Selv snillhet har sine grenser...

Hvilke ord og formuleringer man bruker er til en viss grad med å definerer hvilke holdninger og menneskesyn man har. Selv det snilleste mennesket har også sine grenser for hva det kan tolerere.

Drittkjerringer finnes, men hva legger man i det og hvis man forsøker å se bak "dritten" og de bedritne handlinger til noen mennesker - hva finner man så? Er folk bedritne av en grunn, ja - som regel er de det. Barn blir definert av sine foreldre da de blir er produkt av dem, enten de vil eller ikke. Noen barn har resiliens/motstandsdyktighet mot den kultur og norm de vokser opp i og kan tilegne seg gode verdier når de blir større. Andre kan ikke.

Jeg kjenner en riktig "drittkjerring" (jeg kjenner nok flere), men hun utgir seg for å være det deiligste og kjærligste mennesket utad, men hvis man kommer under huden på henne og kjenner hennes arr i sjelen, så vet man hun egentlig er pill råtten. Men hvis jeg vender det faglige kinnet til, så vet jeg hun er psykisk syk og har en udiagnotisert borderline. Men det er ikke alltid man er faglig og noen ganger er det lov å være uprofessjonell.

Det er lov å reagere, men hjelp til selvhjelp kan være å prøve å forstå. Det kan forklare en hel del og det kan hjelpe en selv til å rasjonalisere dårlige handlinger. Og som jeg har skrevet noen ganger tidligere, man kan aldri gjøre om på andres handlinger, man kan kun lave om på hvordan man reagerer på dem.

Nu har vi klatret opp i sofaen og ser Gidseltagningen. Jentene sover etter en morsom omgang spill - Tommi har nemlig tatt vare på noen "brettspill" fra han var liten.

Jeg håper dere nyter kvelden uten innblanding fra drittkjerringer og andre bedritne mennesker.

Klem fra henne som liker å kalle en spade for en spade 🍎

Liker

Kommentarer

livetmitt93
,
fridashage
,
Så sant og så godt skrivet! Du er så klok ❤ jeg prøver så langt jeg klarer å tenke at det er en grunn til at folk gjør som de gjør, men noen ganger det vanskelig 🙈 god kveld til dere 😘nouw.com/fridashage
norsketankeridanmark
,
Tusen takk, kjære deg 💗 Jeg prøver 🙈 Men jaaa, det er drittvanskelig noen ganger 😂 Kos dere også, fine 😍 Klem fra sofaen 💋nouw.com/norsketankeridanmark
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229