Good morning 🌵

Hva skal vi neste weekend, blir det ofte spurt om før helga er ferdig. Litt morsomt, og klart barn elsker å gjør noe. Og hvis vi ikke finner på en planlagt aktivitet så får man nesten dårlig samvittighet. "Vi må jo gjøre noe da, det er jo synd for dem hvis ikke". Nei, det er ikke det. Det er alt for mange muligheter og ting barn kan være med på i dag. Forstå meg riktig, det er jo selvfølgelig vel og bra, Men det må være en balanse her. Barn skal ha lov til å være barn, egentenkende individer som klatrer i trær og kikker på blomstene. De skal lære lekekoder og de skal lære å aktivisere seg selv uten en mobil eller nettbrett i hånden. De skal lære å kjede seg og de skal lære å være bil og bare kikke ut av vinduet.

Jeg tør ikke tenke på hvordan det skal bli om 10 - 20 år. Bare om 5 kanskje.. Barn i dag er født med en mobil i hånden, før så var nordmenn bare født med ski på beina. Det er bedre det, spør du meg.

Mange barn er med til 2 og 3 aktiviteter om uka, lekeavtaler og helga er fyldt opp med Leos Lekeland, svømmehall og andre aktiviteter. Mindre nærkontakt til foreldre og mindre oppdragelse. Bare hygge og eksistens, og det er også fint. Men alt med måte, som alt annet i livet.

Jeg vet ting er annerledes i dag enn da jeg liten, og bra på noen områder. Da var det bare ut i gata, leke og stjele epler. Noe skjer i samfunnet, for mere psykiatri og adferdsproblemer har det aldri vært før. Noe går galt et sted. Selvrealiserende mammaer som vil ha mindre barsel, nei - jeg tror ikke på det.

Hva tror du?

💕

Liker

Kommentarer

Cecilie kristiansen
,
Du har nok rett der <3 Bedre at ungene er med på litt forskjellig. Og ikke bare sitter med nesene nedi ipader og pcer 😊ceciliethereseblog.wordpress.com
norsketankeridanmark
,
Ja, det er ikke så godt - en fin blanding er nok det beste 😊nouw.com/norsketankeridanmark
theresebraathen
,
Veldig enig med deg der, jeg er veldig heldig som har venninner som er aktive med barna sine. Vi er flinke til å reise ut i naturen å oppleve ting med de, lar de herje i snøen eller i gjørma om så, å det syns jeg er koselig. Var slike ting vi gjorde når jeg var lita, så er så godt å se at dette er noe de har viderført også, at det å ha en telefon eller ipad ikke er greit i det hele tatt. nouw.com/theresebraathen
norsketankeridanmark
,
Kloke ord og så bra dere er aktive og viderefører gode verdier 👏👌💛 nouw.com/norsketankeridanmark
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229