Når psykisk sykdom blir viktigere enn barna!

Nå skal onkel Tommi og Tonje snart kjøre den lang veien hjem. Det har vært veldig koselig og vi er slitne og glade.

Vi gleder oss til vi skal hjem å se nye episoder av The Ozark. Det er så herlig når man finner en serie man blir helt "besatt" av.

En annen "besettelse" for noen er psykisk sykdom, mest en "besettelse" for dem som ikke har sykdommen. Det er vanskelig for mennesker å sette seg inn i hva det vil si å være psykisk syk, hvis man ikke har erfaring med det selv. Jeg har jobbet med dette i veldig mange år og jeg vet at utenforstående har vanskelig for å sette seg inn i den som er syk sitt sted.

Det er også vanskelig og man kan ikke "forstå" noe som man ikke kan forstå. Mange mener mennesker som er psykisk syke prioriterer sin mentale helse før de prioriteter sine barn. Det er mange grader og nyanser av dette, men de som er meget syke kan knapt ta vare på seg selv. Andre som er mindre syke føler seg stigmatiserte fordi andre fordømmer dem og mener de prioriterer feil.

Poenget er, man kan ikke sette seg inn i andres liv og hva som skjer på deres instagram og facebook er ikke det samme som det som skjer innenfor husets fire vegger.

Men - det jeg mener med dette innlegget en lørdag aften er, vær snill og grei mot hverandre. Alle kjemper hver sin kamp som oss andre ikke vet noe om.

Kjærlighet til alle ❤️

Klem

Liker

Kommentarer

frodith
frodith,
Helt sant, og jeg tror ikke det er riktig eller nyttig at vi vet HELT hvordan andre har det. Empati og sympati ja, men å "overta" depresjonen og smertene, nei. Vi skal forstå andre, å ha respekt, uten nødvendigvis prøve å overta 😊 frodith.blogg.no
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Akkurat og det er en hårfin balanse her som skal opprettholdes i den empatiske og sympatiske delen. Men vanskelig ja og man skal være medmenneske og lytte, ja. Mange vil overta, som du skriver og løse ting for andre. Det er en umulig oppgave. Og jeg er enig med deg, man behøver ikke helt inn i dypet, det kan være "farlig" både for deg og den det gjelder. Da skal man godt nok ha gode "redskaper" for å komme seg ut igen 🙈nouw.com/norsketankeridanmark
deveny
deveny,
Jeg lurer på når ble det moderne å være psykisk syk?www.deveny.no
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229