God formiddag 🌱

Jeg holder fortsatt på med noen kjedelige greier her. Men nå har jeg endelig tatt meg sammen og er godt på vei til faktisk å bli ferdig.

Det å være terapeut av en eller annen art, er det noe du kunne tenke deg? Det er jo ingen hemmelighet at det i "alle dager" har vært tale om at psykologer er de som har flest issues selv og behøver utdannelsen for å fordype seg og finne ut av egne problemer. Noe sannhet er det vel i det (håper jeg ikke blir skutt nå), men de som velger behandleryrket er vel bare mennesker som alle andre. Psykologen går jo også til psykolog, det er de pålagte for å ventilere alle de problemene og grusomme historiene som de skal lytte til. Jeg er også vant til supervisjon fra mitt arbejde. En psykolog som i plenum får oss til å reflektere og ikke minst avhjelpe.

Det er altså ikke bare bare å være behandler. Det er mange stygge saker, pedofili og andre overgrep som man skal ta stilling til. Og man skal være profesjonell.

Så, hvis du går med en behandler - spire i deg, så skal du tenke nøye igjennom det. Som med alt annet.

* klarer du å holde deg på din "halvdel", eller blir du partisk når følelsene blir berørt?

* klaret du å rumme de værst tenkelige historier du kan forestille deg?

* har du orden på ditt eget liv og ikke minst din egen barndom, hviler i deg selv og har funnet ut av egne problemer før du skal veilede andre?

* er du over den fasen hvor du skal reparere alle i din familie og venner og tror at hobby - psykolog kategoriserer til å bli utdannet behandler?

*hviler du i deg selv?

*og Ikke minst, evner du å se sannheten i øynene selv om det ikke er ønskelig?

Ok jeg kunne fortsatt i evigheten. Jeg kjenner er par som ikke er egnet her, men det pleier å løse seg selv. Fordi: klientene avslører deg - er du fake eller er du genuin - dette kan andre mennesker avslører på et blunk. Særlig den sårbare typen.

Å bli behandler er ikke det samme som å være en wannabe hippie. Det er alvor.

Kunne du tenke deg å være behandler?

❤️🌱

Liker

Kommentarer

hmls
,
Psykolog høres spenneden ut , men og tungt yrke. Heldig klientene dine som har deg som psykolog du virker så snill og hyggelig <3nouw.com/hmls
norsketankeridanmark
,
Det er veldig spennende og søte deg! Jeg jobber som misbrugsbehandler, men takk 😘💞 Klem nouw.com/norsketankeridanmark
theresebraathen
,
Jeg kunne ikke vært behandler! Men den dagen jeg har vært symptom fri i et år eller lenger, så vil jeg jobbe frivillig på mental helse i Norge ☺️ de har hjulpet meg en del så hadde vært morsomt å gjort noe tilbake! 😁 Klem ❤️nouw.com/theresebraathen
norsketankeridanmark
,
Snille deg og den dagen kommer ❤️ Gode deg altså! Glad de har gjort gode ting for deg 😘❤️ Klem nouw.com/norsketankeridanmark
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229