Vi har ferie 🌸 Og god morgen.

Vi ruller rundt i ny sofa og ser "Max pinligt 3". Solen skinner ute og om ikke lenge skal vi til stranden med Ullamor. Jentene elsker slike aktiviteter - bare være ute og hygge seg. Ofte er det enkle det beste.

Barn er ikke mere kompliserte enn hva man gjør det til selv. Noen "klager" over at barne er så vanskelige og krevende. Jeg har skrevet litt om dette før, for du former dine egen barn. De er et resultat av deg.

Jeg kom i tanke om noe i går, det er som regel flere måter å si ting på og flere måter å løse ting på. Men kan kan ta utgangspunkte i den løsningsorientert og den problemorienterte.

Hvis barna kun får lov til spise is hver lørdag og denne lørdagens is er allerede spist. Barna spør når de får is igjen. Så kan man velge å svare:

Nei, nå er det lenge til neste gang. Nå får du ikke is på en hel uke, 7 dager. (som virker lenge for et lite barn).

Eller man kan velge å svare:

Det er så godt med is og om noen dager så er det istid igen. Vi gleder oss, ikke?

Barn blir det man vil de skal bli. Reaksjon 1 vil være "u buu og sure miner" - reaksjon 2 vil være " å ja det er så godt, vi gleder oss til is".

Ikke ordrett selvfølgelig, men man kan tenke seg til det. 

Jeg tror det skal mye til for en pessimist å oppdra en optimist. Det klarer han ihvertfall ikke alene. Godt det er noe som heter arv og miljø.

Hva tror du?

💗

Liker

Kommentarer

Orkidedatter
,
Herlig, digger deg🌸så mer enn enig med deg⭐️så enkelt kan det sies, skrives, visualiserers og beskrives, -smiler, fordi du er du❤️Tusen takk
(og det er ingenting som kan skjære en i hjerte når en erfarer at en ikke snakker med respekt til barna, husker det fra jeg var lita jente hvor vondt det gjorde....)
orkidedatter.wordpress.com
norsketankeridanmark
,
Og jeg digger deg ✨ Og jeg husker det samme som deg, følelse av krenkelse.. Noe av det verste som finnes, å føle seg dum.
Takk, du motiverer meg 😘💞💗
nouw.com/norsketankeridanmark
livetmitt93
,
Enig og flott innlegg 😊nouw.com/livetmitt93
norsketankeridanmark
,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229