God morgen, god morgen 🌴

Hva gjør jeg, jo jeg venter på solen - så blir jeg fresh og full av energi. Ikke rart jeg alltid får lyst til å vaske når det er knallvær ute, det er bare at da skal man jo være ute.

Jeg har ikke så mange fridager igjen før jeg skal begynne å jobbe. Det blir godt og jeg gleder meg veldig mye. Selv om jeg vet sakene kan være stygge.

I går kom jeg i tanke om mitt første møte med en pedofil. Jeg har nok møtt mange før det, men her hadde jeg lest saken. Tror det er en av de værste sakene jeg har lest og måtte gå mange runder med meg selv før jeg leste - og ikke minst før jeg skulle møte dette mennesket.

Jeg skulle være faglig, profesjonell og høflig. Jeg kan huske at jeg tenkte jeg ikke kunne gjennomføre det. At det aldri kom til å gå. Jeg skulle se ham i øynene og tale med ham i over en time. Jeg skulle vejlede og jeg skulle være forståelsesfull, sympatisk og empatisk.

Jeg klarte det på strak arm og jeg var faktisk meget stolt av meg selv etterpå. Overgriperen hadde selv vært offer en gang, han hadde selv vært det stakkars lille barnet som vi leser om i stygge saker. Ikke at det rettferdiggjør noe, men mennesket var "ødelagt" fra barn av. Han var tillært at overgrep var "normalitet" og så fortsatte han desverre sirkelen selv.

En "bygningsfeil", pleier jeg å kalle det. Sjelelivet og sindet er bygget opp med feil komponenter - som får det mest grusomme utfall.

❤️

Liker

Kommentarer

Vestfroken
,
Jeg skrev faktisk oppgave (ikke helt frivillig) på skolen om overgripere en gang, og husker vi diskuterte hvordan møte de som hadde begått slike handlinger. Men jeg møtte ingen da.. hoppet av skolen etter 2 år. Men en inngift i litt fjern fam ble faktisk dømt til pedofili. Noe som er helt sykt, og har fått meg til å tenke mye. Jeg er ikke så hard som de mange andre er i meningen som at alle pedofile er monster og alt de fortjener av fæle ting. De er mennesker som gjør forferdelige ting. Men ja mange har selv opplevd overgrep og er SYKE eller "skrudd litt annerledes sammen der så de ikke har sprerren". Men likevel helt uakseptabelt, forferdelig, kjempeødleggende, trist og burde hatt lang straff og behandling. vestfroken.blogg.no
norsketankeridanmark
,
Jeg er veldig enig med deg, du har fortsatt essensen av det - utilgivelig men sykelig. Og grusomt. Behandling påkrevet!! nouw.com/norsketankeridanmark
homemadebyf
,
Du er flott menneske, og jeg er imponert over at du klarer å være profesjonell i slike settinger. Jeg hadde ikke klart det. Men samtidig er det et menneske som er syk, og nok veldig ofte opplevd grusomme ting selv. Det forsvarer eller rettferdiggjør absolutt ingenting, men kan kanskje være med på å skjønne hvorfor de valgte å gjøre slik de gjorde. Det finnes som regel noe godt i alle mennesker, men den grusomme siden tar over og gjør at det syke mennesker begår fæle handlinger. Uff, litt rotete kommentar, men du skjønner sikkert hva jeg mener 🙈 stor klem fine deg! De er heldige som får deg 💕😘nouw.com/homemadebyf
norsketankeridanmark
,
Tusen mange takk, gode deg ❤️ Det blir jeg glad for at du sier. Men det var en gang jeg virkelig ikke trodde jeg kunne. Jeg kunne knapt høre om det i nyhetene. Men det er en "grunn" til at ting er som de er og grusomme ting har blitt gjort - og ingen unnskyldning - men så kan min hjerne rasjonalisere det litt bedre. Litt.
Ingen rot i din kommentar, du fikk forklart det veldig godt. Og takk for gode ord, fineste Frida 💚
nouw.com/norsketankeridanmark
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229