"Hælvetes sjiit!"

#stolt

God aften der ute 🥨

Det er ro i stua og ingen ild i peisen. Det har gått litt i ett, også fordi jeg hadde "sene" avtaler i dag. Men nå sover de små og jeg synes ikke jeg orker å tenne opp bare for en time eller to. Det er faktisk ok temperatur ute, og hvis jeg ikke tar helt feil så var det meldt helt opp mot 8 grader i denne uka. Deilig.

Oss tre jentene har jo "fræsa" litt rundt forskjellige steder helga, flira og tulla og ikke minst shoppet litt. Det er alltid "befriende" med en liten handletur med to små som allerede er godt trenet i "gamet." Barna blir jo litt som (en hel del faktisk) foreldrene sine, og man bruker jo si at barn gjør som man gjør, og ikke som man sier.

Det er mye sant i det, men jeg synes nu ellers jeg har noen velreflekterte barn som er gode til å lytte og ikke minst lære. Når det er sagt, så kom det noen gloser fra India i går, da hun plagdes litt med glidelåsen på skoa: "Hælvetes sjiit," lød det fra gangen og sjelden har jeg vært så stolt av å være trønder i Danmark, og ikke minst ha lært henne å bande. Ler. India gjør som jeg gjør og som jeg sier!

For det første, så er vi et ganske så dansk - talende hjem, hvor det kun er mor som for det meste, praktiserer det opprinnelige morsmålet. India er dog den av jentene som kan "glimte til" med litt norsk en gang i mellom. Men ikke bandeord. Og for det andre, så prøver jeg å videreformidle et velartikulert og anstendig språk med unntak som dere kan lese. For denne kan jeg ikke "lyve meg unna." Dette er mitt verk!

Vi har en "regel" som heter seg, at hvis man slår seg eller lignende, så er det lov til å komme med en frase eller to. Og åpenbart så har mor her sikkert slått lilletå en gang eller tre...

Altså, ka farsken?! Vi er jo bare mennesker oss voksne også, og det skal vi lære barna at er helt ok å være - uten skam og med nyanser.

Nu skal mor her legge litt tøy sammen og så heter det loppekassa igjen. De går så fort, dagene. Livet. Jeg er glad jeg nyter og stopper opp. Ikke kun når jeg slår tåa. Smiler.

Nattaklem fra trønder'n.

#norsk #choice #nouwblogger #influencer #momlife #momlove #influencer

Liker

Kommentarer