Er gud en sykdom?

I fare for å terge på meg gråsten nå, så er dette kun undringer.

Min sjef spurte meg: "Hva brenner du for i ditt arbeid' med mennesker"? Jeg måtte tenke meg om, for i nesten 20 år har det vært misbrukere, men de siste årene har det vært mennesket, det kognitive. Kompleksiteten og forståelsen av det å være menneske, på godt og vondt. Og uten alle de år hvor jeg har jobbet i psykiatrien, hadde dette ikke vært muligt for meg - altså å blir "spesialist" på tanke,- og handlemønstre som jeg synes jeg er. Jeg er en ener til mitt jobb, det tør jeg å påstå.

Vel, hvor kommer gud inn i bildet? For å forklare alt dette som er veldig innviklet og langt, enkelt;

Når enkelte mennekser opplever traumatiske hendelser som f. eks en hard oppvekst, så blir de mere tilbøyelige for stoffer, alkoholisme, cutting og andre psykiske sykdommer. De har behov for å flytte fokus fra indre uro, flytte smerten, finde en flukt eller et "andet" holdepunkt for å overleve i smerten.

Det som ofte har undret meg er, hvorfor mange av de psykisk utfordrende menneskene jeg har jobbet med har vært mere tilbøyelige for gud enn andre!? Har det bare vært så enkelt som at de har hatt behov for å flytte fokus, finne tro?

Det som ofte er "problemet" når man jobber med misbrukere og psykisk syk som f.eks selvskadere/ cuttere er, når du fjerner misbruket og cuttingen så sitter man" tilbake" med psykiatrien. Psykiske lidelser, og jeg leste en artikel om at psykisk syke hadde langt flere religiøse og eksistentielle spørsmål enn andre. Og så kunne jeg ikke gjøre annet enn å undre meg over, er gud en "løsning" for psykisk syke på lik linje med rus og selvskading? Er gud bare en annen måte å flytte fokus på? Rusmisbruk er ansett som en sykdom, selvskading er en psykisk sykdom - kunne "eventyret" om gud og jesus også være en sykdom?

Vel, jeg stigmatiserer ingen og det er så mye religion i verden, at såå mange psykisk syke kan det nok ikke være, selv om verden er rimelig fucked til tider.

Men, jeg respektere altså alle (bortsett fra en 3 stks) i denne verden, så det er ikke det. Det var bare noen undringer basert på tanker og en artikel.

Nu, fiskemiddag for to

💜

#weekend #influencer #inspiration #fashion #influencer #dansk #shopping #mallorca #ageperfect #inspiration #instagram #norsk #choice #nouwblogger #fashion #blog #woman #man #boyfriend #personligblogg #bloggersdelight #nouwblogger #no

Liker

Kommentarer

lassegunders
lassegunders,
Kos deg med fiskemiddagen,
også må jeg si som Ozzy: God is dead 😂
ha en fortsatt fin kveld Tonje
nouw.com/lassegunders
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Hei Lasse 🙌 Tusen takk, den var veldig god fisken 😁 Ellers så liker jeg også Ozzy 😉 God natt fra det danske nouw.com/norsketankeridanmark
ThereseHusseinMEDIUM
ThereseHusseinMEDIUM,
Intressangt spørsmål i grunn ? Men begynn med hva er Gud ? Jeg er i grunnen mere spirituell og litt av mye. Men psykisk syke mennesker trenger noe å holde fast i. Noe å se imot. Når det er utrolig mørkt er det vanskelig å finne lyset på egenhånd. Å da ha en tro på noe over seg selv. Det hjelper faktisk. Jeg følte det selv da jeg var veldig syk. Bare en godhet og en støtte i sjelen. Hva Gud er ? Tenker en god kraft ❤nouw.com/theresehusseinmedium
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Kloke dame og en god kraft og noe å forholde seg til, er nok en god forklaring 🧡nouw.com/norsketankeridanmark
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229