arbeid , rett til Likeverd. Alt vi har fått er et resultat av kvinnen. Våre fedre hadde respekt for sin mor. har vi det idag?? er vi takknemmelige for hva de har gjort for oss og kvinner idag??

Hva med oss, min generasjon ? Hva har vi oppnådd ?

Vi har kvinnelig statsleder , kvinnelig finansminister og vi har kvinner i så og si alle yrker. Aldri har vi hatt flere kvinnelige styremedlemmer.

Vår generasjon har fått alt opp i hendene, vi har økonomisk tatt tilværelsen på jorden til nye høyder. Vi har kostet på i full fart , kjørt på med olje, kraft, aksjer, cryptovaluta, krig, tv, data og alt annet inn i den TEKNOLOGISKE tidsalder!

Mine barn har aldri levd i noen annen tid enn den teknologiske. Det gjør dem ute av stand til å gjenkjenne seg selv fra VÅR tid. Vi kan iallefall ikke holde våres holdninger til grunn for hvordan de skal oppføre seg eller hvilke valg de tar. Vi som konsumere har laget dem om til det samme.

Vi betaler 15-25 forskjellige mennesker med og uten utdannelse til å ta seg av våre barn, til å gi dem kjærlighet, trygghet og identitet. Slik at vi begge kan gå på jobb å tjene penger , penger så vi kan betjene våre lån og kjøpe oss ting som igjen tar mer av vår tid.

Jeg tror morskjærligheten blir utvannet av den tid man ikke er sammen med sitt barn. Den tiden tilfeldige mennesker har med dine barn i barnehage, på skole , på vidergående i jobb osv.osv. Den resterende tid , hvordan bruker du den med dine barn? Jeg tror Mammahjertet er det moderne ord på Morskjærlighet idag. Hva varmer ditt mammahjerte?


Det er mange mennesker som du gir fullmakt til å bedømme ditt barn, mang en trussel du utsetter ditt barn for. I tillegg til de ca 25 personer som skal mene noe om ditt barn , kan også hvem som helst anonymt melde inn til barnevernet. Hverken de som melder eller de som jobber hos barnevernet er nødvendigvis MOR. Er de ikke mødre finner jeg det merkelig at disse menneskene er i stand til å vite bedre enn DEG hva dine barn trenger eller mangler i sitt liv. De mangler faktisk kunnskap og erfaring, noe du IKKE kan lese deg til. Men må erfare i form av MOR!!!!

Så har man de som i form av sin utdannelse og yrke har som plikt, siden de vet bedre , å rapportere DITT barn til myndighetene(Barnevernet). Ofte er ikke de selv heller mødre.

De som oftest har de sterkeste meningene er de uten kunnskap og erfaring av å være mor! Morskjærlighet krever mot,styrke og evnen til å stå for godhet og sannhet! Å gi faen for barnas skyld!!

Jeg er så sjeleglad for at mine barn ikke har mine bekymringer, at det er evnen vi mennesker har til å se ting i retrospekt er så sterk at vi aldri kan påføre neste generasjon bekymringer fra en tid før deres fødsel :)

I dag sjekket jeg Top 3 blogger her på #nouw .

Erikaisabell - Tøff uke for familien, sliter med å finne ting å dele. Kan ikke se seg selv som reell uten å gå inn i det .

Hannasch - Back in SriLanka -23 år - lever livet

Ingridbjukan - 23år - sminke ,mote og beauty

Jeg er SÅ glad at mine barn finner andre verdier en mine som interessante , at de vil leve livet, at de ikke vil gå veien vi gikk. At de heller vil tilbringe TID sammen med egne barn. At de er smartere, bedre og godere enn oss er utvilsomt, og det er jeg sjeleglad for.

at mine barn ikke må ta de store valgene, de store avgjørelsene eller de store handlingene som fører til sivil ulydighet.

Jeg spurte en 76 år gammel kvinne om hun kunne definere moderkærlighet. Det å sette dem til liv og følge dem gjennom livet så lenge hun hadde mulighet for.

Hun hadde også 3 barnebarn, jeg spurte om det var forskjell på barnebarn og egne barn. Vel sa hun , de har ikke tid til meg, å ikke kjenner de meg siden vi ikke lengre bord sammen. Min morskjærlighet kan kun gå til mine barn, det er deres oppgave og gi kjærlighet til sine barn.​Avslutninsvis vil jeg dele en tanke, eller en erfaring om du vil. Hvordan jeg opplever verdien av mine barn. På samme måte som mennesker reiser til polen og søker asyl mot forfølgelse i eget land. 

Vi er Verdens rikeste land - Fødselsattesten sier jo selv at den er et verdipapir. Bruttonasjonalprodukt blir beregnet for verdien til hver å en av oss. Vi eier ikke våre barn . Staten gjør- For hvert nasjonaltbruttoprodukt vi i NORGE A/S innehar , så låner vi opp den veridien som sikkerhet i verdensbanken.

Private barnehjem eller omsorgshjem teller millioner i omsetning. hvert barn tatt av barnevern resulterer i en real verdi på 10 millioner på 3 år!

Trenger vi virkelig andre og deres motiver til å fortelle oss hva som er barnets beste? 

Loose the name - stay out of the game.

Hva ønsker egentlig styresmaktene når de tar ditt barn , er de ute etter rettferdighet, respekt, verdier eller noe annet oppbyggende ?? Eller er det ren økonomi.

Ta en titt på økonomien til Jørpeland som by, de har aksellerert i å fra ta foreldre barna sine i på samme måte som kommune økonomien vokser!!! 

Kjærlighet til andre enn dine barn er også viktig. Hvem er du for dine barn? Hvilke verdier fører du videre? Hvem bruker du DIN tid på ?


#barnevern #rettferdighet #love #nostress #onelife #onelove #nouw #nouwinfluencer #respect

  • 2 727 visninger

Liker

Kommentarer