Header


Chilli planter og salat nettop begynt å spire
UNDER
Chilli planter og salat har vokst ! Salat har vi plukket fersk lenge , chiliplantene er alle av tilfeldig utvalgte frø fra Chillier som min venninne dro med seg fra Bali. Med unntak av en som er kjøpt som plante. Ser ut som om frukt kan komme når som helst😉

Grønnsakskassen🥒🌵

Over
Tomater , perletomater , agurk og brokkoli etter noen få uker
Under
Tomatplantene har strekt seg helt til taket , perletomatene har såvidt begynt å gi frukt. Agurk planten har allerede levert varene og produserer fortsatt👍🏻👍🏽Broccolien har tatt helt av ❤️🙏🏻🙏🏾

Alovera 🌵


Alovera kaktus med mange helsebringende effekter. Et tips fra en fisker jeg traff i Jamaica.


Gevinsten

Ren mat , ren energi . Ved å dyrke egen mat har vi ihvertfall fått oss en utelukkende positiv gevinst på alle områder i livet ❤️🙏🏻🙏🏾🤗

Vi har en plante fra Kina som holder hele familien med te 🙂🙏🏾🙏🏻 Vi plukker blader , legger dem til tørk før vi lagrer dem på glass.

NoStress Onelove Sharethemoment

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 213 Lesere

Likes

Comments

Det tok 1 måned etter at jeg hadde sagt opp jobben min i Stavanger Kommune, for å holde fokus på egne prosjekter , før jeg igjen er i arbeid. Denne gang har jeg fått gleden av å arbeide for Sandnes Kommune. Det er en kommune i vekst den e Norges 7.Største by og 6.største kommune Jeg skal jobbe med mennesker noe jeg trives godt med og noe jeg har gjort i en lang stund nå . Det betyr selvfølgelig at noen prosjekter må utsette litt , men erfaringen og kunnskapen jeg har mulighet til å få med meg her veier tyngre, det kan jeg ta med meg videre. Det er ikke fulltidsjobb , så noe skal jeg få gjort for mine egne selskaper også :) Det er noen år siden jeg var innom Sandnes med jevne mellomrom, men jeg var der mye som ungdom og det er fortsatt mange ting som går igjen. Men det var gøy og valse rundt i samme by som jeg frekventerte oftere 21 år siden :) . Jeg tok noe bilder av forskjellige motiv i byen ,men når jeg først har begynt å ta bilder så baller det på seg. Plutselig ligger jeg på 150 Selfies til dagen :) Mange mener jeg er høy nok på meg selv , men selv synes jeg at de som bruker energi på å tenke noe som helst om meg sikkert har noe mer konstruktivt å bruke hjernekapasiteten på . . .

 Dag 1 - Urban -

//Shades By NoStress(MyBrand) / Watch By Police - Bjørklund  / Jakke By GStar Bukse By Gabba //

//Hoodie = Jack&Jones / FagBag(manbag) = Cropp / Camera by Iphone //
Dag 2 - Bomber - 

Det er mye å se rundt omkring i byen på dagtid, men i all hovedsak så er observasjon en liten del , men viktig del av jobben. Det er slik at jeg kanskje kommer til å frekventere litt oftere på et kjøpesenter.....

Nå er det jo slik at vi alle er konsumere, og jeg er intet unntak. Det har allerede kostet meg dyrt med ny jobb :) . Ikke bare har jeg falt for fristelsen og handlet , jeg har også greid å feilparkere :( . Sånn er det vel med bønder i byen ))

Nå er det slik at jeg holder en viss herremann ansvarlig for handlingen iallefall. Min venn reiste ifra jakken sin , ikke bare glemte han den en dag, men dagen etter sa han "å er det der den er?". Så reiste han ifra den igjen og denne gangen reiste han til Bergen for en uke. Etterhvert så begynte den å plage meg, greide liksom ikke slippe den av syne når jeg passerte. Det endte opp med at jeg stod foran speilet som ei anna tenåringsjente , men jeg koste meg jeg. Det var en grønn Bomber jakke med oransje innerstoff. Se bildet fra den pubertile utfoldelsen under. Ble Fetere farge i naturlig lys.

//Shades By Oakley /Jakke By Carlings /Shirt By Taylored Originals /Snapback By Crown Tvelve /Iphone7 //

Den satt jo så ett Skudd!! Så eg sendte en melding om det va greit eg lånte jakken, og seff var det det :) Så dag 2 va eg avgårde og følte meg fresh i grønn Bomber . Knipset litt diggebilder av meg selv mens jeg gikk inn til byen . Jakken er digg , jeg tenker at en slik skulle jeg hatt.

noen timer senere står jeg og slår av en prat med ekspeditrusa fra Carlings i Sandnes. Hun har 50 % på Bomberjakkene . . . . Jeg har tidligere sagt at jeg aldri handler klær til full pris. Da skal det være noe utenom det vanlige. Som prinsipp må jeg ha over 50% rabatt , men handler i snitt klart mest på 70% . Her er altså jakken på 50% i tillegg hadde hun en slimfit skjorte på 50% og t-shirts til 99.- . Jeg la igjen en høvding og spaserte mot rådhuset med et smil om munnen.

Dag 3 - No Jacket - 
//Shades By Oakley /Shirt By Bertoni /Snapback By Crown Tvelve /Camera by Iphone7 //

Det ble en nydelig varm dag i Rogaland på Torsdag , så jeg spankulerte rundt omkring i skjorte med oppbrett på armene hele dagen. Solbrillene og Capsen var for engangs skyld i bruken de er laget for. Vanligvis er accessories noe man bruker for å forsterke eller dempe uttrykket. Selv er jeg hakket for opptatt av hodeplagg , Gass/bensin lightere og sko. Heldigvis har jeg forstått at det ikke er nødvendig å ha masse klær jeg ikke bruker , at lillegutt er 17 år og samme size som meg gjør jo at han henter ut klær ettersom mina gamle filler kommer på moten igjen :) :-) Jeg tok en runde på Vågen33 og endte opp med å kjøpe en jakke til det fantastiske vesenet jeg håper å bli gammel sammen med Jeg hiver inn noen bilder under :)

//Shades By NoStress (ownBrand) /Shoes By Reebok /Jakke By Carlings /Bukse - Lee by Carlings //                //Jewlery = is Handcrafted in Italy. Found @Frk.Marques i Stavanger //

                                                     @ Model - BossLady @  - Email for informasion                                                                                 
Dag 4 - Black Bomber -

//Jakke & Skjorte By Carlings /Cap By Crown Tvelve /Bukse By Gabba //

//Shoes By Bugatti /FagBag(manbag) By Cropp /Camera by Iphone //

Ja slik ble siste arbeidsdag i første uken på Jobb i Sandnes. Slimfit-skjorta og jakken ble kjøpt på Carlings på salg. Er Godt fornøyd og det er tross alt den følelsen man er på jakt etter når man har anskaffet seg noe nytt :) Må jo bare nevne Bugatti skoene kjøpt 2014 i Palanga Litauen. En rik russer hadde en shop der med mye bra Kolleksjoner selv om de var ca. 1 år og 5 på etterskudd! . Men for en bonus! Offwhite skinn Buggatti. (synger desverre på siste verset). Det kan være jeg må belage meg på å kjøpe nye sko til jobben. Det er litt gåing i løpet av en dag , da er det viktig å passe på at beina har det bra. To av parene jeg brukte denne uka blir ikke med videre til finaleuka for å si det sånn!! Jack&Jones DenimSneaker og Bugatti er ikke ment for å være i daglig drift. Det er mer en Cafe-sko :) Kanskje jeg skal drøye det til etter sommeren , er jo barfotsesong og slippers tid :).

#nostress #nouwinfluencer #onelove #iloveyoubosslady @FrkMarques


Likes

Comments

DRIVHUSET

Sommeren er igang og det merkes når man har hus og hage :) . Har man i tillegg et drivhus så er det ekstra fett på denne årstiden da det spirer og gror.

I Mai 2015 ble drivhuset anskaffet gjennom en tidligere arbeidskollega og venn . Dette måtte demonteres fraktes og monteres. Jada jeg fikk det til ,for her står det , og her har det stått støtt siden da.

Grunnen til at vi har drivhus , er rett og slett at vi VET hva vi spiser . Samtidig som jeg begynte å få nok planter på kjøkken når jeg ble småhekta på Chili :)

Her i Norge har vi i overflod av matvarebutikker og andre som selger mat. Men , det er ikke alltid så lett å få fatt i mat som ikke er tilsatt det ene eller det andre. Friske modne NATURLIGE grønnsaker og salater som er håndplukket , det er VET jeg er godt og sunt! Masse flotte krydder som kan dyrkes inne og ute. Jeg kommer HELT sikkert tilbake med mer om emnet mat, kosthold og næring :) .


IHer har jeg knipset litt med Iphone :) . Det lukter nydelig der inne , det er varmt , det er flott lys , ja egentlig en ganske fin plass. Når man da har et lite utvalg planter er det alltid spennende å følge ferden fra frø til frukt og noen ganger er jeg innom flere ganger . Før middag pleier jeg eller #bosslady(men som regel begge) å ta en tur for å hente.

På Baksiden av drivhuset ligger en bitte liten mini potetåker på ca 1..2 * 2.5 meter. Her settes Poteter og gulerøtter. Det skal ligge to grønnsakskasser til men akkurat nå er det passe chill med bare å ha noe småting stående inne i huset. Akkurat nå holder vi også på med litt vedlikehold av uteområdet og vasking av hus. Det har vært en del småting i forhold til flytting av Skifer og litt graving. Drivhus er enkelt, krever liten tid(hvis ikke du vil bruke mye) og det er beroligende. Spennende å se utvikling og vekst(akkkurat som hos oss).

Salater av forskjellige slag , dill og andre krydder , diverse Chili , Tomater , agurk , kaktus og vindruer er Liv som vokser og trives inne i drivhuset. Nå er det jo masse action ute også. Eplene har såvidt kommet men busker, gress, busker og trær viser seg alle frem. Drivhuset er noe som vi alle 6 i huset har glede av , de blir straks litt mer ivrig og vil ut å plukke de også. De lærer noe om å dyrke og de vil etterhvert bli bevisst på hva de putter inn i kroppene sine.

Jeg liker det. Jeg liker det forbanna godt tilogmed. Å sitte med God kaffe i Kaffekoppen i sola, høre vannet fra karpedammen sildre i fontenen mens my #queen er inne å steller i drivhuset , det , Det er fint . .

Jeg tok noen bilder i hagen og rundt huset , men de kommer i et innlegg senere. Jeg syntes drivhuset har gitt oss så mye gode minner og ikke minst mat , at det fortjener sitt helt eget lille blogginnlegg.


#nouwinfluencer #greens #nostress #onelove


  • Mat
  • 351 Lesere

Likes

Comments

My iron Horses

Sommeren 2014 i en alder av 38 fikk jeg endelig oppfylt mitt ønske som jeg har hatt i mange år. Jeg fikk kjøpt meg en Harley Davidson ! Jeg tok førerkort på både bil og mc da jeg var 18. Hadde moped fra jeg var 16. Min første var en Honda Shadow 700 US importert. Den hadde jeg i 3 år før jeg gikk til innkjøp av en Yamaha YZF600R - Thundercat. Altså en liten råtass. Etterhvert kom det en unge , og hun jeg var gift med den gang begynte å hinte på om ikke det var på tide å bli voksen. Etter å ha innsett at jeg ikke ville dø ifra ungen min solgte jeg R-sykkelen og erstattet den med en familiebil type stasjonsvogn.

Muligheten

Da jeg kjøpte hus sammen med min nåværende kone , var jeg allerede ganske giret på å få kjøpt meg en HD. Jeg hadde en kompis som hadde kjøpt en splitter ny . Etter vi var kommet i hus og kommet over alle økonomiske fallgruver så jeg at det fantes en mulighet. Jeg reiste ut til en Mc-forhandler som den gang holdt til på skjæveland, men nå er kommet til Sandnes/Lura. Jeg hadde trålet nettet ganske bra og skulle nå ut for å se på den jeg hadde sett meg ut.

FatBoy

Jeg kom inn i butikken og kikket rundt, eieren av butikken kom bort med en kopp kaffe og lurte på om jeg var på utkikk etter noe spesielt? Jeg nevnte sykkelen for han og han måtte desverre skuffe meg med å fortelle at den var blitt solgt dagen før!!! MEN......Han hadde en nesten lik som han skulle selge , da jeg gikk derifra var det med et fårete flir om munnen. 2 Dager etter var jeg eier av en Harley Davidson.

No Biker !!

Jeg er såpass kjent med eget indre at jeg visste hvordan det kom til å bli. Mine venner kjører tur hvert år til danmark,sverige,tyskland ,belgia osv osv. Jeg er sjelden ut av fylke , og jeg prøver å unngå regn på alle måter. Så du kan vel trygt si at jeg ikke er en Biker i noen kretser. Ikke er jeg med i noen klubb og ikke er jeg glad i lange turer. Jeg bruker den til å kose meg, kjøre småturer med BossLady bak på. Kjøre med kompiser på gode sommersdager og spise is. Kjøre til og fra jobb,møter osv på sommerstid.

Mekking

Noe av det som er aller mest gøy er at nå når vi er flere som har sykkel , så kan vi møtes et par ganger i vinterhalvåret og "Mekke". Vi kjøper inn noe nye deler, bygger om litt, leker litt med lakk, gjør sykklene klar for våren. Under Kan du se små endringer i sykkelen etterhvert som tiden går

Dårlig samvittighet

2016/2017 Har vært år som jeg aldri kommer til å glemme. Det har vært preget av endel nye endringer i våre liv , både privat og med oppstart av egne AS. Det krever utrolig mye jobbing og lite tid til min sykkel. Derfor har det vært et trist syn i vinter der den har stått og ikke fått noe oppmerksomhet. Deler manglet , og det var endel ting som bare måtte gjøres. Den kom aldri på veien i år til 1.Mai.

Redningen

Redningen det kom ifra uventet hold. Via via fikk jeg høre at det var en biker som ikke hadde sykkel akkurat for øyeblikket og at han verket etter et lite prosjekt. Vi hadde en lang samtale om sykkelen , hvordan den så ut, hva som var galt osv.osv. Han var lettere forferdet da han så tilstanden på vasking og pussing, han rystet på hodet. Etter en god Times samtale var vi kommet frem til en ordning som var redningen for oss alle 3. Sykkelen ble hentet og plukket fra hverandre slik at de kunne få en bedre oversikt. Tanken og en skjerm leveres til lakkering hos et firma som har fått bra tillbakemeldinger på lakkering hvis de har tid , de har bla. Lakkert Barbiebilen i Stavanger. Nye deler bestilt av en i overkant ivrig biker som bygger som bare det. Sykkelen får stell som aldri før og kan snart få komme seg på veien , Jeg blir kvitt dårlig samvittighet og Bikeren han har et sommerprosjekt.

Bikeren gjør ikke dette for meg, han gjør det for sykkelen. Han har garantert meg Skikkelig "tesk" som de sier i danmark om jeg ikke tar godt vare på den når den engang kommer hjem :)

Dere tenker kanskje at ja jeg kjøper meg bare fri fra samvittigheten, svaret er både ja og nei. Regnestykket jeg satte opp i deler hvis jeg skulle gjøre det jeg hadde tenkt ville havnet på noen tusen MER. Jeg er amatør han er proff! Jeg gleder meg til den blir ferdig og kommer til å vise dere resultatet.

#onelove #nostress #nouwinfluencer #harleydavidson #ride

  • 358 Lesere

Likes

Comments

På Plass

Som jeg skrev i forrige innlegg har vi noen ting vi gjør nærmest automatisk uten at vi sier så mye, Jeg vil ikke si det er rutine ,fordi vi gjør litt forskjellig gang for gang. Av og til hender det at den ene gjør ting den andre vanligvis gjør uten at vi tenker over det. Det er bare noen ting vi må ha på plass før vi selv er klare til å komme på plass, vi må forberede oss på #nostress . Det å jobbe med menneskelige egenskaper utifra at vi egentlig ikke hører hjemme i tid men på sted, er krevende og utfordrende. Man må finne teknikker som gjør at vi kan slippe oss fri og finne en indre ro. Jeg skal beskrive enkle øvelser som hjelper meg og som får meg til å trives og komme på plass! ALLE som har vært med på et av våre #nostress Consept vet hvor deilig det er å finne indre ro.

Effektivit, Praktiskt, Fornuftig & Nødvendig

Vi pakker alltid om sekkene i hytta før tur grunnet hvor praktisk det er å bære utifra hvor langt og hvor lenge vi skal bli. Så blir det bare å holde fokus på terrenget. Når vi nærmer oss leirstedet så begynner vi å speide etter rennende vann og ved. Ild og Vann sammen med luft og jord er tidløse elementer Som vi må ha for å overleve som art. Her hvor mitt hjem for helgen skal være er alle disse elementene til stede i den reneste form. Vi er fremme. Hun pakker ut av sekkene og begynner å omorganisere vanntette poser , mat , klær og Utstyr . Jeg henter mer drikkevann og fyller dusjposen som jeg henger opp nede på baksiden av teltet. . Jeg henter så mer ved . Hun har klargjort telt, tarp og hengekøye for montering. Etter vi har funnet ut retning og høyde på telt i forhold til en fin plass å sitte begynner jeg på bålplassen. Det er nå vi virkelig begynner å stanse tiden. Det er snart ikke mere vi "skal" eller "må" gjøre . Snart litt friere. Bålet brenner og fuktig ved´bark ligger over og tørker slik man hører gassene fordamper , det gir et behagelig sus som sammen med knitring høres ut som vakker musikk. Teltet er oppe, Tarpen har hun montert enkelt slik den kan endres om det skulle komme nedbør(vi satser å sove under åpen Himmel). #nostress hengekøya henger lett under teltet sammen med De vanntette posene og en pose rødvin :) . Digitaltutstyr , klatreutstyr , dagssekk ,fiskeutstyr og lagringssekk er alt delt opp og plassert slik at vi ikke trenger bruke tid eller energi på å lete etter eller organisere hvis vi finner ut vi vil leke litt. Vi er snart på plass. Vi setter oss ovenfor bålet og titter utover vannet ,sier fint lite vi vet begge at vi har våre små ting igjen før vi kan begynne å virkelig prate.

Roen

Jeg står noen minutter og bare tar inn inntrykkene . Jeg skal klargjøre Fiske vesken slik at alt er der det skal være og man slipper å bruke tid på å lete senere Jeg klargjør også min egen lille fluefiske veske som jeg fester i beltet . Den rosa fiskestangen til BossLady med Bling klargjøres også. Maten er snart ferdig og jeg vet at etter vi har spist finnes det ikke mer vi skal......Jeg setter sammen Fluestanga, trekker ut snøret ,går over fortommen , bestemmer meg for å sette tynnere og lengre fortom på . Jeg Kutter, spleiser med perfekt knute og kutter i nærheten av hvor jeg tror flua blir presentert på en best mulig måte. Binder på flue ,sjekker bremsen på snella, sjekker en ekstra gang at ringene ligger likt. Setter stanga fra meg , får spist litt og smakt på rødvinen . Vi snakker sammen , deler stillheten og mens mørket kommer sigende er vi ikke lenger fanget i tid. Jeg tar Fluestanga beveger meg rolig bortover hvor jeg har registrert vak. Nå er jeg rolig og avslappet men utrolig fokusert og konsentrert. Lyset,vinden,skyggene,skvulpene alle inntrykkene forsterkes. Jeg har et mål , å kalkulere hvor jeg skal stå, hvor vinden kommer fra , hvor er det stille , hvor er trærne bak, nok plass til baksleng. Dette sammen med med tidligere erfaringer gjør at jeg velger en liten odde som gir tilgang til en vik fra siden. Det vaker , mens jeg har lina i lufta ,pulsen stiger og jeg bestemmer meg for å sikte på vaket før jeg slipper lina . Terningkast 2. Prøvde 2-3 kast til ,men det var såpass dårlig utførelse at jeg måtte la vika hvile og heller få inn litt mer teknikk og finne roen litt mer så flyter det bedre..uansett for mørkt til å fortsette . Ruller inn og ser over mot leirplassen, jeg følger lyset fra bålet (og hun med rød jakke og rosa sko). Jeg tar et par kast til når jeg er ved leiren og flyten er bedre. Jeg smiler ruller inn og går opp til bålet hvor min kjære nettop har satt seg ned med et glass og smiler utrolig vakkert mot meg og bare stråler....

En ny dag.

DJeg våkner av at jeg er litt varm , ikke overraskende siden solen har vært oppe noen timer . Vi sov i myggnetting med begge utganger åpne :) Primus og Kaffekoking mens jeg venter på hun som har kontroll på maten. brød,peanuttsmør og banan.(Jeg har også med Nugatti). Mens vi spiser å kikker utover vannet føler vi hvordan solen vil sette sitt preg på denne dagen. Jeg tar meg en morgenvask mens hun legger på svøm. Vi sitter i solen og prater og filosoferer mens plaggene forsvinner ett etter ett etterhvert som timene går. Det blir endel fisking langs solsiden samtidig som vi utbedrer leiren og forbereder oss på en liten klatretur Etter mat når vi får litt mer skygge. Vi har funnet en aldeles nydelig plass hvor alle store som små kan klatre. Vi skulle prøve en ny tur men grunnet HMS så tok vi en kortere en først antatt. Men vi fant en ny hule inngang i den nye sprekken så det blir å utforske med en senere anledning.

Så var det dusjen..

Etter å ha buldret og trent litt i fjellveggen tok vi gode og lange hvilepauser mellom etappene. Det å bare være tilstedet i det du utfører er virkelig gøy , og man trener å bruke hodet og kroppen i langt større grad en når en hele tiden blir forstyrret. Det eneste som jeg ikke vet hva jeg føler helt rundt er følelsen om å nok en gang innse at den fantastiske , unge kvinnen som har forhekset meg klatrer raskere en meg. Jeg er så gammel å treg at jeg får skjelvinger i muskelaturen når jeg står fast :) . Vel tilbake ved leiren har dusjen hunget i solen hele dagen og det ble en lunka dusj før vi satte i gang med middag . Temperaturen faller og vi pakker oss inn i teltet for å slappe av. Lang dag og mye aktivitet gir en deilig tretthet, Et glass rødvin på deling og vi sloknet :)

Søndagen begynte bra men vinden økte og temperaturen sank . Vi bestemte oss derfor for å pakke sammen å gjøre alt klart for hjemtur. Vi valgte å gå inn med sekkene til hytta og kjøre bilen nærmere . Vi hentet dagssekkene og fiskeutstyr og gikk mot bilen . Planen var å fiske men med pakking av bil så går tankene over til de vanlige mønster igjen . Freden er brutt og slik ender en fantastisk tur for meg og hun som alltids er ved min side. Nå har vi ca 60 dager til ferie og det bør gå bra i asfaltjungelen , iallfall me tanke på at jeg skal ha en tur her med kompis og en med tur for kunde. Laksekort og overnatting med gode venner om 4 uker🙏🏻🙏🏻🙏🏾🙏🏾.

#nostress #movemoore #onelove #nouwinfluencer

  • 372 Lesere

Likes

Comments

1. Etappe 

Grunnet litt ekstra jobb på onsdag kveld og torsdag formiddag ble klokken over 15 da vi parkerte bilen ved veien ovenfor hytta som ligger ca 1 time og 20 minutt fra Stavanger. 1.Etappe er alltid hytten, er det dårlig vær ender vi opp med å være der og heller gå turer innover i villmarken :). Men Torsdag var en helt ok dag vær messig. Inne på hytten ble vi møtt med kaffe og en pils. Vi (Bosslady) sorterte og pakket om sekkene for 3 dager ute i det fri. utenom det nødvendige så er det også en del gøye ting å ha med. Klatretau,sele,sko foreksempel. Primus. fjellduk,,osv osv.. Men da jeg ikke fant Natogenseren min hjemme var jeg sikker på at den var på hytta, når jeg ikke fant den der og heller ikke de to flueboksene ja da ble Mr.NoStress løsningsorientert og fant frem fluebindersettet og produserte med meg 4 fluer som skulle lokke storfisken på :) Plutselig var vi klare og tok sekken på ryggen for å finne vår årlige utecamp.

2.Etappe

Andre etappe begynner med en 250 meter stigning fra hytta til veien, derfra 3-400 meter på noe som ligner asfalt før vi skjærer ut i terrenget som forøvrig ennå går oppover. Men når du da når en liten høyde åpenbarer det seg et landskap som for meg er det nærmeste hjem jeg kommer. Vi vandrer taktfast 15 minutter til før vi ser vannet vårt(Bilde 1). 5 minutter senere har en smørblid BossLady fått satt seg ved plassen vi bruker som hovedleir.(Bilde 2) Mens jeg fyrer bål er det faktisk hun som klargjør teltet, hengekøye og de forskjellige vantette posene med forskjellig innholdi som henger på strategiske plasser.(Bilde 3).

Målgang

Her i fra og inn er det strengt tatt ikke viktig hva som skjer. Vi har funnet plassen vår , sjekket kvaliteten på det rennende vannet ,sett på vakene i vannet og vi sitter ved bålet og holder rundt hverandre uten å si et ord...Hva vi fant på eller fikk oppleve kommer i de neste dagene . I Mellomtiden vil min vakre kone dele noen tanker med dere...

Min Kones(BossLady) Tanker..........

Jeg har lagt meg godt tilrette i hengekøya, virkelig funnet stillingen. utsikten har ingen ord, ingenting som kan beskrive den........ noen ville skrevet vakker, harmonisk, fantastisk...... alt dette er beskrivende for deg som leser. men for meg som ligger der i køya er jeg bare i øyeblikket, ingenting annet får plass der enn utsikten. å ta inn dette kan faktisk ikke beskrives men bare oppleves.

når jeg bare er hører jeg lyder, lyder jeg aldri tenker over.........bekken renner, den har sin egen melodi. fuglene, jeg hører forskjell på hvem som kvitrer til hvem, er nå så tilstede at jeg dikter min egen lille historie om hva de kvitrer om ( jeg har vel alltid vært flink til å finne glede i de små ting rundt meg, med en mulig livlig fantasi til tider ) . rett over meg er et stort bjørketre, de har ikke store blader, men de spiller, mange hundre lyder, de spiller høyt og lavt, alt etter hvordan vinden finner det for godt å sette litt krefter inn.

jeg hører et par svusj i lufta, så noen til. fluestanga serverer flua på vannoverflaten og jeg ser han sitter der ved vannkanten å jakter ørret. Han er i øyeblikket, han er hjemme i sitt øyeblikk.

Det er ikke bare sansene men følelsene som også blir forsterket ved å være i øyeblikket. Følelsene for han som jeg nettopp har blitt kona til. Disse helgene som dette der vi deler å være i øyeblikket sammen, er med på å gjøre oss sterke sammen mot verden


# nostress

Takk for innspillet min venn,min elsker,min kone,min alt!


#nostress #onelove #nouwinfluencer

  • 422 Lesere

Likes

Comments

Når man har levd noen år så treffer man mange flotte mennesker på reisen. Vi knytter bånd med å dele øyeblikk sammen . Disse menneskene eller relasjonene om du vil , vil alltid være der ute i verden. Når man møter mennesker igjen etter en tid, så er det lett å ha oppfattelsen at det er samme person som du møtte sist. I mitt tilfelle er det ikke sånn. Jeg er sjelden den samme når jeg møter mennesker som jeg har eller har hatt en relasjon til. Hele tiden blir jeg utsatt for nye inntrykk , i og utfor mitt eget liv. Det gjør at jeg er i utvikling, og det ville vært ganske naivt å tro at andre mennesker ikke utvikler seg. Vi lever i en tid hvor man kan holde seg til en viss grad oppdatert på venner og kjente gjennom sosiale medier. Det gjør at vi fort tolker bilder,videoer og poster slik vi ser det. Ved samtale uten forhåndsinformasjon får du den andre personenes mening og oppfattelse av situasjonen. Det kan ofte føre til at vi tillegger ting i andres liv som ikke nødvendigvis er slik det ser ut. Når jeg møter mennesker så er ofte ikke hei og hallo nok, jeg vil vite mer om menneskene jeg har delt noe med. Det resulterer i at jeg sier "vi må møtes snart" eller "Du må bare komme innom". Når jeg sier det så mener jeg det og prøver å få til nettop det. Men det er jo slik i dag at vi alle lever i et forrykende tempo og hverdagen binder oss opp i stor grad. Da blir det fort vanskelig å møtes. Noe jeg synes er trist. God gammeldags kommunikasjon med tale ansikt til ansikt

I går avsluttet jeg et 10 års langt arbeidsforhold . Jeg fikk fine ord og fikk sagt noe ord selv. Det er mennesker som jeg har tilbrakt utrolig mange timer med og har delt utrolig mange opplevelser med. Noen av de tilstede møtte en 31 år gammel ung mann for 10 år siden. En skilsmisse , to boligkjøp og et bryllup senere er jeg 41 år gammel. Den utviklingen jeg har hatt samt utviklingen mine 13 andre arbeidskollegaer har hatt er enorm. Det har derfor også oppstått et vennskap til noen av disse. Jeg ønsker å holde kontakten men vet av erfaring at det kreves innsats fra begge parter, men det er verdt det. Det å pleie relasjoner, det å møtes en gang i blandt, det er fint.

Etter mitt syn er det uheldig å henge for lenge og mye med kun de samme menneskene. Livet er en reise og på den reisen krysses veiene med relasjonene dine ganske ofte hvis du er i bevegelse. Jeg byttter relasjoner alt etter hvor og hva jeg gjør i livet . Det er viktig å omgi seg med mennesker som deler verdiene dine i hverdagen så er det utrolig sunt å ha relasjoner som ser på ting på en helt annen måte.

Mine beste relasjoner er med mennesker jeg ikke nødvendigvis er med hele tiden men møtes med innimellom for de gode samtalene, Det er så utrolig mye å lære ved å lytte til hvordan andre ser verden.

"Relasjonar, byggesteinene i livet , vi må vatne denne jorda for å få den til å spire" utdrag fra Kontrolert kaos -Relasjona-


#nostress #onelove #nouwinfluencer

  • 569 Lesere

Likes

Comments

FireCube By Bosslady

Alle bilder tatt av Bosslady med Iphone7

Noen timer etter vi bestemte oss for å planlegge en fjelltur har hun innimellom baking og andre syssler funnet tid til å forberede Bålsesongen med å Produsere FireCubes. Knipset bilder har hun også.

Ild er en av våre beste venner på tur. All den energien som blir forvandlet av ild er det fordelaktig å ha litt kunnskap om. Når energien i treet går over til gassform og antennes, da får vi tilført energi gjennom varme. Med varme kan vi bearbeide mat og drikke på flere måter. Behandle materialer. Det å Få til et bål kan være livsviktig . Det er utfordrende også for erfarne turgåere og bare fyre opp et bål. Forholdene spiller alltid inn.

Dette er oppskriften gudinnen min bruker når hun lager FireCubes

Det du trenger er Tomme Eggekartonger som du fyller med Tørketrommel-lo , smelter gamle, defekte og brukte, te og stearinlys. Hell flytende stearin over eggekartongen og la det trekke inn. Klipp opp kartongene i Kuber. 1 kube ble testet i peisen her og brant i over 12 minutter. De er veldig lette og bære med seg samtidig som de tar lite plass.

#nostress #onelove #nouwinfluencer

  • 443 Lesere

Likes

Comments

Kallet. . .

Det er 4 Uker siden jeg satte mine føtter på norsk jord etter 2 uker på reise i Jamaica. Overstimulert av inntrykk fra reisen , en konfirmasjon, en bryllupsfest og en 17.Mai-feiring senere sitter jeg her å lengter bort. Jeg har hatt fantastisk flotte dager her og ikke minst flotte møter med mange gode mennesker. Det har vært travelt for å si det pent, men travelt er helt greit så lenge det er positivt og ikke går over i stress . 4 uker , 5 på Onsdag, i asfaltjungelen preget av støy fra alle kanter.

Kunstig lys i form av lyspærer,lysrør,ledlys,billys,trafikklys ,ipadlys ,iphonelys,imaclys,discolys strobelys,bengallys jeg er TAKKnemmelig når SOLEN titter frem. Tak av , vinduer ned , solbriller på og livskvaliteten betraktelig opp. Naboene stikker nebbet utfor huset , man møter smil og folk hilser uoppfordret. Nice. Synd jeg ikke ser mer sol......Jeg ELSKER sol.

Kunstig lyd i form av vekke klokke,varmepumpe,sentral støvsuger tv, pc-vifte,kjøkkenvifte,flydur,mobilringetoner,tvreklamer,sykelister,fotgjengere , prat,ventilasjonsdur,motordur,naboen som kommer,naboen som går, plenklipper,trafikk, oppvaskmaskin. Jeg ELSKER stillhet.

Kunstig luft i form av at vi sover 8 timer i et Begrenset areal kalt soverom, i et større rom kalt etasje som er en del av en konstruksjon kalt hus. Laget av mur og tre og isolasjon av diverse materialer. Vi har store vifter i husene som sirkulerer luft via luftkanaler som vaskes en gang i ?????. Vi går ut i bil , eller buss,tog, båt kjører i eksos til arbeidssted, inn og ut av kontorer , bygg og kjøretøy , så hjem igjen. Noen av oss kjører også til et lokal og driver en eller annen form for trening sammen med andre mennesker . Jeg ELSKER frisk luft.

Jeg hadde en tanke om å reise til varmere strøk siden det tross alt er langhelg, Jeg trenger Sol , energi ! #nostress . Flybiletter ligger klar på skjermen hjemme, sjekket i 3 dager på rad . Leiligheter er det nok av på AirBnB. Det finnes også utrolig varme og snille mennesker rundt omkring i verden som åpner sin dør. Så fikk jeg et kall........

Så mye mer enn bare ørret ..

Ørreten er igang. I det jeg ser på bilde og leser meldingen går hjernen min gjennom tusenvis av tanker som er blitt til rundt dette vannet hvor disse ørretene har vokst opp. Jeg føler stillheten , tempoet som ikke eksisterer . De gangene da jeg bare sitter å gjør ingenting, har tid til å bare følge fjelltoppene med blikket ,du hører bekken sildre beroligende bak deg.mens du lunt og forsiktig føler varmen fra solen som ønsker deg en god morgen . Du senker blikket ned automatisk etter lyden fra ørretvak, ser på ringene og begynner å fantasere om størrelsen på fisken, ringene forsvinner og solen treffer speiloverflaten , med ett er luften varmere, mer fuglesang , sangen av bladene på trærne som dirigeres av vindens humør. Når du sitter i RO da lever alt annet rundt deg, finn deg en tue og sett deg ned. SE, LYTT, PUST i 1 TIME og du vil få en gave av naturen(fjell, hav, ørken eller hvilket klima du ønsker å være en del av).

Jeg viser begeistret meldingen til min gudinne av en kone som kanskje var forberedt på middelhav, sol og varme og ber henne sjekke været fra onsdag til tirsdag . Temperatur hopp på 2-3 grader samtidig som skydekket blir lettere over 3 dager , ør liten sjanse for nedbør og en nattetemperatur som ikke er av betydning. Utifra vindstyrke og retning vet jeg nøyaktig på dagen hvor jeg slår leir. Det kommer til å yre av liv langs vannkanten , ørreten er kommet .

Hun ser på meg , smiler og sier" Endelig kan du reise hjem igjen, sitte ved bålet , sove ute" . Vi måtte jo det ! Hun ble like ivrig som meg . Jeg ble så glad for at denne muligheten kom , vi har ikke sovet ute på lang tid. Det blir klargjøring av fiske-og turutstyr så skal jeg hjem og ha noen døgn i frihet . Ta tid til å dele kjærligheten og øyeblikkene som blir oss servert har man bare tid å vente.

  • 570 Lesere

Likes

Comments

Mine Kvins

For å forstå hvordan jeg dannet mitt eget syn på kvinnen allerede i ung alder , har jeg måttet finne frem barnet i meg. Jeg har gått tilbake til en tid hvor livet var rimelig bekymringsløst. Mine aller første minner er preget av kvinner, spesielt to utmerket seg tidlig hos meg farmor og mormor.

Farmor først og fremst fordi vi bodde i samme hus i en tid hvor det var blitt vanligere at begge foreldrene var yrkesaktive. Mor og far sparte til hus og dermed tilbrakte jeg store deler av barndommen sammen med farmor. I helger og ferier var jeg ofte med Mormor og morfar i båten eller på hytta

Var jeg sulten fikk jeg mat , var jeg lei fikk jeg trøst, frøs jeg så fikk jeg te eller kakao lurte jeg på noe hadde de alltids tid til å forklare. Ganske nice :) .

Hva med mennene på denne tiden da ??

Farfar jobbet borte store deler av året men når han var hjemme så var det vedlikehold av hus, eiendom, bil, vedkjeller og garasjen(3 porter ,2 med smøregrav, De ordnet det meste selv). Far hadde to brødre og en søster og disse var også farfar innom og hjalp når han var hjemme. Overalt ble han ropt inn når maten var klar. Han ble fortalt når og hvor han skulle være og klærne som han brukte tviler jeg sterkt på at han fant frem selv, ei heller vasket dem selv.

Morfar var byggmester og bygde hus og hytter rundt omkring , når han var hjemme så hadde han en båt i hagen eller nede ved kaien som han brukte tid på. Han hadde en imponerende vedbod , plen med gulerøtter,poteter osv. Han var også mye rundt hos naboene og hjalp til. 4 sønner og en datter som også trengte hjelp .Samme leksa her også. Vi ble ropt inn eller hentet når det var tid for mat. Mormor bestemte nesten alltid hva han skulle ha på seg hvis vi skulle ut på noe.

Tror ikke jeg husker å ha sett noen av mine bestefedre gjøre husarbeid .

Tenårene , bor med mor og far . Far jobber fulltid og bruker 1.5 time til og fra jobb. Mor jobber skift, kveld og helger og det varierer litt i årenes løp. Mor var for det meste den jeg forholdt meg til da hun var hjemme og far på jobb. I perioder var jeg nøkkelbarn , men det var bare kos for vi hadde fått kabel tv og Reklame fra utlandet. Damer skal være høye tynne blonde og ta seg godt ut, røyke og drikke vodka ;). Mennene er maskuline , med unntak i musikken .

Jeg ble servert skolemat, middag(sånn ordentlig middag , som man lager av råvarer som ikke har vært innom fabrikk) og kvelds. Om Helgene pleide faktisk far og lage frokost på lørdagen, det var noe vi to ofte gjorde sammen. Klær, treningsklær og håndkle gikk som varmt hvetebrød inn og ut av vaskemaskinen . Her måtte jeg henge opp klærne i et tørkeskap men ellers var det kvinneligmagi som sørget for at klær forsvant fra badet og havnet inn i skapet.Det går seg sikkert til . . .

Så når jeg da i en alder av 24 blir gift, kjøper hus og blir far så er jeg nok litt gammeldags. Noe jeg tror min tidligere ektefelle vil skriver under på.Jeg var flink med kidden men ikke noe særlig i huset. Jeg lagde en del mat til tider men aldri noe fast. Vi fikk en kid til , kjøpte et nytt hus , skiftet jobb begge to og tok til slutt ut skilsmisse rimelig utslitte begge to.

Nå er jeg passert 30 , kjøpt meg leilighet er ungkar og føler vel at det er min rett som mann å ta igjen alt det jeg har gått glipp av grunnet ekteskapet. Dating , byen og nettdating blandet sammen med en hel haug uforløste følelser i forhold til barna ,eksen, foreldre og alt annet av kaos du kan tenke.

Respekten for kvinner var nådd et lavpunkt for meg. Kvinner jeg møtte var gifte, samboere og hadde kjærester , men det betydde liksom ikke noe for dem. Det ble for mye styr og drama så jeg innfant meg med at jeg ikke skulle finne noe ny dame Jeg fant roen med å være bare meg. Med stor hjelp fra et vakkert menneske. Hun gjenreiste litt av respekten for kvinnesynet mitt. Men kanskje mest respekten for meg selv.

Så kom den perfekte dame og nå er jeg gift igjen. Fortsatt håpløs på klær og rydding . Men klok av skade har vi funnet løsninger som ikke har noe med kjønn å gjøre. Men respekten til kvinnen har aldri vært større. Årsaken til det handler mye om kvinnene som alltid har vært i mitt liv samtidig som jeg begynte på nytt med en fantastisk kvinne som allerede hadde så mye husmorgener at det er godt gjort. Men den største øyeåpneren i forhold til å respektere kvinner fikk jeg i samtale med en venn som er Muslim.

Livet er et lære, man må alltid lære -Mayoo-

Vi sitter å drikker kaffe som hans kone har servert oss sammen med noen nydelige kjeks som hun lager selv. Hun befinner seg 80 % av tiden på kjøkkenet de gangene jeg er innom. "Du har det godt" sier jeg og smiler til han . Vi har hatt denne samtalen før , han vet han har det godt. Han vet også han ikke er født rik, at han reiste fra foreldre og søsken i begynnelsen av 20 årene. For å jobbe , for å sende penger hjem til de som trenger det i familien. "Ja men det har du også" sier han å smiler lurt. "Du har jo funnet deg en ekte kvinne, nå må du bare gifte deg . du kan ikke leve i synd". Til hans forsvar så var ramadan nettop over og han var sterk i troen. "Da hadde nok din mor blitt glad " sa han "Mor driter jeg i" sa jeg. På null komma niks hadde han dratt meg opp av stolen ,han sto nå helt rød i fjeset og jeg forsto ikke helt hva som foregikk. "Sånn snakker du ALDRI om din mor!! Du skal forgude den jorden hun går på, uten henne hadde du ikke vært her og for hver eneste dag du ikke har det så fælt at du ikke orker å leve så er det pga av HENNE!Hvem gir deg mat?hvem passer på deg ? vis respekt til din Mor" Nå ble jeg tatt på senga så jeg kontrer noe om at han måtte bare tie som ikke engang slapp kona ut av hus, å aldri ser vi kvinnene deres på byen , helsestudio eller noe....

Respekt?

Han ler "Våre kvinner har selvrespekt . De respekterer oss mannen , foreldrene sine og barna . Gjennom å stå for visse verdier blir de selv også respektert. Det ville vært helt utelukket at du ser våre kvinner halvnakne klokken 23.30 i en helg med sminke smurt utover fjeset , beruset ,hylende og med klare seksuelle bevegelser og ordbruk mot menn samtidig som de har barn og familie hjemme. Det er vulgært for våre kvinner. De blir uvel bare med tanken." sier han "men du må jo innrømme at du ikke lar henne gjøre som hun vil " prøver jeg meg.

Han er helt rolig så sier han "Når du var liten hvem trodde du var sjefen i huset da ?" "Farfar så klart, farmor var på kjøkken, å vasket , å ryddet. Farfar var mannen og hadde siste ord" svarer jeg bestemt. "Når dine besteforeldre kom opp i en godt voksen alder , merket du forskjell?"spør han. Da slo det meg. Han smiler , forstår at jeg tar poenget.

Han forteller om gammel onkel som alltid kjeftet på kona for hver minste ting som ikke var på stell når han var ung, det var en streng onkel. De er nå på sitt eldste , sitt mest vise og du finner ikke større gentleman. Holder dører, tar jakken , kjøper blomster , setter pris på henne, de henger sammen som nyforelsket. "Som alle gamle menn ville han dødd på flekken om hun forsvant. En mann er død uten sin kone , derfor lever de lengre enn oss " avslutter han samtalen.


Sammen er vi best . . . .

Morfar overlevde mormor og fra dag en visnet han hen fra den sterke solide klippen og sjefsmannen over alle menn . Uten mormor var han helt hjelpesløs,uten mormor forsvant limet i familien. Ingen å samle familien hos ved feiringer , ingen som hadde to tre barnebarn på overnatting, ingen som kunne lage mat til en hel familie slik alle i familien var vant til. Ingen mor eller svigermor å snakke med på telefonen for å få ut frustrasjon. Ingen til å fortelle om krigen. Ingen å drikke rødvin med.

Det var på en måte store likheter på farsiden også. Vi mistet dem begge til sykdom først , men det gikk fort . Etter det var limet borte. Limet som samler generasjonene flere ganger i året. Som passer på at alle har det bra , strikker på votter , luer og gensere. kamfer og zoo pastiller.Det er noe med det å være etterpåklok . Det er først når de er borte man kan se konturene av hvilken rolle disse fantastiske kvinnene har hatt.

Det min muslimske venn hadde fått meg til å innse var at det handler ikke om så enkle ting som hvilket kjønn er best egnet til hvilke oppgaver.Det handler om et samarbeid. Ikke maktkamp. Mange muslimer får ikke velge sin egen partner , det gjør at de blir nødt til å samarbeide. Vi i Norge kan velge hvem man vil samarbeide med.

Jeg har funnet en vanvittig god samarbeidspartner. Vi er makta men uten hverandre er vi maktesløse. Vi jobber mot FELLES mål. Vi holder fokus på positivitet og ved å gjøre det har vi møtt mange gode mennesker.

Kvinnesynet mitt - er vel ganske likt menneskesynet mitt - Ingen kan bestemme hvor, når eller hva man fødes som.

Samme verdi .

Men en ting er sikkert , uten kvinnen er vi Føc**d !!


. #onelove #nostress

  • 589 Lesere

Likes

Comments